Beázott? Eltört? Itt a legolcsóbb megoldás!

Beázott? Eltört? Itt a legolcsóbb megoldás!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-12-03 Frissítve: 2021-08-11
 

Amennyiben pénzügyileg tudatosan szeretnénk viselkedni, alapszabály, hogy ahol csak lehet, szorítsuk le a költségeinket és semmiért se fizessünk a szükségesnél többet. E törekvéseink megvalósításában komoly segítséget jelent az Internet. A világhálón bolyongva nem csupán a számunkra árban legkedvezőbb termékeket, szolgáltatásokat találhatjuk meg, de kényelmesebbé tehetjük az ügyintézést is. Így van ez a lakásbiztosítások esetében is.

Közhely, hogy az online ügyintézés kényelmes, hiszen akár otthonról is képesek vagyunk egy-egy problémát megoldani. Gyors, hiszen a hét minden napján, a nap 24 órájában tudunk intézkedni. Mindez természetesen elmondható a biztosításokkal kapcsolatban is. De lássuk, milyen előnyöket rejt az Internet azok számára, akik kárügyeiket itt szeretnék intézni?

A biztosítást keresők számára az Internet egyik legnagyobb előnye, hogy segítségével össze tudják hasonlítani a biztosítótársaságok ajánlatait. Mindezt néhány kattintással. A különböző online alkuszcégek ugyanis elvégzik a biztosítók ajánlatainak összehasonlítását helyettünk. Könnyen és egyszerűen kiválaszthatjuk a nekünk leginkább megfelelő terméket, majd meg is köthetjük a szerződést.

Nem árt azonban óvatosnak lenni. Fontos, hogy ne csak az ár alapján döntsünk. Egyes biztosítók ugyanis meglehetősen fapados lakásbiztosítási konstrukciókat kínálnak csak azért, hogy azok ára verhetetlen legyen. Az ilyen lakásbiztosítással könnyen ráfázhatunk, hiszen általában csak az alapvető káresemények ellen véd. Érdemes tehát alaposan megvizsgálni, mit is tud a rendkívül olcsónak tűnő biztosítás.

Az internetes biztosításkötés másik komoly előnye, hogy a biztosításért jóval kevesebbet kell fizetnünk, mint általában. Ez nem is meglepő, hiszen így a biztosítónak jóval kevesebb munkája van egy ügyféllel. Az így megspórolt költség egy részét pedig általában visszaadja az ügyfelének. Újabb kedvezményeket kaphatunk a biztosítási díjból akkor is, ha vállaljuk, hogy nem csekken, hanem elektronikus úton, azaz bankkártyával vagy csoportos beszedési megbízással fizetünk.

Ez azonban nem minden. Vannak úgynevezett e-lakásbiztosítások is. Ezek ára általában a legkedvezőbb. Cserébe azt vállaljuk, hogy nem személyesen, nem is levélben, hanem online intézzük a biztosítással kapcsolatos összes ügyünket. Így kötünk szerződést, így fizetjük a díjat és így tesszük meg a kárbejelentést is. Nem kell tartanunk az ilyen biztosításoktól annak ellenére sem, hogy meglepően olcsók, hiszen ugyanazt tudják, mint egy normál biztosítás. Az árkülönbséget az okozza, hogy a biztosítónak az e biztosítás esetében jóval kevesebb a költsége.

További költségcsökkentést érhetünk el, ha online kötött biztosításunk mellé bevállalunk valamekkora önrészt is. Ez azt jelenti, hogy egy összeghatárig akkor sem fordulunk a biztosítóhoz, ha kárunk van. Ez az úgynevezett bagatell kár. Ha nem vállalunk önrészt, akkor a biztosítónak az ezekkel kapcsolatos ügyintézésre is pénzt és energiát kell szánnia. Ha ezt megspóroljuk számára, akkor megint csak díjkedvezményt kaphatunk.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés