Biztonságos befektetés és vonzó hozam – Létezik?

Biztonságos befektetés és vonzó hozam – Létezik?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-03-12
 

Az elmúlt év egyik befektetési slágere a magyar állapapír volt. 2013-ban mintegy 700 milliárd forintért vásárolt a lakosság belőle. Miért? Mert a bankbetéthez hasonlóan biztonságos befektetéssel annál kedvezőbb kamatot lehet elérni a lakossági állampapírokkal. Most mi is segítünk abban, hogy ez a kedvező befektetési forma minél könnyebben elérhető legyen.

Olvasói igényeknek eleget téve, már az állampapírok kamatai is megtalálhatóak az oldalunkon. A kamatokon túlmenően jelentős hangsúlyt fektetünk arra, hogy bemutassuk az állampapír és a bankbetét közötti eltéréseket is. Ha szeretnéd megérteni, hogy miért döntött a megtakarítók jelentős része az állampapír mellett, nincs más teendőd, minthogy
ide kattintva áttekinted  a Bankmonitor.hu állampapír oldalát.

Kedvcsinálónak álljon itt néhány tény az állampapír befektetésekről: 

  • feltételmentes befektetés (nem szükséges a jövedelmedet a jelenlegi helyről máshová utaltatni, nem szükséges semmilyen banki aktivitást vállalnod)
  • a Kincstár ingyenes számlavezetése miatt nincs addicionális költsége a befektetésnek
  • a kamat független attól, hogy először fektetsz be állampapírba, vagy korábban lejárt befektetésedet „kötöd le” újra
  • ha pénzre van szükséged, eladhatsz 2 darab állampapírt is (a többi változatlan formában kamatozik számodra, így minimalizálhatod a kamatveszteséget – amennyiben bankbetéthez hasonlítjuk a befektetést)
  • rövid időtávtól a nagyon hosszú időtávig valós alternatívát jelent
  • nem szükséges hatalmas összegekkel rendelkezned: a legkisebb befektethető összeg minimális, akár 10 ezer Ft is, vagy esetenként ennél alacsonyabb is lehet

Állampapír oldalunkra kattintva további részleteket tudhatsz meg!

Mint minden egyéb, Bankmonitoron megjelentetett pénzügyi termék esetében, nyugodtan felteheted kérdésedet szakértőnk számára és rövid időn belül megadjuk a választ. 

Hirdetés
Hirdetés