CIB Babaváró hitel: 200 ezer Ft jóváírás, gyakorlatilag feltétel nélkül!

CIB Babaváró hitel: 200 ezer Ft jóváírás, gyakorlatilag feltétel nélkül!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-10-09
 

Októbertől a korábbi 180 ezer Ft helyett már 200 ezer Ft jóváírást ad minden olyan Babavárót igénylő párnak a CIB Bank, akik igénylését december 3-ig befogadják, a hitel folyósítása pedig legkésőbb 2024. január 15-ig megtörténik. A lehetőség jól hangzik, ezért megnéztük az apróbetűs feltételeket is. Szerencsére ebből gyakorlatilag alig van.

A CIB Bank 200 ezer Ft-os jóváírása kifejezetten jónak számít most a piacon, hiszen jelenleg csak a Gránit Bank ad ugyanekkora összeget azokra a 2023. október 31-ig benyújtott kérelmekre, amelyeknél a folyósítás november 30-ig megtörténik. A K&H Bank 160 ezer Ft-ot ír jóvá utólag, az UniCredit Banknál, az Erste Banknál és az MBH Banknál 150 ezer Ft a jóváírás, míg a Raiffeisen Bank 140 ezer Ft-ot fizet a Babaváró hitel felvételéért jelenleg. Mivel az akciók folyamatosan változnak, a bankok pedig szívesen tromfolnak egymásra, érdemes gyakran ellenőrizni a pénzintézetek oldalait, vagy olyan hitelközvetítőn keresztül szerződni, aki ismeri az aktuális kedvezményeket.

A jóváírás összegén kívül azonban fontos azt is megvizsgálni, hogy milyen feltételeket kell az adósnak ezért cserébe teljesítenie. A Gránit, az Erste és a Raiffeisen bankoknál gyakorlatilag nincs extra feltétel, míg a CIB-nél, a K&H-nál, az MBH-nál és az UniCredit bankoknál elvárás, hogy a pár számlát nyisson az adott pénzintézetnél. Egyes bankok a jóváírás feltételeként meghatároznak egy meghatározott minimális hitelösszeget, ami az MBH Banknál 9 millió Ft, míg a K&H Banknál 10 millió Ft, vagyis ez utóbbi pénzintézetnél kizárólag azoknak jár pénz, akik a maximális Babavárót felveszik.

Látható, hogy a CIB Banknál az igénylési és folyósítási határidőn kívül mindössze a számlanyitás a feltétel, ám mivel a számla ingyenes is lehet, ez nem jár plusz költséggel.

Hirdetés

Hirdetés

Ki kaphat Babavárót?

A szabad felhasználású Babaváró hitelnek egy sor általános, jogszabályban rögzített feltétele van, így például a pár mindkét tagjának legalább 18 évesnek kell lennie, a feleség nem töltheti be igényléskor a 41. életévét, a pár legalább egyik tagjának minimum 3 év folyamatos TB jogviszonyt kell tudnia igazolni, a pár egyik tagjának sem lehet 5 000 Ft-ot meghaladó összegű NAV tartozása, illetve nem szerepelhetnek negatív státusszal a KHR adatbázisban.

Ötlet
Fontos változás, hogy 2024-től a feleség maximális életkora 30 év lesz, ám ha már úton van a baba, akkor jövőre még a jelenlegi 40 év lesz a felső korhatár. Fontos változás még, hogy jövőre a jelenlegi 10 millió Ft-ról 11 millió Ft-ra nő a felvehető Babaváró hitel maximális összege.

Milyen egyedi feltételeket támaszt a CIB Bank?

Ugyanakkor a jogszabályi feltételeken túl számos egyéb elvárásnak is meg kell felelni, ami bankonként eltérő lehet. Előfordulhat például, hogy a pár az egyik banknál hitelezhető, míg a másiknál elutasítják őket, vagy csak kisebb összeget kaphatnak. Sok esetben az adott bank jövedelem-elfogadási gyakorlata a leginkább kritikus pont.

A CIB esetében például, amennyiben a főadós és az adóstárs is igazol jövedelmet, akkor a minimálbér összegének megfelelő igazolt jövedelem szükséges mindkettőjük részéről, ami 2023-ban 154 280 Ft. Amennyiben csak a főadós igazol jövedelmet, akkor neki legalább 150 000 Ft igazolt nettó jövedelemmel kell rendelkeznie.

Ezen felül az igényléshez szükséges legalább 3 hónapos folyamatos határozatlan idejű munkaviszony a jelenlegi munkahelyen, míg cégtulajdonos/vállalkozó esetén 12 hónapos folyamatos tevékenység szükséges azonos tevékenységi körben.

Mennyi
Babaváró
hitelt kaphatok?

Akár 200 ezer forint jóváírást
kaphatsz hiteled mellé, ha 2024. Május végéig megígényled.

Ft
Bankmonitor
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online Babaváró
  • folyósítás akár 3 nap alatt
  • nincs felesleges banki találkozó -
    Csak szerződéskötésre kell bemenned
  • ügyintézés otthonról -
    Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Ügyfélportál felületen
  • díjmentes
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
  • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
  • Mekkora lesz a havi törlesztés?
  • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Szeretnéd felgyorsítani az igénylésed?
Töltsd ki az adatbekérőt!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Hirdetés
1
Hirdetés