Drasztikusan megdrágul a jelenleg legolcsóbb lakáshitel

Drasztikusan megdrágul a jelenleg legolcsóbb lakáshitel
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-04-08
 

A Bankmonitor lakáshitel kalkulátorának adatai alapján jelenleg számos érdeklődő az UniCredit Banktól tudna a legolcsóbban lakásvásárlási hitelt igényelni. A pénzintézet azonban április 14-től jelentős mértékben megemeli jelzáloghitelének kondícióit. Érdemes gyorsan lépnünk, hogy megelőzzük a változást. 

Számos hiteligénylő számára az UniCredit Bank nyújt jelenleg a lekedvezőbb THM érték mellett lakáshitelt. A pénzintézet azonban a közzétett hirdetménye alapján jelentős mértékben megemeli a hitelkamatokat a hónap közepétől. Ez bizony jelentősen megnövelheti az adósok havi terheit.

Milyen mértékben emelkednek a lakáshitel kamatok?

A bank az egyes hitelkonstrukciók esetében eltérő mértékben változtatott a kamatokon: különböző mértékben változik az 5, 10 éves kamatperiódusú és a végéig fix kamatozású kölcsönök kamata.

A lakáshitelek kamatemelésének mértéke az UniCredit Banknál

Az eddig tapasztalt kamatemelésekhez képest a jelenlegi 1,10-1,60 százalékpontos emelés egy óriási ugrás. Egy 20 millió Ft összegű, 20 éves futamidejű lakásvásárlási hitel törlesztőrészlete 12-18 ezer forinttal lesz magasabb csak azért, mert egy hét múlva venné fel azt az adós. (Ez azt jelenti, hogy a havi kiadás 9-13 százalékkal emelkedne meg.) Természetesen mindez azokra az adósokra igaz, akik mindenképpen az UniCredit Banktól igényelnének kölcsönt.

Hirdetés

Hirdetés

Érdemes sietni az igényléssel

A kamatemelés a 2022.04.14-től befogadott hitelekre érvényes, vagyis érdemes sietnie azoknak az érdeklődőknek, aki már a célegyenesben vannak. (Az ingatlant már kinézték, esetleg az adásvételi szerződést is megkötötték.) Számukra a gyorsaság komoly kamatelőnyt jelenthet. Ugyanakkor a még csak nézelődő, lakásvásárlást tervező családoknak természetesen nem érdemes az első szembejövő házat megvenni azért, hogy megelőzzék a kamatemelést. Ők egy elhamarkodott döntéssel a törlesztőrészlet emelkedésén sokkal többet bukhatnának.

Jelenleg az UniCredit Bank kínál az egyik legkedvezőbb feltételekkel lakásvásárlási hitelt, ez a helyzet nem biztos, hogy a kamatemelkedést követően is megmarad. Az 1,10 százalékpontos kamatemeléssel a pénzintézet ajánlata már csak a 6. legkedvezőbb lenne a jelenlegi listában. A drágulást követően a második legkedvezőbb ajánlat lépne előre, ez azonban „csupán” 0,3 százalékpontos kamatemelkedést jelentene a hiteligénylők számára.

Fontos kihangsúlyozni, hogy az UniCredit Bank dráguló hitelét a jelenlegi ajánlatokkal hasonlítottuk össze. A többi pénzintézet is megemelheti kamatait az elkövetkező héten, ami jelentősen befolyásolhatja a helyzetet, ezért érdemes mindig tájékozódni az aktuális lehetőségekről, ajánlatokról a Bankmonitor kalkulátorával.
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés