Egy könyvben Magyarország vezető fintech cégei

Egy könyvben Magyarország vezető fintech cégei
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-05-07
 

Megjelent a Magyar FinTech Book, Magyarország egyetlen, a fintech ökoszisztéma vezető szereplőit bemutató kiadványa. A kiadványban helyet kapott a banki termékek online összehasonlításban éllovas Bankmonitor Kft. is.

A FinTech az angol „Financial Technology” kifejezésből származik, ami szó szerint pénzügyi technológiákat jelent. A FinTech utalhat digitális pénzügyi szolgáltatóra, amely a hagyományos pénzügyi szolgáltatókhoz (pl. bankokhoz) képest a legújabb technológiákat használja innovatív, magas ügyfélélményt biztosító pénzügyi szolgáltatások nyújtására. Ezenkívül a kifejezés utalhat új szoftverre, informatikai rendszerre, megoldásra is.

A hazai ígéretes fintech cégeket összegyűjtő kiadvány először 2016-ban jelent meg HUNFINTECH25 néven, ám mivel azóta számos számos új fintech megoldás született és egyre többen kerültek a nemzetközi figyelem középpontjába, megérett a helyzet egy új, frissített kiadás létrehozásának.

A válogatásnál érett szakaszban lévő, a hazai piacon már bevezetett megoldással rendelkező fintech cégeket, illetve egyedi, ígéretes, de még fejlesztés alatt (legalább béta szakaszban) álló megoldásokat kerestek a szerkesztők, amelyek a legújabb technológiákra és üzleti modellekre támaszkodva a kisvállalkozások, a lakosság mindennapi pénzügyeit átláthatóbbá, könnyebbé és egyszerűbbé teszik.

A kiválasztásnál fontos szempont volt:

  • A piacon lévő vagy a fejlesztés alatt álló szolgáltatás értékajánlata;
  • A felhasználói belépési küszöb;
  • Az ügyfélút egyszerűsége, átláthatósága és a megoldás használatához kapcsolódó fogyasztói élmény;
  • Az innovativitás hazai és nemzetközi viszonylatban;
  • Az üzleti modell fenntarthatósága;
  • A megoldás készpénzcsökkentő hatása.

HOGYAN LEHETETT PÁLYÁZNI?

Pályázni 2020. január 31-ig lehetett a társaság, valamint a társaság által nyújtott, vagy fejlesztés/tesztelés alatt álló fintech megoldás újdonságtartalmát és működését bemutató prezentációval, amely választ adott a kiválasztási szempontokban bemutatottakra is.

A Magyar Fintech Book innen tölthető le.

Hirdetés
Hirdetés