Ekkora most a havi törlesztője egy 10 millió Ft-os OTP lakáshitelnek

Ekkora most a havi törlesztője egy 10 millió Ft-os OTP lakáshitelnek
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-03-22 Frissítve: 2021-12-29
 

A Bankmonitor.hu szakértői megnézték, milyen kamatokkal kínálja lakáshiteleit Magyarország legnagyobb bankja.

Amikor lakáshitelt keres valaki, akkor első körben jellemzően a számlavezető bankjától kér ajánlatot, hiszen azzal van kapcsolata, illetve ha korábban jó tapasztalatai voltak más szolgáltatásokat illetően, akkor joggal gondolja, hogy lakáshitelre is kedvező ajánlatra számíthat. Ebből a szempontból rendkívül előnyös helyzetben van az OTP Bank, hiszen Magyarország legnagyobb pénzintézeteként a legkiterjedtebb fiókhálózatot tudhatja magáénak, ezzel együtt ügyfelei száma is messze a legtöbb. Éppen ezért rendkívül sok embert érdekel, hogy az OTP Bank milyen feltételekkel kínál lakáshiteleket.

OTP lakáshitelek különböző kamatperiódusokra

Ahhoz, hogy megnézhessük a konkrét banki ajánlatokat, néhány dolgot mindenképp rögzítenünk kell. Fontos például a hitelösszeg nagysága, valamint a bank felé igazolt jövedelem összege, de a megvásárolni kívánt ingatlan becsült forgalmi értéke is sokat nyom a latban. A kalkulációnk során mi 10 millió forintos – nagyjából átlagosnak tekinthető – hitelösszeggel számoltunk, valamint nettó 300 ezer Ft családi jövedelmet feltételeztünk, ami egy kétkeresős családban legtöbbször teljesíthető. Bár a hitel összege elméletileg a megvásárolni kívánt ingatlan becsült forgalmi értékének akár 80%-a is lehet, mi 50%-os aránnyal számoltunk, vagyis azt feltételeztük, hogy egy 20 millió forintos ingatlan megvásárlására kerülne sor.

Mivel a Bankmonitor.hu szakértőinek tapasztalatai szerint a hitelfelvevők többsége igyekszik mindent megtenni az alacsonyabb kamatok  – ezzel együtt pedig kisebb hiteltörlesztők – érdekében, mi a Bankmonitor lakáshitel kalkulátorában beállítottuk a jövedelemérkeztetést (a munkáltató ide utalja a fizetést), az aktív számla- és kártyahasználatot, valamint azt, hogy az adós a hitelező bankon keresztül köt majd lakásbiztosítást. (Lakásbiztosítást egyébiránt mindenképpen kötni kell a lakáshitelek mellé.)

Hirdetés

Hirdetés

Milyen lakáshiteleket kínál az OTP Bank?

Az általunk megadott keresési feltételekre az OTP Bank 3 hónapos, 1 éves, 5 éves és 10 éves kamatperiódussal, valamint végig fix kamattal kínál jelzáloghitelt – derül ki az OTP Lakáshitel kalkulátor találati listájából. Ezek közül a legalacsonyabb (3,78%) az 1 éves kamatperiódusú Otthonteremtési hitel thm-e (teljes hiteldíj-mutatója), amit az 5 éves kamatperiódusú OTP Fix5 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel követ 4,41%-os thm-mel. Ahogy az természetes az úgynevezett hosszú – legalább 5 éves – kamatperiódusú hitelek esetében, az OTP Banknál is azt látjuk, hogy minél tovább rögzített a kamat, annál drágább a kölcsön. A hosszabb kamatperiódus azonban alacsonyabb kamatkockázatot jelent, hiszen ezen idő alatt a bank egyoldalúan  – az adós számára hátrányosan – nem módosíthatja a kamatot, vagyis nem nőhet a havi törlesztő összege sem.

A számodra elérhető legkedvezőbb hiteleket (személyi kölcsön, lakáshitel, Babaváró hitel, csok lakáshitel) a Bankmonitor hitelkalkulátor oldalán keresheted meg.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.

A megadott hitelösszeg, futamidő és jövedelem kombinációra nem találtunk megfelelő ajánlatot.

De ne aggódj, megtaláljuk a hiteled!

Tudd meg néhány kattintással, hogy mennyi lakáshitelt kaphatsz. Kisebb hitelösszegre, hosszabb futamidőre vagy extra bevont jövedelem mellett megtalálod a megfelelő hitelt a kiszemelt ingatlan megvásárlására.

Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés