Elérkezett a véghajrá! Sietned kell, ha még most intézed pénzügyeidet

Elérkezett a véghajrá! Sietned kell, ha még most intézed pénzügyeidet
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-12-18 Frissítve: 2022-12-19
 

Az ünnepek, az év vége rohamosan közeledik, ez pedig kiemelten fontos lehet azoknak, akik az utolsó pillanatban adnak be hiteligénylést vagy zárják le különböző támogatási formák iránti kérelmüket. Mutatjuk, milyen határidőkre érdemes figyelni, hol kell résen lenni, ha még idejében, sikeresen le akarod zárni a pénzügyi teendőket.

Ezek a kormányablakok lesznek nyitva az igazgatási szünetben

A lakásvásárlás és hiteligénylés előtt állóknak érdemes szem előtt tartaniuk a kormányablakok nyitvatartási rendjét, ugyanis az igazgatási szünet már karácsony előtt elkezdődik és január 6-ig tart. Ez idő alatt országosan csupán 60 kormányablak működik majd. Összegyűjtöttünk minden fontos információt a nyitvatartásokkal kapcsolatban.

Felújítási támogatás véghajrá: hogyan kerüld el a tipikus elutasítási és hiánypótlási hibákat

Az Otthonfelújítási támogatás igénylési határideje vészesen közeleg. Egyre inkább fontossá válik, hogy a beadandó dokumentumokat hiánytalanul és hiba nélkül juttassuk el a Magyar Államkincstárnak. Molnár-Simon Tímea, a Pénzügyi Mentorok tagja összegyűjtötte, mik a leggyakrabban előforduló hibák, mikre érdemes figyelni az igénylés során.

NAV: nem szabad hibázni, ha még felújítási támogatást szeretnél!

A Pénzügyi Mentorok mellett a Bankmonitor szakértői is felhívják a figyelmet egy fontos tényezőre, amire mindenkinek ügyelnie kell, aki Lakásfelújítási támogatást igényel. A NAV-nál igényelhető nullás igazolás megléte ugyanis az otthonfelújítási támogatás feltétele, ezzel igazolható, hogy az adózónak nincs 5 ezer forintnál nagyobb köztartozása a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál. Ismerd meg a részleteket cikkünkből!

Fontos Babaváró határidőről nyilatkozott az OTP Bank 

Azon fiatal házaspárok, akik még idén ki szeretnék használni a Babaváró hitel nyújtotta pénzügyi előnyöket, nagyon fontos, hogy minél előbb indítsák el a folyamatot. Szakértőink megírták, hogy érdemes az igénylést még 2022. december közepéig benyújtani, hiszen ezután már nem garantálható, hogy a szerződés még idén megköttethet. Most az OTP Bank is közzétette azt a dátumot, ameddig garantálni tudja az idei szerződéskötést. Olvass utána a részletekenek!

Ne maradj le a lakásáfa visszaigényléséről: 5+1 pontban a legfontosabb tudnivalók

2028 év végéig maradhat velünk az 5 százalékos lakásáfa új ingatlan vásárlása illetve építkezés esetén. Ugyanakkor ez nem azt jelenti, hogy az áfa visszaigénylésének lehetősége is megmaradna, a Magyar Közlönyben megjelent rendelet ugyanis ennek meghosszabbítását nem tartalmazza. Gyorsan kell tehát cselekednie mindazoknak, akik élni kívánnak az állami adókedvezménnyel. Összegyűjtöttük, hogy mi az 5+1 kérdés, ami a legtöbb fejtörést okozhatja az áfa visszaigényléssel kapcsolatban.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés