Elképesztő, mi folyik ebben az országban

Elképesztő, mi folyik ebben az országban
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-08-20 Frissítve: 2021-08-06
 

Az olimpiai történések követése során felmerülhet bennünk a kérdés, hogy az esemény rendezése milyen hatásokkal jár a fogadó ország, Brazília számára. Az biztos, hogy az ott élő embereket vegyesen érintette a gigászi rendezvény, de a sportesemény gazdasági hatásairól sem könnyű képet alkotni. A brazil emberek számára viszont ennél fontosabb szempont, hogy a világ kicsit belelátott az ott zajló folyamatokba, ami elég lehangoló képet festhetett az országról. Az Alapblog írása során az olimpia Brazíliára vonatkozó hatásairól számol be.

Egyre-másra hallani a Brazíliából érkező hírekben, hogy sajnos az uralkodó gazdasági helyzet nem túl rózsás, amit ráadásul politikai botrányok is tarkítottak az utóbbi időkben. Az ország legfőbb problémája abban rejlik, hogy nem történtek meg azok a fontos intézkedések, amik által az ország stabil lábakon tudna állni. Például elmaradtak a jelentős beruházások, és továbbra is a nyersanyagáraktól, valamint a külföldi befektetők tőkéjétől függ az ország.

A latin amerikai ország így nem a legjobbkor láthatta el az olimpia rendezésének feladatát, ami igénybe vette a brazil erőforrásokat és feszült légkört eredményezett. A számos megvalósult beruházás ellenére a brazil átlagemberek helyzete nem feltétlenül javult, számottevő haladást egyedül a megépült metróvonal jelenthet. De nem is ez a legfontosabb a brazil lakosság számára. Az olimpia által talán a világ másik részén lakók számára is láthatóvá vált az országban burjánzó korrupció, a bűnözés mértéke, valamint a környezetszennyezés. A pozitív hatás már érezhető, mivel változások indultak többek közt a politikai vezetés körül és remélhetőleg az ország általános befektetői megítélése is javulni fog. Az Alapblog „Rio haszna” című írásában bővebben olvashatunk erről a témáról.

Hirdetés
Hirdetés