Mennyi a havi törlesztője most 3, 5 és 7 millió forint személyi kölcsönnek?

Mennyi a havi törlesztője most 3, 5 és 7 millió forint személyi kölcsönnek?

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-03-19 Frissítve: 2021-08-03
 

Sok mindentől függ, hogy valaki milyen kamattal juthat fedezet nélküli, szabad felhasználású személyi kölcsönhöz, ezért fontos tisztában lenni a költséget befolyásoló tényezőkkel. A Bankmonitor.hu szakértői összegyűjtötték a legfontosabb szempontokat, valamint tippeket is adnak ahhoz, hogy minél olcsóbb legyen a kölcsön.

Egy személyi hitel összköltsége több elemből áll össze, így a kamaton kívül a szerződéskötési díjat, a folyósítási jutalékot és az esetlegesen fizetendő havi számlavezetési díjat is érdemes figyelembe venni választáskor. Ezek közül – ha van ilyen – a szerződéskötési díjat és a folyósítási jutalékot – ráadásul magából a hitelből „csípi” le a bank, vagyis ezekkel csökken az átutalt pénz összege. A havi számlavezetési díj ezzel szemben folyamatos kiadást jelenthet, egészen addig, amíg a kölcsönt teljes egészében vissza nem fizettük. A Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátor szerint van olyan bank, ahol csak a számlavezetés 500 forint kiadást jelent minden egyes hónapban, ami elsőre talán nem tűnik jelentősnek, ám 5 éves futamidőnél ez már 30 ezer forintot jelent összességében. A folyósítási jutalék általában a hitelösszeg 1%-a, de a legtöbb bank ezt elengedi, mint ahogy szerződéskötési díjjal is kezelési költséggel is ritkán találkozhatunk.

3, 5 és 7 millió forint személyi kölcsön havi törlesztője

Éppen a sokfajta költségelem miatt a személyi kölcsönöket célszerű nem kamat, hanem THM – teljes hiteldíj-mutató – alapján összehasonlítani, ami tartalmazza a kamaton felül a hitelfelvételhez kapcsolódó egyéb költségeket is. Előfordulhat például, hogy egy személyi kölcsönt alacsonyabb kamattal kínál a bank, ám közben az egyszeri költsége magasabb, ám az ilyen turpisságot a THM hamar „lefüleli”. Még érzékletesebb azonban, ha az úgynevezett teljes visszafizetendő összegeket vetjük össze, hiszen két bank 3 millió Ft összegű személyi hitele között 5 év alatt akár 800 ezer Ft felett is lehet a különbség.

Hogy milyen kamattal kapunk személyi hitelt, az sok esetben attól is függ, hogy mekkora jövedelmet tudnunk igazolni a bank felé. A bankok ugyanis jellemzően kedvezőbb kondíciókat adnak a jól keresőknek, mint a kisebb jövedelműeknek. Ennek praktikus magyarázata van: a bankok úgy spekulálnak, hogy ugyanakkora törlesztőt magasabb jövedelemből valószínűleg könnyebb lesz kigazdálkodni.

Bankmonitor tipp: a számodra elérhető legkedvezőbb hiteleket (személyi kölcsön, lakáshitel, Babaváró hitel, csok lakáshitel) a Bankmonitor hitelkalkulátorral keresheted meg! Ellenőrizd, hogy mennyi hitelt kaphatsz, illetve annak mennyi lesz a havi törlesztője!

személyi kölcsön kalkulátor szerint azonban nem jelent szignifikáns kamatelőnyt jelenleg a magasabb jövedelem, sőt, ahogy az a táblázatunkban is látszik, a legdrágább ajánlat kamata és havi törlesztője még akár magasabb is lehet. Ez ezért lehetséges, mert magasabb jövedelemmel már több bank ajánlatából válogathatunk. Amennyiben például 7 millió forint személyi hitelt vennénk fel 5 éves futamidőre, akkor 300 ezer forint nettó jövedelemmel 8 bank ajánlatából választhatunk, míg 500 ezer forint keresettel 20 hitel lesz elérhető. Ez pedig azért fontos, mert a bankok nagyon különböző feltételeket szabnak az igénylőkkel szemben, így könnyen előfordulhat, hogy az egyik bank megadja a kért hitelt, miközben a másik nem. Ezért annál jobbak az esélyeink, minél több bank hiteléből válogathatunk. Bevált módszer az igazolt jövedelem növelésére, hogy az igénylő adóstársat is bevon a szerződésbe, így kettejük jövedelme összeadódik, így ez alapján ad ajánlatot a bank.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban és az Online személyi kölcsön promóciós szabályzatban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés