Ennyiért lehet most lakáshitelt kapni – Egyre jobban viszik

Ennyiért lehet most lakáshitelt kapni – Egyre jobban viszik
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-11-05 Frissítve: 2018-07-03
 

A lakáshitelek átlagos kamatszintje szeptemberben megint csökkent egy kicsit, az új folyósítások átlagosan 5,64%-on mentek, de akadnak bőven ennél sokkal jobb ajánlatok is. Idén szeptemberben 43 milliárd forint értékben vettek fel a magyarok lakáshitelt. Ez nagyon nagy szám, majdnem 4 éve nem láttunk ilyen nagyot. Ha Te is éppen lakáshitelt keresel, érdemes néhány egyszerű összehasonlítást végezned az alábbi cikkben.

Olvadó hitelkamatok

A lakáshitelek teljes hiteldíj mutatója tovább csökkent szeptemberben, az új folyósítások átlagos THM szintje 5,64%-ra olvadt. Történt mindez úgy, hogy az ügyfelek 21-22%-a legalább ötéves kamatperiódust választott és ezeknek köztudottan magasabb a THM-je, mint egy 3, vagy 6 hónapos kamatperiódusú lakáshitelnek.

Olyan kedvező kamatozással lehet manapság forinthitelt felvenni, mint annak idején a svájci frank hiteleket a legszebb időkben.

Amennyiben Te is lakáshitel felvételét fontolgatod, segítségedre lehet a Bankmonitor.hu kalkulátora. Hasonlítsd össze a legjobb banki ajánlatokat, mindössze néhány adat megadása szükséges!

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

A devizacsúcsok felénél jár a forinthitelezés

A válság előtti időszakban több olyan hónap is volt, amikor az új folyósítású forint- és devizaalapú lakáshitelek összértéke elérte a havi 80-90 milliárd forint közötti szintet. Az egy év alatt 72%-os bővüléssel 43,12 milliárd forintra ugró szeptemberi érték körülbelül az akkori csúcsok felét teszi ki. A lakáspiacról érkező nagyszerű hírek, az alacsony kamatkörnyezet és a hosszabb kamatperiódusok mellett is kedvező feltételekkel kínált lakáshitelek egymást erősítő, öngerjesztő hatása várhatóan a következő hónapokban is érvényesül.

lakáshitelek folyósított összege

A szabad felhasználású jelzáloghitelek a megelőző két hónaphoz hasonlóan szeptemberben is dupláztak, az új kihelyezések összértéke elérte a 6,52 milliárd forintot. A személyi kölcsönökkel szemben a szabad felhasználású jelzáloghitelek megfizethetőbb megoldást jelenthetnek azoknak, akik megfelelő ingatlanfedezettel rendelkeznek.

Csökkent a teljes hitelállomány

Az új hitelkihelyezések bővülése ellenére a lakosság hiteltartozása szeptemberben tovább csökkent, vagyis a meglévő ügyfelek tőketörlesztése még mindig magasabb. A teljes lakáshitel állomány szeptember végén közel a tizedével volt alacsonyabb, mint egy évvel korábban, ami a havi törlesztések mellett leginkább a tavaszi elszámolásoknak tudható be.

teljes lakossági célú hitelállomány

Szeptemberben 10,3 milliárd forinttal haladta meg az új kihelyezéseket a meglévő adósok törlesztése. Ebből a forinthitelek 9,6 milliárd forinttal, míg a devizahitelek 0,7 milliárd forinttal vették ki a részüket.

KSH: egymillióval drágult egy fővárosi átlaglakás

Az idei első félévben 15,5 millió forintra emelkedett a fővárosban eladott lakások átlagára. A megkötött adásvételi szerződések alapján megállapították, hogy éves szinten 30%-ot nőtt a forgalom, ami szinte teljes egészében a használt lakásoknak köszönhető (az új lakások csupán a forgalom 1,6%-át tették ki). A statisztika rámutatott, hogy emelettől függően egyazon épületben akár kétmillió forintos különbségek is kialakulhatnak, különösen a panellakások esetén.

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Címkék
Hirdetés