Erre számíts bankszámla fronton

Erre számíts bankszámla fronton
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-02-05
 

Az év eleje mindig mozgalmas a lakossági bankszámláknál, ez pedig idén sincs másként. Akciók jönnek-mennek, életbe lépnek a korábban meghirdetett (díj)változások, vagy éppen ilyenkor látnak napvilágot a későbbiekben várhatóak. Azért, hogy a Bankmonitor olvasóit ne érhessék meglepetések, megvizsgáltuk, hogy mi a helyzet számlacsomagok terén a korábbiakhoz képest, továbbá hogy mire lehet számítani a jövőben?

1

A fenti kérdések megválaszolásához egy olyan banki ügyfél helyzetét vizsgáltuk, aki átlagos (havi 150 ezer forint) jövedelemmel rendelkezik és aktívan használja a bankszámláját. Ezek fényében bankonként az alábbi táblázatban szereplő bankszámlák jelentik a legolcsóbb megoldást. Nézzük, hogy mire számíthatunk.

Az összes közül a legolcsóbb az Erste Privilégium „L” bankszámla. A korábbiakhoz képest ugyan semmilyen változás nincs, de ebben az esetben talán ez a legjobb hír. Nincsenek ideig-óráig tartó akciók, a kedvezmények a számlacsomag díjaiba vannak csomagolva. Amint eléri a számlára érkező rendszeres jóváírás összege a 150 ezer Ft-ot, díjmentes közel minden banki szolgáltatás, amire szükségünk lehet. Többek között nem kell számlavezetési díjat fizetni, ingyen lehet utalni a netbankból, ráadásul korlátlan számban lehet ingyen készpénzt felvenni a bank automatáiból (ATM). Persze egy számlanyitási akcióval azért lehetne még überelni, de ne legyünk telhetetlenek. A teljes képhez viszont mindenképpen hozzátartozik, hogy a számlacsomag csak határozott ideig vehető igénybe (2019. március 1-ig), de addig azért van még egy kis idő.

Második legolcsóbb a Gránit Digitális számlacsomag. Itt már akciót is találunk, amely keretében évente legfeljebb 10.000 Ft-ot visszatérít a bank költségeinkből. Ehhez viszont dombornyomott bankkártyával kell rendelkeznünk és minden hónapban legalább 150.000 Ft-ot kell a plasztikkal költenünk. Persze esetünkben ez a vizsgált jövedelem fényében igen nehézkes lenne. Annak viszont, aki ki tudja használni ezt a lehetőséget, érdemes egy pillantást vetnie a számlacsomag részleteire.

Harmadik helyen az OTP Simple számlacsomag. Itt sajnos két akciónak is búcsút kellett inteni. Az egyik, hogy a promóciós időszak alatt díjmentesen lehetett az ún. Tranzakciós kedvezménycsomagot igénybe venni (ezzel összeghatártól függetlenül lehetett a netbankon ingyen utalni). A másik, hogy nemcsak díjköteles lett a kedvezménycsomag, de ingyen utalni is már „csak” legfeljebb havi 250 ezer Ft-ig lehet.

Fontos azonban hangsúlyoznunk, hogy esetünkben, a bankszámla használati szokások fényében nem is éri meg ezt a kedvezménycsomagot igénybe venni (az átutalások összege egyáltalán nem indokolja). A vizsgált profil esetében mindössze az akció időtartama alatt volt érdemes ezt beállítani, hiszen segítségével átmenetileg meg lehetett spórolni az átutalások költségeit. Ergo, ha illik rád a profil és igénybe vetted korábban a kedvezménycsomagot, de eddig még nem mondtad le, akkor sürgősen tedd meg, mert teljesen feleslegesen fizeted.

Ahogy látjuk, jó pár helyen találunk számlanyitási akciókat. Ezekkel bizonyos ideig díjmentesen vehetünk igénybe különböző szolgáltatásokat (pl.: számlavezetés, bankkártya, SMS tájékoztató). Díjcsökkentésre is találunk példákat, méghozzá a K&H, valamint az FHB Banknál. Az egyetlen probléma, hogy csupán jelképes dologról van szó. Ezektől sajnos nem fognak drámaian csökkeni a bankköltségeink. Cseppet sem jelképes azonban a CIB Bank által előirányzott díjemelés. A CIB Online számlacsomagnál áprilistól 30 Ft-tal, illetve 60 Ft-tal emelkedik meg a számlavezetési díj attól függően, hogy teljesül a kedvezményes számlavezetés feltétele vagy sem.

Akciók ide, változások oda a legfontosabb kérdés még mindig, hogy hol bankolhatunk a legolcsóbban. Erre pedig a legegyszerűbben úgy kapod meg a választ, ha használod bankszámla kalkulátorunkat. Így be tudod magadnak állítani azt a profilt, ami teljesen Rád illik és „személyre szabott” ajánlatokat kaphatsz.

Hirdetés

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Hirdetés