Erre vennének fel személyi kölcsönt a magyarok!

Erre vennének fel személyi kölcsönt a magyarok!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-08-28 Frissítve: 2020-09-08
 

2020 első félévében a legtöbben 1-3 millió forint személyi kölcsönt igényeltek volna, amit a többség 3-5 év alatt tervezett visszafizetni – derül ki a Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátorának adataiból. A leggyakoribb hitelcél az autóvásárlás, ezen kívül sokan finanszíroznának személyi kölcsönből lakásfelújítást vagy ingatlanvásárlás, de a hitelkiváltás is népszerű.

2020 első félévében a hitelkalkulációt végzők több mint 44%-a 3 millió forintnál nagyobb hitelösszegű személyi kölcsönt szeretett volna igényelni, de 6% volt a 8-10 millió forint összegű érdeklődések aránya is. Ez utóbbi jelentős csökkenés 2019 első hat hónapjához, ám a dolog annyiban érthető, hogy a bankok a koronavírus járvány kitörése óta óvatosabbak, emiatt többségük legfeljebb 5-8 millió forintig hitelez.

Az érdeklődők több mint fele (54%) 3-5 évre adósodna el, míg 29%-uk 6-8 év, 7%-uk pedig 9-10 év alatt fizetné vissza a felvett összeget. Ez utóbbi 10%-os csökkenés 2019 első félévéhez képest, ami azért lehet, mert a bankok többsége most legfeljebb 8 évre hitelez a személyi kölcsönök 10 éves elméleti maximuma helyett.

A Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátor adatai alapján a legnépszerűbb hitelcél a gépjárművásárlás (8,18%), amit a lakásvásárlás (3,71%), a lakásfelújítás (2,47%) és a hitelkiváltás 2,25% követ, de a többség szabad felhasználással igényelne kölcsönt. A használt autó vásárlásának megfinanszírozása hagyományosan közkedvelt cél a személyi kölcsönök esetében, hiszen rugalmas és gyors megoldást jelent, ráadásul a hitel egy része a vételt követően esetlegesen felmerülő szervizköltségekre is fordítható.

Milyen célokra igényelnek személyi kölcsönt a magyarok?

A személyi kölcsönből történő lakásvásárlás talán meglepőnek tűnhet, hiszen miközben ezek THM-e (teljes hiteldíj-mutatója) 7% körül kezdődik, 10 éves kamatperiódusú lakáshitelt – ahol a bank egy évtizedig nem módosíthatja egyoldalúan a kamatot – már 4% alatti THM-mel is találni a Bankmonitor lakáshitel kalkulátora szerint. Előfordulhat azonban, hogy egy ingatlan valamilyen oknál fogva nem hitelezhető – például nem lakóingatlanként szerepel a tulajdoni lapon –, vagy rövid időn belül pénzhez szeretne jutni az eladó, akkor a személyi kölcsön is szóba jöhet.

Lakásfelújítás esetében a személyi kölcsön alternatívája lehet egy szabad felhasználású jelzáloghitel is, hiszen ezek THM-e 6% körül kezdődik, ám itt az átlagos átfutási idő egy-másfél hónap, ráadásul egy 5 millió forintos hitelnél akár 200 ezer forint is lehet az egyszeri költség – közjegyzői díj, folyósítási díj stb. –, ami személyi hitel esetében általában néhány tízezer forintból megúszható.

A hitelkiváltás a jelenlegi alacsony kamatkörnyezet miatt népszerű, hiszen azon túl, hogy akár jelentősen csökkenthető a havi kiadás egy meglévő, drága kölcsön olcsóbbra cserélésével, akár a hitelképesség is visszaállítható egy ilyen pénzügyi manőverrel.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés