Év végén is akciós a hitelkártya

Év végén is akciós a hitelkártya
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-12-02
 

Azt bátran kijelenthetjük, hogy egy valamire való hitelkártyához valamilyen kedvezmény is párosul. Az év vége felé közeledve is találunk bőven kecsegtető ajánlatot. Többek között extra pénzvisszatérítésben részesülünk, díjmentesen vehetünk fel vele készpénzt, vagy éppen a meglévő hitelkártyánkat válthatjuk ki az akció keretében, és még kamatmentességet is élvezünk jövő év tavaszáig.

Erste Bank – Erste Joker Hitelkártya és Wizz Air Hitelkártya 

Kétségkívül egyedülálló ajánlattal kecsegtet a bank. Hitelkártya csere akciójához hasonlóval talán még nem is találkoztunk idehaza. A promóció keretében (2014. december 23-ig) ugyanis, akár az Erste Joker, akár a Wizz Air Hitelkártya mellett döntünk

  • maximum 2 millió Ft-ig meglévő hitelkártya keretünkkel megegyező hitelkeretet bocsát rendelkezésünkre a bank, továbbá
  • kiváltja a hitelkártya tartozásunkat, ami után 2015. április 10-ig egyáltalán nem kell kamatot fizetnünk, sőt
  • ugyanezen dátumig a vásárlások és a készpénzfelvételek után sem kell kamattal számolni.

Azoknak, akik régóta fontolgatják meglévő hitelkártyájuk lecserélését ez egy kiváló alkalom lehet, de túlságosan azért nem érdemes a kamatmentességhez hozzászokni, hiszen ez csupán átmeneti. A kedvezményes időszak után a kiváltott hitelkártya tartozás természetesen elkezd majd kamatozni (persze csak akkor, ha addig nem kerül teljes egészében visszafizetésre). A hitelszámlán terhelt vásárlások, ne adj isten készpénzfelvételek kamatozása pedig a normál hitelkártya működés szerint fog majd alakulni. Arról pedig végképp ne feledkezzünk meg, hogy a készpénzfelvételnél csak a kamatot engedi el a bank!

K&H Bank – K&H Visa Classic Hitelkártya

A sztenderd pénzvisszatérítésen (2%, maximum 3.000 Ft/hó) felül további 10%, maximum 20.000 Ft visszatérítésre számíthatnak azok, akik 2014. december 15-ig igényelnek K&H Visa Classic Hitelkártyát a banknál.

A peremfeltételek, hogy

  • az új hitelkártya legkésőbb 2015. január 20-áig aktiválásra kerüljön,
  • a kártya aktiválását követő 30 nap vásárlásai után jár extra visszatérítés,
  • az igénylést megelőzően, 2014. október 1-jét követően nem volt hitelkártyaszámlája a kártyabirtokosnak a banknál.

CIB Bank – CIB Café és CIB MasterCard Gold Hitelkártya

Mind az újonnan igényelt, mind pedig a meglévő hitelkártyák, többek között a CIB Café vagy CIB MasterCard Gold Hitelkártya is extra pénzvisszatérítést biztosít az év végéig. Az elektronikai áruházakban vásárolt műszaki cikkekre 10%-os visszatérítés jár a sztenderd 1%-kal szemben, továbbá a jóváírás maximális összege az akciós időszakban a negyedévente elérhető 5.000 Ft helyett most 15.000 Ft. Nagyon tehát meg sem kell magunkat erőltetni, hiszen már egy 150.000 Ft-os műszaki cikk megvásárlásával a maximumba ütközünk.

Budapest Bank – GO! Hitelkártya

Dupla pénzvisszatérítés 6 hónapon keresztül, azaz

  • 6% jár vissza minden tankolásból és benzinkúton történt vásárlásból havi maximum 1.800 Ft-ig,
  • 2% minden egyéb vásárlásból és csoportos beszedési megbízásból havi maximum 20.000 Ft-erejéig.

Ehhez pedig nem kell egyebet tenni, mint az akció időtartama alatt (2014.12.31-ig) valamelyik Budapest Bankos bankfiókban hitelkártyát igényelni.

Ha ez még kevésnek tűnik, akkor lehet, hogy éppen a további 10.000 Ft-os pénzvisszatérítés fog majd döntésre sarkalni. Az aktív kártyahasználatot ugyanis ezzel jutalmazza a bank, de ehhez elengedhetetlen, hogy a kártya kibocsátásától számított 1 hónapon belül minimum 50.000 Ft-ot költsünk a plasztikkal. Jó hír, hogy ebbe az értékbe mind a főkártya, mind a társkártya vásárlásai beleszámítanak és a határidőn belül teljesült csoportos beszedési megbízások is.

OTP Bank – American Express Blue és Gold Hitelkártya

Mind meglévő, mind pedig új ügyfélként a sztenderd pénzvisszatérítésen (1%, évi maximum 30.000 Ft) felül további

  • 2% visszatérítés jár a C&A és a Lidl üzletekben, valamint
  • 3% a MOL töltőállomásokon – ez utóbbi azonban csak az év végéig.

Különösképp imponálhat a bor szerelmeseinek, hogy bármely AMEX Blue és AMEX Gold hitelkártyás vásárlás végösszegéből 8,5% azonnali kedvezmény jár az év végéig a Bortársaság üzleteiben. Arra azért érdemes ügyelni, hogy az akció más kedvezménnyel nem vonható össze, a 8,5%-os kedvezmény az akciós termékekre és az online vásárlásra nem vonatkozik.

Raiffeisen Bank – OneCard Standard Hitelkártya

Némileg erős a bank azon kijelentése, miszerint most díjmentesen juthat készpénzhez az ügyfél hitelkártyájával. Az akció keretében decemberben ugyan a készpénzfelvételi tranzakció díját elengedik, de arról szó sincs, hogy a felvett összeg után ne kellene kamatot fizetni. Mindez pedig természetesen a tranzakció napjától a felvett összeg visszafizetésig értendő.

Tehát az akció ideje alatt a bankjegy kiadó automatából (ATM), postán vagy bankfiókban történő készpénzfelvételnek külön díja nincs, de a kamatot meg kell fizetni. Akkor a OneCard Standard Hitelkártya hatályos kondícióit segítségül hívva számoljunk csak egy kicsit. A készpénzfelvétel díja 2,5% min. 990 Ft, azaz 100.000 Ft után 2.500 Ft, ez az, ami az akció keretében elengedésre kerül. Ettől függetlenül a havi 2,95%-os készpénzfelvételi hitelkamat mindaddig ketyeg, amíg a felvett összeget vissza nem fizetjük. Az egyszerűség kedvéért számoljunk 30 nappal, ebben az esetben 2.950 Ft-unk fogja a műveletet bánni.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés