Ez most a legolcsóbb lakáshitel Magyarországon!

Ez most a legolcsóbb lakáshitel Magyarországon!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-01-25 Frissítve: 2024-01-29
 

Nemrégiben még annak örülhettünk, hogy már találni lakáshitelt 7 százalék alatti kamattal, most azonban a 6 százalékot is sikerült áttörnie az egyik pénzintézet ajánlatának. Plusz jó hír, hogy ehhez még csak szigorú feltételeket sem várnak el.

Január 25-től akár 6 százalék alatti kamattal is igényelhető lakáscélú jelzáloghitel az UniCredit Banknál, ezzel fontos lélektani határt sikerült átlépnie a kamatoknak. Ez azért érinthet sokakat, mert a jelenleg elérhető otthonteremtési támogatások és kedvezményes hitelkonstrukciók nem mindenki számára érhetők el, nekik pedig a piaci hiteltermékek árazása kulcsfontosságú.

Az UniCredit Bank lakáshiteleinek normál kamata 10 éves kamatperiódus esetén 6,95%, míg végig fix kamattal 6-8 éves futamidőre 6,92%, 9-13 éves futamidőre 6,94%, 14 éves futamidőtől pedig 6,95% a kedvezmények nélküli kamat. Ez önmagában még nem tűnik igazán vonzónak, hiszen ennél hét bank is kedvezőbb kamatot ad jelenleg mind 10 éves kamatperidus, mind végig fix kamat esetén. (30 millió Ft hitelösszegre, 20 éves futamidőre és 500 000 Ft nettó igazolt jövedelemre végeztük el a vizsgálatot a Bankmonitor lakáshitel kalkulátorával.)

A legolcsóbb lakáshitelek a Bankmonitor lakáshitel kalkulátor alapján

 

Egészen más a helyzet akkor, ha az elérhető kedvezményekkel is számolunk, ráadásul ezekhez nem is feltétlenül kell súlyos vállalásokat tenni. Amennyiben például 15 millió forintnál nagyobb a hitelösszeg, a hitelt pedig közvetítő partneren – ez lehet például a Bankmonitor – keresztül igényli valaki, és vállalja, hogy a futamidő alatt havonta legalább 500 000 Ft jóváírás érkezik a számlájára, akkor máris 5,85%-os kamattal kaphat 10 éves kamatperiódusú és végig fix lakáshitelt. Ha pedig ezen felül hitelfedezeti biztosítást is köt valaki a lakáshitele mellé, akkor akár 5,65%-ra is lemehet a kamat.

A feltételek teljesítésével elérhető 1,09-1,30 százalékpontos kamatkedvezmény azt jelenti, hogy jelenleg az UniCredit Banknál érhető el a legkedvezőbb feltételekkel lakáscélú jelzáloghitel Magyarországon. Havi törlesztőre fordítva a dolgot ez azt jelenti, hogy egy 30 millió Ft összegű, 20 éves futamidejű lakáshitel havi törlesztője – 500 000 Ft nettó jövedelem igazolásakor – 214 209 Ft, ami 51,3 millió Ft teljes visszafizetést jelent. És ami elsőre talán meglepő, ugyanennyit kell törleszteni akkor is, ha ugyanezt a hitelösszeget végig fix kamattal igényelnénk meg.

Amennyiben hitelfedezeti biztosítást is kötünk a hitelre, akkor az 5,65%-os hitelkamatnak köszönhetően 210 727 Ft-ra csökken a havi törlesztő, ám nem szabad megfeledkezni arról, hogy a biztosításnak is van költsége (3,5%), így a teljes visszafizet és végül valamivel magasabb, 52,3 millió Ft lesz. Ez azonban nem felesleges kiadás, hiszen egy hitelfedezeti biztosítás pénzügyi mentőövet jelenthet munkanélküliség, betegség vagy akár haláleset esetén.

jó tudni

Bár a hitelek esetében legtöbbször a kamatokról esik szó, nem szabad megfeledkezni a lakáshitel igényléséhez kapcsolódó egyéb költségekről sem, mert ezek akár több százezer forint plusz kiadást is jelenthetnek. Az UniCredit lakáshitele ebből a szempontból is kedvező, ugyanis a példánkban szereplő hitel esetében a mintegy 150 004 Ft egyszeri költségből 94 500 Ft végül visszatérítésre kerül.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés