Ezek a legjobb banki termékek 2017-ben

Ezek a legjobb banki termékek 2017-ben
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-12-12 Frissítve: 2021-08-06
 

Ismét kiosztották a legjobb magyarországi banki termékeket elismerő Bankmonitor-díjakat, a győzteseket 40 bank és befektetési szolgáltató mintegy 4000 pénzügyi terméke közül választották ki. Az elismerést 16 lakossági kategóriában adták át, a banki termékeket objektíven, az év első 10 hónapja során alkalmazott árazások alapján vizsgálták és rangsorolták a Bankmonitor.hu szakemberei. Idén 16 díjon 10 szereplő osztozott, a legtöbb elismerést – három-három díjat – a CIB Bank és a Gránit Bank kapta.

Idén is kiosztották a tavalyi évben alapított Bankmonitor-díjakat: az elismerést 16 lakossági kategóriában adták át, a banki termékeket objektíven, az év első 10 hónapja során alkalmazott árazások alapján vizsgálták és rangsorolták a Bankmonitor.hu szakemberei. Minden termékkategóriában azt vizsgálták, hogy az átlagos ügyfél érdeklődését, keresletét – azaz az évente több tízezer, esetenként százezer igényt -, mely bank mely terméke tudja a pénzügyi racionalitást figyelembe véve legjobban kiszolgálni.

A több száz pénzügyi termék részletes vizsgálata során újfent kiderült, hogy jelentős eltérések lehetnek az egyes bankok konstrukciói között, így kellő odafigyeléssel, tudatos döntéssel komoly összegeket lehet megspórolni” – hangsúlyozta Sándorfi Balázs, a Bankmonitor.hu alapító ügyvezető igazgatója. A lakossági bankszámlák költségei között például évi 10-20 ezer forint is lehet a differencia, míg a rövid kamatperiódusú lakáshiteleknél átlagos hitelösszeg 8,7 millió forint esetén havi szinten akár 6 ezer forint. Éves szinten ez utóbbi 72 ezer forint, a teljes futamidő alatt (16 év) pedig akár 1,2 millió forint is lehet.

Egyes bankoknak több kategóriában is sikerült az élen végezniük. A legtöbb elismerést – három-három díjat – a CIB Bank és a Gránit Bank kapta, az MKB Banknak és a Sberbanknak két-két díjat sikerült idén elnyernie. Ami a részleteket illeti, a legjobb bankszámla például a CIB Bank ECO bankszámlája lett. A legjobb lakáshitel díját az MKB Bank Kamatkövető Forint Lakáshitele kapta, a legjobb személyi kölcsön elismerésben az MKB Bank Mosoly személyi kölcsöne részesült. Miközben a legjobb egy éves bankbetét díját a Gránit Bank Platimun betét 12 hónapra terméke kapta. 2017-ben a legjobb befeketési alapkezelő díját az Amundi Befektetési Alapkezelő nyerte el, a legjobb aktívan kezelt alap pedig az Erste Alapkezelő Abszolút Hozamú Kötvény Alapja lett.

Hirdetés
Hirdetés