Ezek a legjobb bankszámlák, ha közalkalmazott vagy

Ezek a legjobb bankszámlák, ha közalkalmazott vagy
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-05-09
 

A hét elejétől kétszereplősre bővült azon bankok köre, ahol közszférás dolgozóként dedikált bankszámla ajánlatot találhatunk. Naivan azt gondolhatnánk, hogy egy ilyen, kifejezetten egy adott célcsoportnak kínált bankszámlával csak jól járhatunk, de sajnos ez nem így van. Átlagos 150 ezer Ft-os jövedelmet és normál bankhasználati szokásokat feltételezve több mint 10 ajánlatot tudunk, amivel jobban járhatsz, mint a dedikált bankszámlákkal!

1

A hétfői napon látott napvilágot, hogy az MKB Perspektíva Fix számlacsomag jogosultjainak körét bővíti a bank. Így már a kormánytisztviselők, a köztisztviselők, valamint a közalkalmazotti szolgálati viszonnyal rendelkezők is nyithatnak ilyen típusú bankszámlát a pénzintézetnél. Ez önmagában azonban még nem elég. A számlacsomag igénybevételének további feltétele, hogy tulajdonosának rendszeres munkabére legalább a havi bruttó 185.000 Ft-ot (nagyságrendileg nettó 120.000 Ft) elérje, és ezt hajlandó legyen a bankszámlára utaltatni.

Az MKB Bank ezen intézkedésével immár kétszereplőssé bővült a kifejezetten a közszférát célzó bankok köre. Korábban ugyanis ilyen típusú dedikált számlát kizárólag az FHB Bank kínált ügyfeleinek. Azt gondolhatnánk, hogy az igénybe vevők körének korlátozása miatt valamilyen előnyt élvezhetnek ezen számlák tulajdonosai, de amikor elkezdünk számolni, akkor kell, rádöbbenjünk, hogy ez közel sincs így.

Mégis mennyi az annyi?

Átlagosnak tekinthető 150 ezer Ft-os jövedelem és normál bankhasználati szokások mellett vizsgáltuk, hogy milyen bankszámla fenntartási költségekkel kell számolnia a tulajdonosnak a két számlacsomag esetében. Míg az MKB Banknál 1.114 Ft az első évben, 1.288 Ft a második évben, addig az FHB Banknál 1.289 Ft, illetve 1.205 Ft-ot jelent ez. Csakhogy tudjunk mihez hasonlítani, ilyen bankhasználati szokások mellett a legjobb ajánlat havi költsége 112 Ft az első évben, de még a második évben is csak 418 Ft. Igen jól látjuk, az MKB ajánlatához képest az első évben közel tízszeres a különbség! De ne is nézzük a legjobbat, még a tíz legjobb számlacsomag átlagos fenntartási költsége is csak havi 487 Ft az első évben, míg 662 Ft a második évben. Tehát dedikált számlacsomag ide-vagy oda…

…továbbra is úgy véljük, hogy jobb számolni, mint meglepődni! És, hogy ne Neked kelljen ezzel bajlódni, használd bankszámla kalkulátorunk, hogy megtaláld a legmegfelelőbb számlacsomagot!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Hirdetés