Ezekkel számolj, ha pénzre van szükséged!

Ezekkel számolj, ha pénzre van szükséged!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-05-08 Frissítve: 2021-10-12
 

A hitelkártyák után az egyik legmegosztóbb téma a személyi hitelek köre. Tapasztalataink alapján, ahol szóba kerül, ott parttalan viták alakulnak ki a kérdésben. Egy biztos – anélkül, hogy annak különösebb okait vizsgálnánk – számos esetben jelenthet kézenfekvő megoldást. Mire számíts, ha személyi hitelt vennél fel? Melyek pillanatnyilag a legjobb lehetőségek? Aktuális írásunkban választ kaphatsz kérdéseidre!

Személyi hitelben pár százezer forintig érdemes gondolkodni, főként olyankor, ha nem szeretnénk, vagy nem tudunk ingatlan, illetve egyéb típusú fedezetet felajánlani, de a hitel visszafizetésére megfelelő jövedelemmel rendelkezünk. Még véletlenül sem szerettünk volna a földtől elrugaszkodni, ezért egy átlagosnak tekinthető jövedelem (150.000 Ft) mellett vizsgáltuk meg az elérhető ajánlatokat. Feltételeztük, hogy egy jó hitel reményében hajlandóak vagyunk jövedelmünk a kölcsönt folyósító bankhoz utaltatni, sőt akár az aktív számlahasználatot is vállaljuk. Lássuk, hogy mindezek fényében mire számíthatunk!

Átlagok helyett nézzük a konkrétumokat…

Viszonylag alacsony hitelösszeg és rövid futamidő esetén sajnos nem tolonganak a bankok a kegyeinkért. A magyarázat roppant egyszerű: az igazi üzletet számukra nem ez jelenti. Mindössze három pénzintézetet találunk (Budapest Bank, OTP Bank, Sberbank), amelyek egyáltalán hajlandóak egy évre 250.000 Ft kölcsönt nyújtani. Az amúgy négy ajánlat közül külön említést érdemel a Sberbank Személyi kölcsöne a maga 19,34%-os THM-ével. A hitel alapvetően változó kamatozású (a referencia kamat a 12 havi BUBOR), aminek – mivel a kamat 12 hónapra rögzített – csak akkor van jelentősége, ha egy évnél hosszabb időre vennénk fel a hitelt.

Azonos összegben hosszabb futamidővel már valamivel több bank ajánlatából szemezgethetünk. Az előbbieken túl már az Erste és a Raiffeisen Bank is belép a képbe, azonban a több szereplő ellenére is még mindig a Sberbank áll az élen. A nyolc ajánlat közül a képzeletbeli dobogó második helyezettje a Raiffeisen MindigFix Személyi kölcsöne (THM 20,36%), ami mellé most még egy tabletet is bezsebelhetünk. Előkelő helyet foglal el az Erste Személyi kölcsöne (THM 20,75%) is, főként, hogy az ezt követő ajánlatok THM szintje már mind 23% feletti. Érdekesség, hogy öt éves futamidő esetén az élmezőny ugyanígy alakul, azzal a különbséggel, hogy bár kis mértékben, de alacsonyabb THM-ekkel számolhatunk.

Valamelyest magasabb hitelösszegnél és közepes időtávtól borul az eddigi papírforma. A Sberbankot az MKB Személyi kölcsöne (THM 17,14%) szorítja a második helyre. Ez utóbbi előnye, hogy akár alacsonyabb jövedelem mellett (80.000 Ft-tól) is elérhető, és már a 3 hónapos munkaviszonnyal is megelégszik a bank. A képzeletbeli dobogó harmadik fokán is új szereplőt köszönthetünk, mégpedig a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönét (THM 19,84%). Itt is elegendő a 3 hónapos munkaviszony és még a munkáltatói igazolással sem kell bajlódni.

A viszonylag magasabb hitelösszegnél az élmezőny sok újdonsággal nem kecsegtet, viszont ötéves futamidőnél egy új szereplővel bővül a dobogósok köre, a Cofidis Fapados kölcsönével (THM 17,99%). A Cofidisnél viszont fontos, hogy amit csak lehet, online intézzünk, átutalással vagy bankkártyával fizessünk és beérjük az elektronikus kivonattal. Tehát a megszokott banki szolgáltatásokról (személyes ügyintézés, papír alapú számla, sárga csekkes törlesztés) ebben az esetben le kell mondanunk, ellenkező esetben jócskán megugranak a költségeink.

A személyi hitelek nagy előnye, hogy igen gyorsan a kívánt összeghez juthatunk. A teljes és hiánytalan dokumentáció benyújtását követően akár néhány órán belül a számlánkon lehet a kért összeg. Az igénylést pedig még egyszerűbbé teheted, ha azt a Bankmonitor oldalán kezdeményezed. Kiindulásként használd az alábbi kalkulátort, hogy megtaláld a legjobb ajánlatot!

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés