Ezzel kedveskednek a bankok a hitelkártyásoknak!

Ezzel kedveskednek a bankok a hitelkártyásoknak!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-02-25 Frissítve: 2021-10-11
 

Gasztrotúra, vásárlási utalvány, ügyfélajánlás után járó kedvezmény – csupán néhány példa a bankok aktuális ajánlataiból, amivel új ügyfelek kegyeit igyekeznek elnyerni. Vajon a pénzvisszatérítés és az azonnali kedvezmények már a múlté hitelkártyáknál és az időszaki promócióké a jövő? Szó sincs róla, de a bankok minden eszközt bevetnek, hogy hitelkártyáik még vonzóbbak legyenek!

Évről-évre egyre többet vásárolunk bankkártyával, ezzel szemben még mindig elenyésző (kb. 5%) a forgalomban lévő kártyák között a hitelkártyák aránya. Annak ellenére, hogy a betéti kártyákkal szemben a hitelkártyák jelentős része különböző kedvezményeket (pénzvisszatérítés, azonnali kedvezmény a vásárlás értékéből, pontgyűjtés) kínál aktív kártyahasználat esetén, a legtöbben még mindig nem élnek a hitelkártyákban rejlő lehetőségekkel.

A hitelkártyákhoz kapcsolódó kedvezményrendszerek igen szélesek, mégis további időszakos akciókkal igyekeznek a bankok megnyerni az ügyfelek kegyeit. Nézzük, hogy az állandó kedvezményeken felül milyen további kedvezményekre számíthatunk jelenleg!

Meglévő ügyfelei segítségével igyekszik újakra szert tenni a Budapest Bank. Ügyfélajánlási programját – Partner Plusz Program – azzal a céllal hívta életre, hogy ügyfelei az általuk már megismert, kipróbált banki termékeket népszerűsítsék ismerőseik körében. Az ajánlás irányulhat akár bankszámlára, személyi kölcsönre, hitelkártyára, stb.

Minél több ügyfelet hoz valaki a bankhoz, annál értékesebb ajándékra számíthat (pendrive-tól kezdve a minőségi borválogatáson keresztül egészen az iPod-ig). De nem csak az ajánlók, az ajánlottak is kedvezményeket kapnak. Például a GO! hitelkártyánál az első 6 hónapban dupla vásárlási kedvezmény jár az ügyfelek hitelkártyás vásárlásaira. A Budapest Bankhoz hasonlóan ügyfélajánlási programmal népszerűsíti termékeit a Citibank is. Itt azonban kizárólag az ajánló élvezheti a program előnyeit. Minden egyes eredményesen ajánlott ügyfél esetén 5 000 forintos jóváírás jár. Tehát, ha családon belül növelnénk a Citi Life hitelkártyák számát, akkor most könnyedén bezsebelhetjük a fejenkénti 5 000 forintos jóváírást.

Az aranykártyák exkluzív világába kalauzol a CIB Bank Gold kártyáival (betéti- és hitelkártya), mindezt egy gasztronómiai élménnyel fűszerezve. Aki a jelenlegi promóció keretében igényel aranykártyát 30 étterem közül választhat, hogy melyikben szeretne egy 2 fő részére szóló háromfogásos ebéd- vagy vacsorameghívást. Ha valaki főkártyája mellé társkártyát is igényel, akár több fő részére szóló, a bor világához kapcsolódó változatos programok közül választhatja ki a számára leginkább megfelelőt.

Akit nem csábít a fényűzés és inkább a spórolás híve, annak a CIB Café hitelkártya szimpatikusabb lehet. Új igénylés esetén 2 900 forint helyett 1 450 forint az első éves kártyadíj, valamint június 30-ig minden magyarországi benzinkúton történő vásárlás után a standard 1% helyett 5%-os jóváírás jár (negyedévente legfeljebb 10 000 forint, ha negyedévente a kártyát legalább 60 000 forint összegű vásárlásra használták).

Számos kedvezményt kínál az OTP Bank American Express hitelkártyáihoz.

  • Az újonnan igényelt American Express Blue hitelkártyáknál például a kártyával bonyolított forgalomtól függ az éves kártyadíj. Ha 6 hónap alatt kevesebbet vásárolunk vele, mint 70 000 forint, akkor az éves kártyadíj felét (1 655 Ft) fizetjük, míg 70 000 forint feletti forgalom esetén a kártyadíj elengedésre kerül.
  • Az akció időszaka alatt kötött új American Express Blue hitelkártyáknál az első 2 hónapban végzett vásárlásoknál a bank 3% visszatérítést biztosít (a kéthavi +2% vásárlási visszatérítés maximális összege 10000 Ft/2 hó).
  • Továbbá akár meglévő, akár új American Express Blue tulajdonosként, ha az ügyfelek hitelkártyájukkal a C&A, Lidl, vagy MOL-nál vásárolnak a standard 1%-os év végi vásárlási visszatérítésük mellé +2%-os visszatérítést kapnak.

A kedvezmények köre ugyan szélesnek mondható, mégis érdemes szem előtt tartani, hogy a promóciós jóváírások az év végi visszatérítéssel együtt nem haladhatják meg a vásárlási visszatérítés éves maximumát (30 000 Ft).

Persze az American Express Gold kártyák sem maradnak ki a kedvezményekből, viszont a fenti limitek itt némileg másként alakulnak.
Kattints ide és a kártya kedvezményei között megtalálod a részleteket!

5 000 forintos TESCO vásárlási utalvány üti azok markát, akik a Raiffeisen Banknál a jelenlegi promóció alatt az első 1 000 igénylés keretében jutnak OneCard Standard, vagy OneCard Gold hitelkártyához. A kártyát persze nem elegendő csupán megigényelni, természetesen aktiválni is kell a megadott határidőig.

A Raiffeisen OneCard az egyik legszéleseb kedvezmény-rendszerrel rendelkező hitelkártya kishazánkban. Számos állandó kedvezménye mellett további időszakos akciókat kínál jelenleg is, mint például a

  • 15%-os azonnali kedvezmény a Líra Könyv üzleteiben, vagy a
  • 10 000 Ft kedvezmény szinte valamennyi mobiltelefon árából a T-Mobilnál (persze ez már komolyabb elköteleződést igényel a maga 2 éves hűségidejével), vagy 5 000 Ft kedvezmény Domino csomagban.

A jelenlegi időszakos akciók közül igyekeztünk a legvonzóbbakat összegyűjteni, természetesen a bankok kínálatában találunk még jócskán olyat, ami elnyerheti tetszésünket! Persze még véletlenül se próbáljuk meg kizárólag egy időszakos akció alapján kiválasztani a megfelelő hitelkártyát! Viszont járjunk nyitott szemmel, mert elképzelhető, hogy két ajánlat között éppen az aktuális promóció fog dönteni.

Használd kalkulátorunk a megfelelő hitelkártya felkutatásához! Az időszakos promóciók mellett könnyen tájékozódhatsz az állandó kedvezményekről, valamint azt is azonnal megtudod, hogy mennyibe kerülne az ideális hitelkártya.

1

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés