Feje tetejére állhat a világ 2019-ben

Feje tetejére állhat a világ 2019-ben
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-12-15 Frissítve: 2018-12-17
 

Korszakváltás előtt áll a fejlett tőkés világ, ugyanis olyan dolgok történhetnek 2019-ben, amelyekre a 2008-as válság óta nem volt példa. John Hardy, a Saxo Bank elemzője szerint az Európai Unió a fennmaradásáért harcol, ám rendszerint éppen ilyenkor születnek alternatív, egészen újszerű megoldások. Az Alapblog interjújában Zentai Péter beszélget a szakemberrel.  

A dán Saxo Bank minden évben publikálja a maga gazdasági prognózisát. Ebben rendszerint merészen, provokatívan vázolják fel a következő év lehetséges történéseit. A mostani prognózis hangulatában leginkább egy katasztrófafilm első fél órájára emlékeztet, amikor a nézők már látják a közelgő katasztrófát, ám a gyanútlan szereplők úgy tesznek, mintha volna még „normális” holnap.

Ezeken várja 2019-től a Saxo Bank:

1. John Hardy, a Saxo Bank elemzője szerint azzal, hogy Emmanuel Macron francia államfő meghátrált az üzemanyag-adó ügyében, realitássá vált azon korábbi „jóslatuk”, miszerint az Európai Unió – hogy elkerülje a tragikus kimenetelű krízist – átfogó adósság elengedési, részben adósság átvállalási programot indít.

2. Nagy Britannia „szocialista” fordulat előtt áll, ami miatt hamarosan ugyanannyit ér majd az amerikai dollár és az angol font.

3. Nem csak a britek és az ott élő százezernyi magyar aggódhat azonban a dán bank elemzője szerint, mert az amerikai tőzsde menthetetlenül bezuhan, és hiába bármilyen mentőakció, ezek csak elodázzák, még fájdalmasabbá teszik az elkerülhetetlent.

4. Az USA gazdasága közben lelassul, amiért Trump a FED-et kiáltja majd ki bűnbaknak, ez pedig jó apropó lehet arra, hogy rátegye kezét a szövetségi jegybank irányítására.

5. Németország gazdasága recesszióba fordul a következő másfél évben, Európában pedig a jegybankok helyett a kormányok veszik át a monetáris politika irányítását, ők pedig hamar csúcsra járathatják a pénznyomda-gépeket. A friss pénz azonban most nem a vállalkozások és a bankrendszer felé áramlik majd, helyettük közvetlenül a lakosságot célozzák meg vele.

6. Beindul az infláció, emelkedik a költségvetési hiány, amit erős politikai bizonytalanság is tetőz majd, ebben a helyzetben pedig az ingatlanbefektetés rendszerint rosszul teljesít, különösen akkor, ha túlárazott a piac.

(Bankmonitor megjegyzés: a Saxo Bank elemzése nem foglalkozik a magyar ingatlanpiaccal, ami némileg sajátos helyzetben van, így egy kivétellel még mindig alacsonyabb az átlagár, mint a környező EU-s országban. Ezért, bár a drágulás lassulhat 2019-ben, az MNB és a piaci szereplők még mindig 10% feletti átlagos áremelkedéssel számolnak.)

7. John Hardy két-három éven át elhúzódó „bear market”-re (tőzsdei lejmenetre) készül. A most következő néhány, zűrzavarosnak ígérkező hónapot készpénztartással, készpénz felhalmozással, esetleg államkötvényekkel lehet Hardy szerint „túlélni”.

Zentai Péter John Hardy-val készült teljes interjúja az Alapblogon olvasható.

A Bankmonitor Lakáshitel Kalkulátorával és Személyi Kölcsön Kalkulátorával pillanatok alatt megversenyeztetheted egymással a bankok ajánlatait, hogy megtaláld közöttük a számodra legelőnyösebbet! 

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

 

Hirdetés
Hirdetés