Fókuszban a kalkulátorok: így válassz könnyedén lakáshitelt (X)

Fókuszban a kalkulátorok: így válassz könnyedén lakáshitelt (X)
Hirdetés

Cikk2021-12-01
 

Az elmúlt években nagy a pezsgés a lakáshitel termékek piacán, elég, ha a zöld hitelre, vagy a kedvezményes, államilag támogatott megoldásokra gondolunk. Éppen ezért, ha lakásvásárlás vagy építkezés előtt állsz, fontos, hogy tisztában legyél a lehetőségeiddel. Használd a tájékozódáshoz a lakáshitel kalkulátorokat és kerülj képbe könnyedén a jelenleg elérhető konstrukciókkal, azok költségeivel, a rendelkezésre álló kedvezményekkel, valamint kötelezettségeiddel is. A K&H Bank lakáshitelek széles választékát nyújtja, sőt, a választásban is tud segíteni neked!

Tudd meg, mennyi lakáshitelt kaphatsz!

Mielőtt nekilátnál álmaid otthonának megtervezéséhez, mindenképpen tisztázd költségvetésed határait és fogalmazd meg a céljaidat! Ha rendelkezel nagyobb összegű megtakarítással, például lakáskasszával, nézz utána azok felhasználási feltételeinek, hiszen olykor lehet, hogy azokat nem tudod olyan gyorsan és egyszerűen beforgatni, mint gondolnád.

Lakáshitel felvétele előtt érdeklődj számlavezető bankodnál és a többi pénzintézetnél is, hogy mekkora összegű hitelre lehetsz jogosult. Ezt rengeteg tényező befolyásolhatja: hány adós van, kik az eltartottak, mekkora, milyen állapotú és hol helyezkedik el az ingatlan, mennyi a nettó jövedelmed stb. A legegyszerűbb, ha nulladik lépésként a Mennyi lakáshitelt kaphatok? kalkulátor segítségével kiszámolod, hogy mekkora az a becsült összeg, amivel a tervezés során számolhatsz.

Hirdetés

Családdal tervezve ne feledd a CSOK-ot

Biztosan hallottál már a Családi Otthonteremtési Kedvezményről (CSOK), amely a gyűjtőneve annak az állami támogatásnak, amely meglévő vagy vállalt gyermekek esetén járhat lakáscéljaid megvalósításához. Azonban az egyre szélesedő paletta és a különböző igénylési feltételek megnehezíthetik a dolgodat. Érdemes elsőként egy becslést végezned a K&H Mennyi CSOK-ot kaphatok? kalkulátorával, amely végig vezet a fontosabb kérdéseken, majd megmutatja, mekkora összeget igényelhetsz. Ha úgy döntesz, szeretnéd igénybe venni a CSOK-ot, mindenképpen fordulj a választott bankfiók tanácsadójához.

Nem csak lakáshitel lehet opció

Napjainkban már egyre több pénzintézetnél vehetsz fel kedvező kamatozású személyi kölcsönt és ehhez hasonló babaváró hitelt is, amely induláskor kamatmentes (a feltételek teljesítése esetén a kamatot az állam fizeti), a 2-10 millió forint közötti összeget pedig szabadon felhasználhatod. A legjobb, hogy a szerződés aláírásáig, a teljes folyamatot online intézheted: már az elején egy kalkulátor segítségével kiszámítva láthatod a várható összeget, amelyet elfogadva elindíthatod az igénylést egy visszahívás kérésével.

Hasonlítsd össze mindet!

Jól jönne egy felület, ahol különböző feltételeket beállítva láthatod az elérhető, hitelek és kölcsönök jellemzőit? Erre jó a K&H Bank hitelkalkulátora, amely segít eligazodni a számodra megfelelő konstrukciók között! Részletesen tájékozódhatsz a vállalható THM-ekről, kamatperiódusokról és teljes visszafizetendő összegekről, melyek mellett a kamatkedvezményt is feltüntetik. Használd bátran lakásvásárlás, -felújítás vagy -építés tervezése előtt! Ne feledd, mindig tartsd szem előtt a céljaidat, hiszen elsősorban azok vezetnek álmaid otthonának megteremtése felé!

Hirdetés