Fontos könnyítésről döntöttek a kamatmentes újraindítási kölcsönnél

Fontos könnyítésről döntöttek a kamatmentes újraindítási kölcsönnél
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-04-13
 

Egy új könnyítés szerint április 12-től azok a 2019-ben alapított vállalkozások is igényelhetik a hitelt, amelyek az alapítás évében pozitív üzemi eredményt értek el.

Emellett a kis-, és középvállalatokon és egyesületeken túl, már nonprofit kft.-k is igényelhetik a maximum 10 millió forintos kölcsönt. Fontos változás továbbá, hogy a 2021. március 8. előtti időszakban történt, 50 százalékos, vagy azt meghaladó mértékű tulajdonosváltás már nem kizáró ok a hitel felvételénél, az ilyen jellegű tranzakciók csak ezen dátumot követően nem engedélyezettek a hitelfelvétel szempontjából.

Az egyszerűbb és átláthatóbb kitöltés érdekében külön kérelmi nyomtatvány készült az egyéni vállalkozói hiteligénylőkre, illetve a gazdasági társaságokra vonatkozóan. További könnyebbség, hogy ingatlan fedezet nyújtása esetén elégséges az ingatlan könyv szerinti értékét alátámasztó számviteli bizonylat benyújtása is.

Több mint 3200 vállalkozás adta már be hiteligényét az MFB kamatmentes újraindítási gyorskölcsönre, az összes hiteligénylés meghaladja a 25 milliárd forintot. Az átlagos hiteligény ügyletenként 9,1 millió forint.  A legtöbb igénylés a vendéglátás, turisztika, kiskereskedelem, kultúra területén működő vállalkozásoktól érkezett.

Ha nem elég számodra a 10 millió forintos újraindítási gyorskölcsön, akkor nézd meg, elérhető-e számodra a fix 2,5%-os kamatú NHP Hajrá! hitel:

Széchenyi hitel
Bankmonitor
Hirdetés
Hirdetés