Ennél a három banknál lehet csak személyi kölcsönt igényelni Magyarországon

Ennél a három banknál lehet csak személyi kölcsönt igényelni Magyarországon

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-03-23
 

Az OTP után a Takarékbank és a K&H bank is megjelent az új személyi kölcsönével. Ahogy a Bankmonitor.hu szakértői azt előre jelezték, a maximált THM-plafon ellenére vannak köztük különbségek, így nagyon nem mindegy, hogy ki, melyik bank termékét választja.

Elsőként az OTP Bank rukkolt ki a maga maximum 5,9%-os THM-ű (teljes hiteldíj mutató) személyi kölcsönével, de gyorsan követte őt a Takarékbank és a Kereskedelmi és Hitelbank is. Az alábbiakban egy gyorselemzés keretében összehasonlítjuk a három, már most elérhető személyi kölcsön legfontosabb paramétereit.

Mekkora a maximálisan felvehető hitel?

Kezdjük mindjárt a felvehető hitelösszeg maximális nagyságával. Az OTP esetében ez 5 millió forint, míg a Takarékbank 8 millió forintnál, a K&H Bank az úgynevezett kiemelt személyi kölcsönénél pedig 10 millió forintnál húzta meg a felső határt. A K&H Bank esetében ez akkor lehetséges, ha az igénylő legalább 300 ezer Ft havi nettó jövedelmet igazol, valamint ingatlan vásárlásra vagy felújítási céllal igényli a hitelt.

A K&H Bank ugyanis két különböző terméket kínál: a „személyi kölcsönt” és a „kiemelt személyi kölcsönt”. A „személyi kölcsön” feltétele a legalább 100 ezer Ft igazolt havi nettó jövedelem, míg a „kiemelt személyi kölcsön” esetében 300 ezer Ft a minimálisan elvárt jövedelem. A „személyi kölcsönnél” 5 millió forintig hiteleznek szabad felhasználás mellett, míg ingatlanvásárlásnál és felújításnál 10 millió Ft a felső határ. A „kiemelt személyi kölcsönnél” ezzel szemben szabad felhasználás esetén 7 millió Ft, gépjármű vásárlásnál 8 millió Ft, míg ingatlan vételnél és felújításnál 10 millió Ft a plafon.

Hirdetés

Hirdetés

Mekkora a legkisebb felvehető hitel?

Az OTP Bank esetében 1,5 millió Ft-nál kevesebb hitel nem vehető fel, vagyis akinek ennél kevesebbre van szüksége, az máshoz kell, hogy forduljon. A Takarékbanknál jelenleg 200 ezer Ft a felvehető minimum összeg, míg a K&H Bank itt is két megoldást kínál: a „személyi kölcsöne” 300 ezer Ft-tól, míg a „kiemelt személyi kölcsöne” 1 millió Ft-tól igényelhető.

Milyen futamidők érhetők el?

A hiteleknél elérhető minimális és maximális futamidő azért lényeges, mert a felvett hitelösszegen túl ez határozza meg a havi törlesztők nagyságát, a törlesztő pedig megszabja, hogy adott jövedelemmel legfeljebb mekkora hitelösszeg vehető fel. A JTM-korlát (jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató) szerint ugyanis 500 ezer Ft havi nettó jövedelem alatt legfeljebb 50%-a lehet az igazolt jövedelemnek az összes havi törlesztők összege, ebbe pedig minden meglévő személyi hitel, lakáshitel és Babaváró beleértendő. Sőt, még a fel nem használt folyószámla-hitelkeret összegének 5%-a is bele számít a JTM-be!

Az OTP Bank esetében a legrövidebb futamidő 2 év (24 hónap), míg a leghosszabb 5 év (60 hónap), ugyanez a Takarákbanknál 36 hónap és 84 hónap, a K&H Banknál pedig 24 hónap illetve 120 hónap.

Van különbség a kamatok között?

Az elérhető új személyi kölcsönök kamatai sem azonosak. Az OTP egységesen 5,67%-os kamaton kínálja az új személyi kölcsönét, míg a Takarékbanknál futamidőtől függően 4,99-5,36% lehet ugyanez. A K&H banknál a „személyi kölcsön” és a kiemelt „személyi kölcsön” esetében egyaránt 5,79% a kamat.

Váltózó vagy fix kamatok vannak?

A jelenleg elérhető új személyi kölcsönök esetében mindenütt fix kamatok vannak, vagyis a törlesztő összege nem változhat a futamidő alatt.

Mekkora jövedelemtől kaphatok személyi kölcsönt?

Az OTP Banknál 150 ezer Ft az elvárt minimális jövedelem, a K&H Bank „személyi kölcsönénél” 100 ezer Ft, a „kiemelt személyi kölcsönénél” pedig 300 ezer Ft nettót kell tudni legalább igazolni. A Takarék Fix Személyi kölcsönnél minimálisan 107 065 Ft, vagyis az aktuális minimálbér az elvárt jövedelem.

BANKMONITOR TIPP:  A bankok gőzerővel dolgozzák ki a maximum 5,9%-os THM-ű személyi hiteleiket, amelyeknél eltérő lehet a maximális hitelösszeg és futamidő, az igénylés felső és alsó korhatára, de akár a jövedelemelfogadás mikéntje is. Ha szeretnéd összehasonlítani a vadonatúj banki termékeket, akkor a Bankmonitor Személyi Kölcsön kalkulátorában azonnal láthatod majd a lehetőségeidet.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban és az Online személyi kölcsön promóciós szabályzatban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

 

Hirdetés
Hirdetés