Gyorskölcsönre van szükséged? Mutatjuk a lehetőségeket!

Gyorskölcsönre van szükséged? Mutatjuk a lehetőségeket!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-03-06
 

Szeretnél gyorsan lecsapni egy jó autóajánlatra? Vagy elkerülnéd, hogy megálljon a felújítási munka az otthonodban? A gyorsan és egyszerűen igényelhető kölcsönök számos élethelyzetben mankóként szolgálhatnak. Milyen hitelek jöhetnek szóba? Mennyi idő alatt lehet a számládon a pénz? Utánajártunk a lehetőségeknek.

Szinte mindannyian kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor nincs idő várni, azonnali segítségre van szükség. Egy gyorshitellel szemben ma már alapvető elvárás, hogy a folyamat akár pár óra, vagy maximum néhány nap alatt végbe menjen, illetve, hogy mindezt akár online, a munkahelyről, vagy az otthonunk kényelméből is el lehessen intézni.

Mikor jöhet jól egy gyorskölcsön?

Az elszálló rezsiköltség fényében 2023-ban is számos magyar család vág bele otthona korszerűsítésébe, felújításába. Az építőanyagok költsége illetve a munkadíjak eszméletlen drágulása viszont komolyan feladhatja a leckét, a legrosszabb esetben a tartalékaink elfogyhatnak, ilyenkor pedig nem tehetjük meg, hogy a munkálatok kellős közepén megálljunk, és megvárjuk, amíg össze tudunk spórolni újabb százezreket.

Ezen túl is számos olyan hitelcél merülhet fel, ami egy azonnali hitel igénylését indokolhatja. Gyakori eset például, hogy a nap mint nap használt családi autó, vagy egy szintén nélkülözhetetlen háztartási berendezés váratlanul meghibásodik. Esetleg egy hirtelen fellépő betegség miatt gyors orvosi ellátásra, vagy műtétre kell a pénz, ami a mai állami egészségügyi ellátási körülmények miatt csak magánorvosi intézményben valósítható meg belátható időn belül. 

Mielőtt azonban megismernénk, melyek azok a kölcsönök, amelyek segíthetnek a finanszírozásban, érdemes alaposan átgondolni a lehetőségeinket és csak akkor belevágni egy hitelfelvételbe, ha más módon nem megoldható az anyagi krízis. Jelen gazdasági, inflációs környezetben kiemelten fontos, hogy kellő biztonsággal  határozzuk meg a bevállalható törlesztőrészlet maximumát és a számunkra megfelelő hiteltípust.

Hirdetés

Hirdetés

Milyen kölcsönök közül választhatunk, ha azonnal felvehető hitel szükséges?

Ma már többféle hiteltípus is a rendelkezésünkre áll, ha gyors megoldást keresünk.

A hitelösszegtől függően választhatunk:

  • gyorskölcsönt
  • áruhitelt
  • folyószámlahitelt
  • hitelkártyát, illetve 
  • személyi kölcsönt is.

Mielőtt azonnal lecsapnánk az első szimpatikus, esetleg “akciós” ajánlatra, nagyon fontos megismerni az egyes típusok előnyeit és hátrányait, hiszen ezek lényegesen különböznek egymástól, más és más élethelyzetben lehetnek segítségünkre.

Gyorskölcsön csak végső esetben

Gyorskölcsönnek a személyi kölcsönök egy speciális típusát nevezzük, melynek előnye, hogy a pénz akár órákon belül a számlánkon lehet. Ez a konstrukció jellemzően 100 és 500 ezer forint közötti hitelösszegre igényelhető, rövid futamidővel, heti törlesztési kötelezettséggel. Nagy hátránya ugyanakkor, hogy ez a kölcsöntípus igen magas kamattal érhető el, ami miatt a Bankmonitor szakértői szerint érdemes inkább csak vészhelyzeti, utolsó lehetőségként tekinteni rá. 

Áruhitel csak meghatározott termékekre

Áruhitelnek nevezzük azokat a kölcsönöket, amelyek helyben az áruházban, vagy webshopon keresztül érhetőek el és kizárólag az adott bolt által kínált bizonyos termékekre vehetők igénybe. Ilyenek lehetnek például drágább műszaki cikkek, háztartási gépek, bútorok, elektronikai eszközök. 

Áruhitelt gyakran nulla százalékos THM-mel kínálnak meghatározott feltételek mellett, jellemzően rövid futamidőre, magas törlesztőrészletekkel, ugyanakkor az így megvásárolt terméket a helyszíni, vagy online szerződéskötést követően azonnal, illetve a kiszállítás pillanatától magunkénak tudhatjuk.

Folyószámlahitel vésztartaléknak

A folyószámlahitel egy rendhagyó hiteltípus, amely lehetővé teszi, hogy bankszámlánk egyenlegének terhére költsünk, majd a számlára beérkező jövedelem és jóváírások fogják utólag fedezni a kiadásokat és ismét pozitív tartományba terelni egyenlegünket. A folyószámlahitel igénylése több bank esetében akár netbankon is elintézhető, már másnap elérhetővé téve a szükséges plusz egyenleget. 

Ugyanakkor fontos, hogy ez a hiteltípus is igen költséges lehet, hiszen minél nagyobb összeget használunk fel havonta, annál több kamatot kell utána fizetnünk. Épp ezért, ha rendelkezünk is ilyen azonnali hitellel, azt érdemes csak vésztartalékként kezelni és csak akkor igénybe venni, ha minden kötél szakad.

Hitelkártya csak tudatos használatra

A hitelkártya igénylése néhány napot igénybe vehet, sőt, amíg a bankkártya és külön a hozzá tartozó PIN kód is megérkezik általában több, mint egy hét is eltelik. A hitelkártyát csak akkor használhatjuk díjmentesen, ha online vagy személyesen vásárolunk vele, valamint, ha mindig az adott időszakon belül visszautaljuk rá az igénybe vett összeget. A készpénzfelvétel, illetve az utalás és egyéb tranzakciók drágák lehetnek és kamatszámításnál előfordulhat, hogy nincs kamatmentes időszak, így figyelni kell a feltételekre.

A vásárlások után ugyanakkor sok esetben pénzvisszatérítésre vagyunk jogosultak, így ha jól használjuk, akkor évente több tízezer forintot is megtakaríthatunk.

Személyi kölcsön szabadon, rugalmasan

A személyi kölcsönöknek számos előnye lehet. Az igénylés gyors, akár 2-3 napon belül a számlánkon lehet a pénz, a felvehető hitelösszeg pedig komoly szabadságot enged, hiszen akár 7-8 millió forint is igényelhető. A törlesztőrészlet a hosszú futamidő lehetőségének köszönhetően alacsonyan tartható, ami miatt az alacsonyabb jövedelemmel rendelkezőknek is ideális lehet. A fedezet nélkül igényelhető személyi hitelek a választott futamidő végéig fix kamattal vehetők igénybe, így a havi kiadás jól tervezhető.

A fenti gyorskölcsönök közül a személyi kölcsön kamata a legkedvezőbb (leszámítva természetesen a nulla százalékos THM-mel rendelkező áruhitel ajánlatokat), ráadásul 2023. februárjában a Bankmonitor által vizsgált 10 pénzintézetből 6 csökkentette személyi hitele kamatát.

Ötlet
Szeretnéd kideríteni, mekkora hitelösszegre lehetsz jogosult a jövedelmed alapján? Olvasd el erről szóló szakértői cikkünket, vagy derítsd ki néhány kattintással kapcsolódó kalkulátorunkkal!

Kalkulálj
A Bankmonitorral számos bank gyors személyi hitel ajánlatát összehasonlíthatod pillanatok alatt és akár el is indíthatod az igénylés folyamatát online.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Hirdetés