Ha lecsúsznál a pályázati pénzről és a szüleid se tudnak 10 millióval megdobni

Ha lecsúsznál a pályázati pénzről és a szüleid se tudnak 10 millióval megdobni
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-09-30 Frissítve: 2024-06-10
 

Megnyílt a pályázati lehetőség a lakosság számára fűtéskorszerűsítésre, háztartási nagygépek cseréjére, külső nyílászárók cseréjére. Igen ám, de a keret valószínűleg nagyon gyorsan elfogy. Mit tegyünk, ha nem lenne szerencsénk? Ugyan ingyen pénzt mi sem tudunk adni, de összegyűjtöttük hogyan lehet a legolcsóbban megúszni egy-egy lakáskorszerűsítést.

Első lépcsőként szeptember 22-én jelent meg az elavult kazánok, tüzelőberendezések új, nagyobb energiahatékonyságú fűtőberendezésekre történő cseréjét célzó pályázat. Erre egymilliárd forint jut. Szeptember 25-én követte a háztartásigép-csere program 627,1 millió forintos keretösszeggel, majd 29-én a nyílászárócsere-pályázatok 1,1 milliárd forinttal. Az NFM (Nemzeti Fejlesztési Minisztérium) 1 milliárd forinttal támogatja a lakások fűtésének korszerűsítését, amire magyarországi lakóhellyel rendelkező magánszemélyek pályázhatnak.    A kazáncsere-pályázaton 40 százalékos támogatást, pályázatonként és lakásonként maximálisan bruttó 650 ezer forintot lehet elnyerni, utófinanszírozási rendszerben. Az NFM 1,1 milliárd forinttal támogatja a homlokzati nyílászárók cseréjét. Ennek maximális összege bruttó 520 ezer forint lehet pályázatonként. Az erre vonatkozó kiírás várhatóan szeptember 29-én jelenik meg.   Bár a pályázás módját lényegesen leegyszerűsítették, mégis sok családnak nem jut majd a pénzből.   Ha már beleéltük magunkat a korszerűsítésbe, de nem lenne sikeres a pályázatunk, kénytelenek leszünk más megoldás után nézni.

Milyen forrást találhatunk? Több irányba is elindulhatunk. Mutatjuk a lehetőségeket!

Személyi kölcsön

Ma már találunk a banki kínálatban kifejezetten lakásfelújításra, korszerűsítésre felhasználható
személyi kölcsönt. De akár szabad felhasználású személyi kölcsönt is felvehetünk. Megfelelő jövedelem és a banki feltétételek teljesítése esetén meglepően jó ajánlatok között válogathatunk.

palyazatabra20140929v2

Lakás-takarékpénztár 

Nem feltétlenül kell megvárnunk a megtakarítási időszak lejártát ahhoz, hogy pénzhez jussunk. Önerő kiegészítésként a most megkötött lakástakarék-pénztári szerződés terhére is kaphatunk lakáskölcsönt. Ez azt jelenti, hogy már az előtakarékossági szerződés megkötésekor hitelhez jutunk, amit akár lakásunk korszerűsítésére is fordíthatunk. Ez a lehetőség az OTP LTP-nél illetve a Fundamentánál is elérhető.   Az OTP LTP-nél a kölcsön összege 250 ezer Ft és 2,2 millió Ft között, futamideje az igényelt összeg alapján 62 hónap lehet. A teljes futamidő alatt fix kamattal, ezáltal fix törlesztővel számolhatunk.   A Fundamenta azonnali áthidaló kölcsöne is felhasználható lakáskorszerűsítésre. Az azonnali áthidaló kölcsön keretében előre megkapjuk a saját megtakarításunkat, betéti kamatot, állami támogatást, valamint a megtakarítási időszak végétől felvehető kedvezményes lakáskölcsönt is.

Lakáskorszerűsítési ingatlanfedezetes hitel

A korszerűsítési hitel ingatlanfedezettel kizárólag lakáskorszerűsítéshez és lakáscélú beruházásokhoz kapcsolódó célokra nyújtható, melyek megvalósulását a bank le is ellenőrzi. Ennél a hiteltípusnál költségvetést is be kell nyújtanunk. Lakáskorszerűsítéshez nem csak piaci kamatozású, hanem államilag támogatott hitelt is felvehetünk, ha megfelelünk a törvényi feltételeknek. A támogatott hitelkonstrukciókon belül kétféle hiteltípus is elérhető: az egyik esetében a kamattámogatás a futamidő első 5 évében, a másik esetben a futamidő első 20 évében jár. Ezeket a hiteleket a bankok ingatlan fedezete mellett nyújtják, vagyis jelzáloghitelről van szó. A jelzálogjog bejegyeztethető magára a korszerűsítendő ingatlanra.

Hitelkalkulátorunk segítségével Te is eldöntheted melyik hitel kedvezőbb számodra

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.

A megadott hitelösszeg, futamidő és jövedelem kombinációra nem találtunk megfelelő ajánlatot.

De ne aggódj, megtaláljuk a hiteled!

Tudd meg néhány kattintással, hogy mennyi lakáshitelt kaphatsz. Kisebb hitelösszegre, hosszabb futamidőre vagy extra bevont jövedelem mellett megtalálod a megfelelő hitelt a kiszemelt ingatlan megvásárlására.

Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

Mi alapján döntsünk egy hitel mellett

  • Fogalmazzuk meg igényeinket (hitelcél, hitelösszeg, vállalható havi kötelezettség)
  • Összegtől függően gondoljuk át, hogy van-e értelme jelzáloggal megterhelni az ingatlant
  • Milyen időtávban gondolkozunk
  • Mennyi időre szeretnénk fix havi törlesztést
  • Előtörlesztés lehetősége
  • Ha fizetési nehézségünk lenne, legyen B-tervünk!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés