Harmadára csökkentettük a vállalkozás bankköltségét

Harmadára csökkentettük a vállalkozás bankköltségét
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-05-31 Frissítve: 2021-08-09
 

Egy 30 millió Ft-os árbevételű, vendéglátással foglalkozó cég tulajdonosát sokkolta a felismerés: több, mint egy millió forint az éves bankszámla költsége. A piaci lehetőségek átvizsgálását követően, a Bankmonitor által javasolt számlacsomaggal egy harmadára zuhantak a banki ráfordításai. Egy bankváltás sikertörténete következik.

A kávézó tulajdonosa észrevette, hogy – a kezdetben alacsony – bankszámla költségei hihetetlenül megemelkedtek az elmúlt félévben. Elsősorban az utaláskori, illetve a kártyás fizetések esetén beérkező bevételek (POS terminál díjai) utáni bankköltségek nagyon magasak lettek, megközelítve a havi 90 ezer forintot. Mindez azt jelentette, hogy a teljes bankköltség elérte az árbevétele 3%-át!!!

A vállalkozás bankolási szokásainak részletes elemzését követően nyilvánvaló lett, hogy mik azok a tételek, melyeket érdemes külön kiemelni a bankok számára, annak érdekében, hogy testre szabottan a legjobb ajánlatot tudják az ügyfélnek adni.

Felmértük a bankpiacot, és 1-2 hét alatt körvonalazódott, melyek azok a bankok, amelyek megfelelő ajánlattal fognak tudni szolgálni. Rendkívül nehéz a számlaajánlatokat részletekbe menően összehasonlítani, pontosan ezért ezt a munkát a Bankmonitor végezte el. A bankváltás végeredményeként havonta 60 ezer Ft-tal, éves szinten 720 ezer Ft-tal csökkent a kávézó bankköltsége. Az elsődleges megtakarítás (havi 42 ezer Ft) a POS terminálhoz kapcsolódó díjak csökkenésén keresztül következett be.

Neked is tudunk segíteni! Amennyiben évek óta ugyanannál a banknál vezeti céged a számláját, 90%-os valószínűséggel érdemi megtakarítást érhetsz el a Bankmonitorral. Amennyiben szeretnéd érdemben csökkenteni a bankszámla költségeidet, vedd igénybe a Bankmonitor szolgáltatását, töltsd ki az alábbi form-ot:

Bankmonitor
Sikeres kalkuláció!
Eredményeidet a lenti listában találod!
Hirdetés
Hirdetés