Havi több ezer forintot is spórolhatsz, ha elfelejted végre az SMS értesítéseket!

Havi több ezer forintot is spórolhatsz, ha elfelejted végre az SMS értesítéseket!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-12-07
 

Te még mindig SMS értesítéseket kapsz a netbanki belépésekről, a számlamozgásokról vagy éppen a kártyás vásárlásokról? Akkor jó eséllyel havi több száz, vagy akár több ezer forintot költesz csak erre. Eközben ugyanezeket az értesítéseket több banknál ingyenes push üzenetekben is megkaphatod. Ez utóbbi megoldást választva pedig akár teljesen ingyenes bankszámlád is lehet már. Mutatjuk, miről van szó. 

A bankszámlák költsége számos tételből áll össze, így a havi vagy éppen éves szinten fizetendő összeg nagyban függ attól is, hogy ki, hogyan intézi a pénzügyeit. Lényegesen többet fizetnek például azok, akik még mindig nem tudtak leszokni a készpénzről, de a bankfiókban kezdeményezett utalások is meglehetősen drágák.

Sokan nem tudják, de a számlával kapcsolatos történésekről érkező SMS-ek sem éppen olcsók, ezek darabja 20-40 forint között van az egyes bankoknál, vagyis havi 50-100 értesítés bizony már önmagában 2-4 ezer forint kiadást jelent. És ez egyáltalán nem túlzás, hiszen sokan a számlamozgásokról, a kártyahasználatról és a netbanki belépésekről is kérnek értesítést, ha pedig nincs még csak minimális összeghatár sem beállítva, hogy miről jöjjön üzenet, akkor bizony elszállhatnak a költségek.Push üzenetek küldésére alkalmas mobilbanki alkalmazások

Nem véletlen, hogy a Bankmonitor bankszámla kalkulátor számításai szerint hagyományos SMS értesítések nélkül két olyan számlát is találtunk, ahol átlagos használat mellett az első két évben egyetlen fillért sem kellene fizetnünk, míg SMS-sel már nem akadt egyetlen ilyen sem. Ezek egyike a CIB ECO bankszámla (feltéve, hogy a Bankmonitoron keresztül igényli valaki), míg a másik az UniCredit Bank Partner Aktív Zéró számlája. Amennyiben azonban ragaszkodunk az SMS-hez, és nem elég a mobiltelefonra érkező push értesítés, akkor bizony fizetnünk kell érte.

Ha nem szeretnél bankot váltani, mert alapvetően elégedett vagy a bankoddal, vagy például egy lakáshitel kamatkedvezménye odaköt hosszú időre, akkor sincs azonban minden veszve. Érdemes ellenőrizned, hogy a bankod mobilbankja tud-e push üzeneteket küldeni, és ha igen, akkor akár le is mondhatod a fizetős SMS-szolgáltatást. Sajnos a Bankmonitor vizsgálata szerint még nem minden mobilbank küld push üzeneteket a számlamozgásokról és a kártyahasználatról, még akkor sem, ha egyébként az alkalmazás használja ezt a funkciót például egy tranzakció jóváhagyásához.

De mi kell ahhoz, hogy elfelejthesd az ósdi SMS-eket? Először is az, hogy a bankodnak legyen mobilbanki alkalmazása. Ez szerencsére ma már alapvető elvárás, így ez aligha lesz gond. Ezen kívül a mobilbanknak tudnia kell a push értesítés funkciót, ami azonban már nem általános. Ezen kívül természetesen szükséged lesz mobilinternet előfizetésre is, hiszen enélkül nem érkeznek meg azonnal az értesítéseid.

Hirdetés

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Hirdetés