Hitelközvetítő segítségével vagy közvetlenül bankfiókban igényeljünk hitelt?

Hitelközvetítő segítségével vagy közvetlenül bankfiókban igényeljünk hitelt?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-03-11 Frissítve: 2020-03-10
 

Ha hitelt szeretnénk igényelni felmerülhet a kérdés, hogy bízzunk meg független hitelszakértőt, vagy egy bankfiókban dolgozó tanácsadó segítségével adjuk be kérelmünk? Több szempontot is átgondoltunk a választás során, mindkét megoldásnak lehetnek előnyei és hátrányai is. Bármelyiket is választjuk extra költségünk nem lehet, a döntésünket mégis megérezheti a pénztárcánk.

Ha hiteligénylés előtt állunk, akkor alapvetően két lehetőségünk van. Bemegyünk közvetlenül egy általunk választott bank fiókjába – ez eltérhet a jelenlegi számlavezető bankunkétól – és beadjuk hiteligénylésünk, vagy egy független szakértőhöz fordulunk, aki segít kiválasztani a számunkra megfelelő bankot. Összeszedtük, hogy mi az egyik, illetve másik lehetőség előnye, hátránya.

A hitelközvetítő szolgáltatásai teljesen ingyenesek

Azt elöljáróban le kell szögezzük, hogy egyik megoldás se jelenthet számunkra extra költséget, ugyanis egy hitelközvetítő szakértő segítsége teljesen díjmentes , neki a bank fizet jutalékot.

Hogy miért kap pénzt a banktól? Azért, mert rengeteg időt és erőforrást spórol meg számukra. Átbeszéli velünk az alapvető feltételeket, tájékoztat minket a szükséges dokumentumokról, ezeket már a bankfiókban nem kell megtennie a banki tanácsadónak.

Hirdetés

Hirdetés

Nem biztos, hogy a számlavezetőnk kínálja a legkedvezőbb hitelajánlatot

Sokan bemennek a számlavezető pénzintézethez és ott adják be hiteligénylésüket. Azonban korántsem biztos, hogy az a bank rendelkezik a legkedvezőbb ajánlattal.

A Bankmonitor Lakáshitel Kalkulátora alapján – 10 millió forint hitelösszeg, 20 éves futamidő, 10 éves kamatperiódus és 300 ezer forint havi jövedelem beállítása mellett – a legkedvezőbb és legdrágább lakáshitel ajánlatra visszafizetendő teljes összeg között 5-6 millió forint a különbség.

Egy 1,9 millió forint összegű személyi kölcsön esetében pedig 600-700 ezer forintot spórolhatunk 5 év alatt egy jó választással.

Ekkora a különbség a bankok legkedvezőbb ajánlatai között, vagyis a számlavezető bank tanácsadója számunkra a náluk elérhető legjobb hitelt javasolta, ő nem fogja ajánlani – nem is kell ismernie – egy másik pénzintézet hiteltermékét.

Ugyanakkor mi magunk is megtalálhatjuk a legjobb ajánlatot, ehhez használhatjuk valamelyik szolgáltató – például a Bankmonitor – hitelösszehasonlító kalkulátorát. Ezek után mi is megkereshetjük közvetlenül a számunkra megfelelő bankot.

A banki tanácsadó ismeri legjobban a saját pénzintézete hiteleit

Egy banki tanácsadó ismeri általában a legjobban saját pénzintézete termékeit. Pontosan, minden részletre kiterjedően be tudja mutatni a hitel igénylésének menetét, a szükséges folyamatokat, a következő lépést.

Természetesen egy hitelközvetítő is kapcsolatban áll banki tanácsadókkal, ha egy kérdésre nem tudja pontosan a választ bármikor megkérdezheti a bank munkatársát. Ugyanakkor fiókban közvetlenül is megtudhatjuk problémánkra a megoldást.

Egy független hitelszakértő ismeri az egyes banki hitelajánlatok közötti különbségeket

Ha közvetlenül egy bank fiókját keressük fel, akkor megkaphatjuk az adott hitelintézet válaszát a kérelmünkkel kapcsolatban.

Elképzelhető azonban, hogy nem vagyunk jogosultak a kért hitelösszegre a kérdéses banknál, sőt az is előfordulhat, hogy elutasítják a kérelmünket. De egy másik pénzintézet minden további nélkül jóváhagyná a kért lakáshitelt, vagy személyi kölcsönt.

Egy banki tanácsadó a saját konstrukciója feltételeit ismeri. Amennyiben ott nem kapunk kölcsönt, akkor csak ezt tudhatjuk meg tőle. Ha viszont független közvetítőhöz fordulunk, akkor azt is megtudhatjuk, hogy melyik – az eredetileg kinézett banktól eltérő – pénzintézetnél kaphatjuk meg a legnagyobb eséllyel a kért hitelösszeget.

Egy független tanácsadó rengeteg időt és energiát spórolhat nekünk

Ha hitelközvetítőhöz fordulunk, akkor a kezdeti tárgyalásokat vele folytatjuk, ezzel rengeteg időt spórolhatunk magunknak. Nem kell a bankfiókba bemennünk, a szakértő akár saját lakásunkra is eljöhet. Ez különösen jól jöhet, ha lakóhelyünk közelében nincs a kiválasztott banknak fiókja. Segít a szükséges dokumentumok beszerzésében és az igénylőlapok kitöltésében.

Ha kérdésünk van, akkor szinte bármikor felhívhatjuk megkereshetjük független tanácsadónk. Legyen hétvége, késő délután – a munkaidő nem jelenthet akadályt -, a kérdésünkre megkapjuk a választ. A bankfiókba pedig már csak akkor kell bemennünk, ha igénylésünkkel minden rendben van, a szerződést kell aláírnunk.

Melyik termék esetén éri meg hitelközvetítőhöz fordulni?

A lakáshitel ajánlatok között jelentős az eltérés, ráadásul az egyes bankok eléggé kevés speciális, kizárólag a saját ügyfeleiknek szóló kedvezményt kínálnak. A konstrukció eléggé bonyolult, az igényléshez sok dokumentumra – jövedelmet igazoló, ingatlanhoz kapcsolódó… – lenne szükség. Emiatt mindenképpen érdemes lehet az adott konstrukciónál független szakértőhöz fordulni.

A személyi hiteleknél az egyes banki ajánlatok között viszonylag jelentős a különbség, ráadásul az sem biztos, hogy saját bankunknál megkapjuk-e a kért összeget, emiatt érdemes lehet hitelközvetítőhöz fordulni. Ugyanakkor a pénzintézetek jellemzően jóval gyorsabban, pár óra alatt elbírálhatják saját ügyfeleik igénylését. Ha a gyorsaság lényeges számunkra, akkor jó megoldás lehet számlavezetőnkhöz fordulni.

Alapvetően bármilyen más hitelkonstrukciónál érdemes független szakértőhöz fordulni, egy tárgyalás nem kerül semmibe, és megtudhatjuk hol milyen megoldásokkal, ajánlatokkal találkozhatunk.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés