Hogyan kaphatsz 8%-os pénz visszatérítést kártyás vásárlásaid után?

Hogyan kaphatsz 8%-os pénz visszatérítést kártyás vásárlásaid után?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2013-11-03
 

A héten nem múlt el úgy nap, hogy ne akadtunk volna bele valahol az Erste Bank Joker hitelkártyájának hirdetésébe. Ha már ennyire intenzív a reklám jelenlét, érdemesnek láttuk egy kicsit utána nézni, mit is tud pontosan ez a hitelkártya? Mire vonatkozik a 8% pénz visszatérítés és milyen költségekkel jár mindez?

Az Erste Joker hitelkártyával minden kártyás fizetésünk után 1%-ot visszakapunk. Az elsődleges előny azonban ezen túlnyúlik, három kiválasztott üzlettípus esetén (benzinkút, ruházat, elektronikai cikkek, lakberendezés, szépségápolás, utazás, szórakozás…) további 3%-ot, azaz összesen 4%-ot kapunk vissza költésünkből. Sőt az év végégig – egy akció keretében – a visszatérítés összege ennek a duplája, azaz 8%. Nem hangzik rosszul… Milyen korlátozások érvényesek:

1., élelmiszer nem választható be a három kiemelt kategória közé

2., benzinkút esetén havi 30 ezer Ft-os összköltésig érvényesül a pénzvisszatérítés, felette nem (igaz ez is 2400 Ft/hó az idei évben és 1200 Ft/ hó 2014-ben)

Ki és hogyan juthat hozzá?

Az akcióban azok vehetnek részt, akiknek az elmúlt 12 hónapban nem volt Erste által kibocsátott hitelkártyájuk, azaz hitelkártya vonatkozásában új ügyfelek a banknál. A hitelkártyához társkártya is igényelhető, azonban a társkártyákra az akciós +4%-os visszatérítés nem vonatkozik.

A hitelkártyák általános jellemzője, hogy nem szükséges az adott banknál legyen a fő számlánk, azaz nem kell ezen esetben sem az Erste-hez érkeztetni a jövedelmünket. Az igénylés feltétele, hogy legalább 6 hónapos folyamatos munkaviszonnyal rendelkezzünk.

Mennyibe kerül?

Az éves kártyadíj 3.635 Ft, melyből az első év költségét a bank visszatéríti, ha aktívan használjuk a kártyát. A havi számlavezetési díj 200 Ft. (A hitelkártyákhoz minden esetben elkülönített számla tartozik és nem a lakossági folyószámlánkhoz kapcsolódik, így ezt a plusz költséget nem tudjuk megúszni).

Mikor éri meg? Második évtől az éves kártyadíjjal és a havi számlavezetési díjjal számolva 503 Ft-os havi díjjal fogunk szembesülni, mely 12-50 ezer Ft közötti vásárlás esetén térül meg, e fölött pedig pozitív egyenleggel bír számunkra. A felső határértéket (50 ezer Ft) az 1%-os költés, az alsó határértéket (12 ezer Ft) a 4%-os kiemelt 3 üzletkategóriában megvalósított költés képviseli.

Mire kell figyelni?

A hitelkártya kizárólag pénzügyileg nagyon fegyelmezett emberek számára alkalmas. Mint említettük a hitelkártya mögött egy elkülönített számla áll, minden költésünk negatív egyenleget okoz, melyet havonta pontosan kell törlesztenünk. Amennyiben ez nem történik meg igen magas kamat, a Joker esetében 40%-ot enyhén meghaladó THM érvényesül.

A kártyához kapcsolódó hitelkeret 120 ezer Ft-tól egy millió forintig terjedhet, így akár jelentős hitelösszeghez is kapcsolódhat az említett magas kamat.

Az akciós (8%-os visszatérítést eredményező időszakban) a pénz visszatérítés az akciós időszakot követően, 2014 januárban egy összegben történik meg, azaz senki ne számítson arra, hogy a vásárlást követően azonnal megjelenik a számláján a költés összegének 8%-a.

A hitelkártyák esetében is fontos, hogy tudatosan válassz! Nézd meg, hogy mit kínál a többi bank is és a Neked megfelelőt használd, úgy hogy tisztában vagy a negatív egyenleghez kapcsolódó következményekkel. Használd a Bankmonitor hitelkártya keresőjét!

1

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;
mso-fareast-language:EN-US;}

Hirdetés
Hirdetés