Hogyan spórolhatunk milliókat korábbi lakáshitelünk kiváltásával?

Hogyan spórolhatunk milliókat korábbi lakáshitelünk kiváltásával?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-11-21
 

Egy valós példát mutatunk be arra, hogyan lehetséges egy jó hitelkiváltással a havi törlesztésünket 20%-kal, a teljes banki visszafizetést pedig 6 millió Ft-tal csökkenteni. Egy sikertörténet tanulságai következnek.

A Bankmonitor segítségét kérte valaki, aki 2017-ben vette fel 21 millió Ft-os, 20 éves futamidejű lakáshitelét, hogy vizsgáljuk felül, van-e kedvezőbb alternatíva számára. Az ügy külön érdekessége, hogy a két évvel ezelőtt felvett hitel 10 éves kamatperiódusú (azaz 10 évig nem változhat a kamata és így a törlesztőrészlete sem), tehát a hitelfelvevőnek érdemi, kamatemelkedéshez kapcsolódó kockázata ma nincs…

Az elmúlt 2 évben – a változatlan alapkamat ellenére – drasztikusan mérséklődtek a hosszú kamatperiódusú hitelek kamatai. A 2017-ben felvett lakáshitel 5,6%-os kamatszinttel rendelkezik. Ma ugyanez 3,4%-on elérhető. Két év alatt 2,2%-kal csökkent a 10 éves kamatrögzítésű hitelek kamata!

Mindebből egyenesen adódik, hogy változatlan kamatozású (azaz 10 éves kamatperiódust) választva a havi törlesztőrészlet a kiváltást követően 143 ezer Ft-ról 115 ezer Ft-ra csökken. Ez összességében 6 millió Ft megtakarítást jelent a hitel hátralévő 18 éve alatt. Ennyiért azért már érdemes megmozdulni és vállalni a hitelkiváltás adminisztrációját és átszerződni egy új bankhoz a meglévő hitelünket.

Ezen lakáshitel kiváltásnak alternatívája lehet, hogy a futamidő végéig fix kamatozású hitelt választunk. Ebben az esetben a kamatcsökkenés mértéke kisebb lesz, az eredeti 5,6%-ról „mindössze” 4,8%-ig csökken a kamat (de pénzügyileg már egy teljesen más konstrukciót jelent, hogy ebben az esetben futamidő végéig fix lesz a törlesztésünk). Ez az alternatíva 1,5 millió Ft megtakarítást jelent hitelfelvevőnek.

Hirdetés

Hirdetés

Mit tehetsz, ha szeretnéd Te is megvizsgálni saját lakáshiteled kiváltására vonatkozó lehetőségeket?

  1. Használd Magyarország egyetlen lakáshitel kiváltás kalkulátorát és számszerűsítsd vele a lehetőségeidet! Sok adatra lesz szükség!
  2. Ha gyors elsődleges eredményt szeretnél látni, akkor használd a normál lakáshitel kalkulátorunkat, kevesebb adattal számol (de ne felejtsd el átállítani a hitelcélt kiváltásra)
  3. Kérd profi lakáshitelszakértők segítségét, akik minden részletre kiterjedően elmagyarázzák a lehetőségeket és a konkrét megvalósítási módot (szolgáltatásunk ingyenes, a mi bevételünk abból származik, hogy a bankok helyett rengeteg munkát elvégzünk és ezért kompenzációt kapunk).
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Hirdetés