Hol érdemes személyi kölcsönt igényelni?

Hol érdemes személyi kölcsönt igényelni?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-07-05
 

A jelenlegi csökkenő kamatkörnyezetben egyre népszerűbbek a személyi kölcsönök. Nem csoda, hiszen egy háztartási gép vásárlásához, nyaraláshoz vagy más kisebb költségű célunk megvalósításához ideális megoldás lehet. Nem mindegy azonban, hogy melyik banktól vesszük fel a kölcsönt, mert az egyes ajánlatok között jelentős lehet a különbség.

A személyi kölcsön térnyerését jól mutatja, hogy az MNB kimutatása alapján májusban az ingatlanfedezet nélküli kölcsönök folyósítása elérte az 55,9 milliárd forintot, ez az adott hónapban kifizetett lakáscélú jelzáloghitelek 64%-a.

Egyre többen szeretnének ingatlanfedezet nélkül hitelt igényelni, így sokkal gyorsabban juthatunk kölcsönhöz és kisebb összeget igénylő céljainkat is könnyebben meg tudjuk valósítani. A kamatkörnyezet is kedvező egy fedezetlen hitel felvételéhez, a Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátora alapján a jelenlegi 5 legjobb ajánlatra – 1 millió forint hitelösszeg és 5 éves futamidő esetében – átlagosan 5 ezer forinttal kevesebbet kell visszafizetnünk, mint egy évvel ezelőtt.

Az egyes ajánlatok között jelenleg is komoly eltérések lehetnek. A legjobb 5 személyi kölcsönnél ez a különbség nem is olyan szembeötlő, az ötödik legjobb ajánlatnál összesen 20 ezer forinttal kell többet visszafizetnünk 5 év alatt 1 millió forint hitelre.

Ez alapján azt gondolhatnánk mindegy, hogy melyik hitelt választjuk, hiszen az ajánlatok közel azonosak. A legkedvezőbb konstrukciókat valóban nagyon hasonló feltételekkel lehet megigényelni, ez pedig nagyon jó hír, hiszen már több bankban elérhető kedvező feltételekkel ingatlanfedezet nélküli hitel. Ha a legjobb ajánlatokat hasonlítjuk össze a legrosszabbakkal, akkor már egészen más a helyzet. 1 millió forint és 5 éves futamidő esetén a legolcsóbb 5 hitelre átlagosan 300 ezer forinttal kell kevesebbet visszafizetnünk, mint az 5 legdrágábbra.

Hirdetés

Hirdetés

Mit vegyünk még figyelembe a döntésünk során?

Ne döntsünk elhamarkodottan, az egyes konstrukciók feltételei között jelentős eltérések lehetnek. Nem mindegy például, hogy 200 ezer vagy 300 ezer forintot kell havonta a hitelt nyújtó bank számlájára utalnunk. Az is elképelhető, hogy további plusz kedvezményeket érhetünk el különböző extra szolgáltatások igénylésekor, egyes bankoktól például hitelfedezeti életbiztosítás kötésekor további kedvezményt kaphatunk.

Mivel a legjobb ajánlatok között nincsenek komoly eltérések felértékelődhetnek a kapcsolódó szolgáltatások. Általában elvárás a legjobb banki személyi kölcsön ajánlatoknál a számlanyitás az adott pénzintézetnél. A egyes számlák költségei között azonban jelentős eltérések lehetnek. Érdemes lehet a legkedvezőbb személyi kölcsönt nyújtó bankok számláit is megversenyeztetni a Bankmonitor Lakossági Bankszámla Kalkulátorával. Az eltérő számlaköltségek miatt lehet, hogy jobban jársz, ha nem a legolcsóbb hitelt választod.

A Neked legmegfelelőbb hitel kiválasztásában is segítségedre lehet a Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátora, ugyanis az általad vállalható feltételek alapján mutatja meg számodra a különböző banki konstrukciókat.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

Hirdetés
Hirdetés