Hol érdemes személyi kölcsönt igényelni?

Hol érdemes személyi kölcsönt igényelni?

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-07-05
 

A jelenlegi csökkenő kamatkörnyezetben egyre népszerűbbek a személyi kölcsönök. Nem csoda, hiszen egy háztartási gép vásárlásához, nyaraláshoz vagy más kisebb költségű célunk megvalósításához ideális megoldás lehet. Nem mindegy azonban, hogy melyik banktól vesszük fel a kölcsönt, mert az egyes ajánlatok között jelentős lehet a különbség.

A személyi kölcsön térnyerését jól mutatja, hogy az MNB kimutatása alapján májusban az ingatlanfedezet nélküli kölcsönök folyósítása elérte az 55,9 milliárd forintot, ez az adott hónapban kifizetett lakáscélú jelzáloghitelek 64%-a.

Egyre többen szeretnének ingatlanfedezet nélkül hitelt igényelni, így sokkal gyorsabban juthatunk kölcsönhöz és kisebb összeget igénylő céljainkat is könnyebben meg tudjuk valósítani. A kamatkörnyezet is kedvező egy fedezetlen hitel felvételéhez, a Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátora alapján a jelenlegi 5 legjobb ajánlatra – 1 millió forint hitelösszeg és 5 éves futamidő esetében – átlagosan 5 ezer forinttal kevesebbet kell visszafizetnünk, mint egy évvel ezelőtt.

Az egyes ajánlatok között jelenleg is komoly eltérések lehetnek. A legjobb 5 személyi kölcsönnél ez a különbség nem is olyan szembeötlő, az ötödik legjobb ajánlatnál összesen 20 ezer forinttal kell többet visszafizetnünk 5 év alatt 1 millió forint hitelre.

Ez alapján azt gondolhatnánk mindegy, hogy melyik hitelt választjuk, hiszen az ajánlatok közel azonosak. A legkedvezőbb konstrukciókat valóban nagyon hasonló feltételekkel lehet megigényelni, ez pedig nagyon jó hír, hiszen már több bankban elérhető kedvező feltételekkel ingatlanfedezet nélküli hitel. Ha a legjobb ajánlatokat hasonlítjuk össze a legrosszabbakkal, akkor már egészen más a helyzet. 1 millió forint és 5 éves futamidő esetén a legolcsóbb 5 hitelre átlagosan 300 ezer forinttal kell kevesebbet visszafizetnünk, mint az 5 legdrágábbra.

Hirdetés

Hirdetés

Mit vegyünk még figyelembe a döntésünk során?

Ne döntsünk elhamarkodottan, az egyes konstrukciók feltételei között jelentős eltérések lehetnek. Nem mindegy például, hogy 200 ezer vagy 300 ezer forintot kell havonta a hitelt nyújtó bank számlájára utalnunk. Az is elképelhető, hogy további plusz kedvezményeket érhetünk el különböző extra szolgáltatások igénylésekor, egyes bankoktól például hitelfedezeti életbiztosítás kötésekor további kedvezményt kaphatunk.

Mivel a legjobb ajánlatok között nincsenek komoly eltérések felértékelődhetnek a kapcsolódó szolgáltatások. Általában elvárás a legjobb banki személyi kölcsön ajánlatoknál a számlanyitás az adott pénzintézetnél. A egyes számlák költségei között azonban jelentős eltérések lehetnek. Érdemes lehet a legkedvezőbb személyi kölcsönt nyújtó bankok számláit is megversenyeztetni a Bankmonitor Lakossági Bankszámla Kalkulátorával. Az eltérő számlaköltségek miatt lehet, hogy jobban jársz, ha nem a legolcsóbb hitelt választod.

A Neked legmegfelelőbb hitel kiválasztásában is segítségedre lehet a Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátora, ugyanis az általad vállalható feltételek alapján mutatja meg számodra a különböző banki konstrukciókat.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban és az Online személyi kölcsön promóciós szabályzatban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

Hirdetés
Hirdetés