Ismét az OTP Alapkezelő az „Év Alapkezelője”

Ismét az OTP Alapkezelő az „Év Alapkezelője”
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-03-29 Frissítve: 2019-04-02
 

Az Év Alapkezelője 2019-ben az OTP Alapkezelő, az Év Portfóliómenedzsere Zsiday Viktor (Hold Alapkezelő), az Év Feltörekvő Portfóliómenedzsere pedig Hosszú Ferenc (OTP Alapkezelő) lett.

Immár hagyományosnak mondható, hogy minden év márciusában díjátadó gálát rendez a Privátbankár szakportál, amelyen átadják a legjobb alapoknak és alapkezelőknek járó  elismeréseket. Az idei gálán – tavalyi címét megvédve – az OTP Alapkezelő kapta az „Év Alapkezelője” díjat.

„Nagyon nehéz évet zártak tavaly a világ értékpapír piacai, szinte minden eszközosztály árfolyamcsökkenést szenvedett el.  Rosszabb évek mindig voltak és lesznek is, de mi alapkezelők a hosszú távú értékteremtésben hiszünk. Az „Év Alapkezelője” díj azt igazolja, hogy ezt a küldetésünket teljesíteni tudtuk, hiszen a három éves vagy annál hosszabb időtávon mért teljesítményeink segítettek minket ahhoz, hogy a szakma és a közönség szavazatai alapján újra a legjobbnak választottak minket” – mondta el a díjak kapcsán Gáti László, az OTP Alapkezelő marketing- és értékesítési igazgatója.

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy a Privátbankár Klasszis díj történetében eddig minden alkalommal az OTP Föld Kincsei Alap lett a legjobb árupiaci alap. A díj odaítélésekor talán az is számított, hogy a nagyon rossz tavalyi év után sikerült gyorsan talpra állni, a veszteségeket ledolgozni és a befektetők bizalmát megőrizni, hiszen hosszú távon az alap a kategóriájában továbbra is a legjobban teljesít” – emelte ki Hosszú Ferenc, miután átvette a neki járó elismerést.

A Budapesti Értéktőzsde különdíját, az Év Legjobb Hazai Részvénybefektető Alapja címet a K&H Navigátor Alap (K&H Befektetési Alapkezelő) kapta.

Objektív számítások alapján különböző piaci kategóriákban 17 további díjat osztottak ki konkrét befektetési alapok számára, első, második és harmadik helyezéssel. Ezek közül az OTP, az Erste és a Hold (korábban Concorde) Alapkezelő három-három-három első díjat nyert el, a K&H Alapkezelő és az MKB-Pannónia kettőt-kettőt. Első díjat kapott még az Aegon, a Diófa, a Marketprog és a Raiffeisen alapkezelők egy-egy alapja is.

1
Hirdetés
Hirdetés