Játszi könnyedséggel kereshetünk 25-30 ezer forintot

Játszi könnyedséggel kereshetünk 25-30 ezer forintot
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-11-26
 

Játszi könnyedséggel kereshetünk évente akár 25-30 ezer forintot a legjobb hitelkártyákkal. Ennek ellenére sokakat mind a mai napig a hideg ráz a téma hallatán. Kétkedők kedvéért a Bankmonitor aktuális piaci körképében bebizonyítja, hogy a hitelkártya fenntartási költségek köszönő viszonyban sincsenek a plasztikkal elérhető pénzvisszatérítéssel.

A hitelkártyákhoz kapcsolódó kedvezmények közül kétségkívül a legnépszerűbb, amikor pénzvisszatérítés jár a vásárlásaink után. Ilyenkor az elköltött összeg bizonyos részét (általában 1-4 százalékát, de esetenként még a 10 százalék sem kizárt) pénzben, vagy levásárolható pontok formájában visszakapjuk a banktól. A dolog igazi szépsége, hogy ehhez nem kell egyebet tennünk, mint vásárolni a plasztikkal.

Természetesen a hitelkártyáknál is merülhetnek fel költségek. Jellemzően a kártya éves díjával és, vagy havi számlavezetési díjjal (másként zárlati díj) kell számolnunk, de

  • a rendszeres akcióknak köszönhetően legtöbbször ezek megspórolhatóak, továbbá
  • a pénzvisszatérítés miatt, aktív kártyahasználat mellett a költségek többszöröse megtérül.

A költségek többszöröse megtérül…

…hangzik el rendszeresen a hitelkártyákkal kapcsolatban. De, hogy pontosan mire számíthatunk, arról már ritkábban esik szó. Éppen ezért nézzük, hogy mennyi az annyi, ha aktívan használjuk a plasztikot.

Tehát, ha 150 ezer forintunkat a fenti megoszlásban költjük el havonta, akkor nem kérdés, hogy megéri hitelkártyát használni. A fenntartási költségek, már ha vannak, a legtöbb esetben eltörpülnek a kapott pénzvisszatérítés mellett. Nyilván a legérdekesebb a kettő különbsége, ami ahogy látjuk a legjobb hitelkártyáknál 25-30 ezer forint. Ez havi 2-2,5 ezer forint, amiből egyébként még a folyószámla fenntartási költségekre is bőven futja.

Felkeltette a dolog az érdeklődésedet? Keresd meg a számodra legmegfelelőbbet kalkulátorunk segítségével! 

1

Óvatosan az akciókkal

Ahogy a bankszámlákhoz, úgy a hitelkártyákhoz is számos akció szokott kapcsolódni. Ezek keretében az sem kizárt, hogy az első évben például semmilyen költséggel sem kell számolnunk. De bevett gyakorlat az is, hogy új igényléskor meghatározott ideig magasabb pénzvisszatérítést kapunk. Viszont, ha nem szeretnénk egy akció áldozatául esni, akkor azt is meg kell vizsgálnunk, hogyan alakulnak a költségek és a pénzvisszatérítés a promóciós időszakot követően.

Hosszabb távon mindenképpen ez utóbbi ábra fest reálisabb képet arról, hogy mire számítsunk. Jól látszik, hogy több esetben is emelkednek a költségek és csökkenek a vásárlások után járó pénzvisszatérítések, miután az akciók már nem érvényesülnek. Ettől függetlenül persze a legjobb hitelkártyákkal az éves 25-30 ezer forint változatlanul bezsebelhető. 

Fontos hangsúlyoznunk, hogy más hitelkártya használati szokások merőben más eredményeket szülhetnek. Ezért nagyon fontos, hogy mindig a saját szokásainkhoz leginkább illeszkedő hitelkártyát válasszunk.

Hirdetés
Hirdetés