Jönnek a foteles számlák – Nézzük, mit adnak hozzá!

Jönnek a foteles számlák – Nézzük, mit adnak hozzá!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-08-15 Frissítve: 2021-10-08
 

Néhány napja bemutattuk, hogy milyen egyszerűen végig lehet zongorázni egy teljes egészében online számlanyitást. Akkor megosztottuk, hogy két bank indult elsőként el ezzel a lehetőséggel, Gránit Bank és az MKB Bank. Persze azért, hogy még inkább vonzóvá tegyék például az otthoni – nem fióki – számlanyitás, célzottan egy-egy számlacsomagot társítottak hozzá. Most bemutatjuk őket nagy vonalakban, hogy legyen róluk fogalmunk, ha szembejönnek velünk.

Ezen cikk megjelenésének időpontjában legjobb ajánlatot képviselő bankszámla termék ma már nem elérhető. Az aktuális legjobb ajánlatunkat a Bankmonitoron itt érheted el: bankszámla 5000 Ft jóváírással, vagy végezz személyre szabott bankszámla költség számítást a kalkulátorunkkal!

Hirdetés

Hirdetés

Helló Gránit csomag

A Gránit Bank a Helló Gránit névre keresztelt csomaggal kívánja meglepni az ügyfeleket, ha online számlanyitásra adnák a fejüket. Valójában új számlacsomagot nem hoztak létre, viszont több szolgáltatást csomagoltak össze, és adtak neki új nevet. A Helló Gránit csomag a következőket tartalmazza:

  • Sztár számlacsomagot
  • Gránit Most vagy Platinum bankkártyát
  • netbank, mobilbank, telebank és videóbank szolgáltatást.

A Sztár számlacsomag ismerős lehet sokaknak, hiszen a bankszámla körképünkben vissza szokott köszönni, átlagos számlahasználati szokások mellett a TOP10-ben szerepel. Most időlegesen még extra kedvezményt is kapunk, ami megkönnyítheti a döntést. A kedvezményt nem számítva a sztár csomag átlagos paraméterek mentén a bankszámla kalkulátorunk szerint első évben 372 forintba, míg a második évtől 655 forintba kerülne.

Az a személy, aki 2017 december végéig online köt ilyen csomagot, az egy éves időtávon belül legfeljebb 10 ezer forintos visszatérítésre lesz jogosult. A visszatérítés nemcsak a számlacsomag díjaira, de a bankkártyával kapcsolatos díjakra is vonatkozik. Ezzel teljesen lenullázhatjuk a költségeket az első évre.

Gránit Most kártya választásakor az első évben ingyenes a kártya, ezt követően 3390 forintot kell éves alapon fizetni, ami havi szinten 283 forint. Ha úgy választanánk, hogy Paltinum kártyát igénylünk, akkor ezt kedvezményesen tehetjük meg. Jövő március végéig a kibocsátás eredeti díjának felét, míg az éves kártyadíj ötödét elengedik.

Végül, de nem utolsó sorban, a Gránit digitális csatornái (köztük a VideóBank) a jövő év közepéig akció keretében ingyenesen vehető igénybe. Egyébként 500 forintot kellene ezért fizetni havonta, de persze dönthetünk úgy, hogy idővel lemondunk bizonyos digitális szolgáltatásokat. Így ezt a költséget is könnyedén megspórolhatjuk.

Nézd meg számodra melyik a legjobb bankszámlacsomag!

MKB digit@ll számlacsomag

Az MKB Bank szintén nagy erőkkel kezdte meg a fejlesztéseket, és célzottan egy új számlacsomagot hoztak ki az online számlanyitás megtámogatására. Igazi érdekesség, hogy a számlavezetési díj attól függ, hogy mekkora összeget veszünk fel készpénzben a beérkező havi jóváírásból.

Mivel az online számlanyitás és a mobilbanki fizetést egy olyan ügyfélkör fogja használni, aki szinte teljesen készpénz mentesíteni tudta magát, ezért is dönthettek emellett a logika mellett. Ha nem veszünk ki semmit készpénzben a jóváírásokból, akkor függetlenül a számlánkra beérkező összegtől, 0 forint az alap havidíj.

Akkor van bibi, ha a készpénzfelvételt nem tudjuk megúszni, mert akkor a számlacsomag havidíja függ:

  • a beérkező jóváírás (a 2 legnagyobb utalást nézik és azt adják össze) és
  • a készpénzfelvételek összegének arányától.

A már jól megszokott visszatérítést adja a bank, méghozzá a havi számlavezetési díj (735 – 1135 forint) akkora részét, amelyhez nem nyúltunk hozzá készpénzfelvétel formájában. Megfordítva, arányosan annyit fizetünk, amennyit készpénzben meg kellett mozgatnunk a beérkező összegből. Átlagos számlahasználati szokások mellett ezért is jöhet ki, hogy havi alapon 605 forintot kell fizetni. Ebből a számlavezetés 278 forintot, míg az átutalások 327 forintot tesznek ki (SMS értesítés nélkül).

Összességében tehát azok tudják lenullázni a költségeiket, ha ezt a számlát csak bankkártyás fizetésre használjuk, például mobilon keresztüli fizetésre (a kártyát mobilon keresztül is használhatjuk a kártyavirtualizációval). Hiszen, ha nincs készpénzfelvétel, akkor számlavezetési díj sincs. Márpedig, ha mindent digitálisan intézünk, akkor SMS-értesítésre sem lesz szükségünk, mert mindent ellenőrzünk majd a bank saját mobilbanki alkalmazásában.

Rendkívüli akció keretében úgy támogatja még az MKB az online számlanyitást, hogy az első 5000 számlanyitónak, ha azonnali kártyavirtualizációt kér, akkor 5000 forintot írnak jóvá a számláján. Ez egy évre, havi szintre lebontva 417 forintot jelent, amit úgy is értelmezhetünk, hogy ha gyorsak vagyunk, akkor az első éves díjakból ekkora összeget megspórolunk.

Hirdetés
Hirdetés