Kedvezőtlen a jelenlegi hitele? Váltsa ki NHP Hajrá segítségével!

Kedvezőtlen a jelenlegi hitele? Váltsa ki NHP Hajrá segítségével!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-06-15 Frissítve: 2020-06-16
 

MNB: hitelkiváltásra is használható az NHP Hajrá.

Amennyiben a változó kamatozás, vagy egyéb ok miatt kedvezőtlen a vállalkozói hitelünk, nem kell beletörődnünk. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) új hitelprogramja, az NHP Hajrá, segít megszabadulni a rossz kölcsönünktől. A lehetőségre érdemes lecsapni, hiszen egy jól kiválasztott hitelkonstrukcióval, akár komolyabb összegeket is spórolhatunk.

Miért éri meg NHP-ra váltani?

A koronavírus-járvány negatív hatásainak ellensúlyozására indította 2020. áprilisában a jegybank a Növekedési Hitelprogram (NHP) új szakaszát, az NHP Hajrát, a hazai kkv-k pénzügyi támogatásáért. A termék a piac egyik legkedvezőbb hitelkonstrukciója rendkívül alacsony (minden egyéb ügyleti költséggel együtt számított), maximum 2,5%-os fix kamattal. A kamat garantálja a kiszámíthatóságot, mert a futamidő végéig változatlan marad a törlesztőrészletünk.

Az NHP Hajrában elérhető forrás a hitelkiváltás mellett felhasználható többek között beruházások,- és korszerűsítések finanszírozására, új és használt tárgyi eszközök, forgóeszközök beszerzésére, vagy akár EU-s támogatások előfinanszírozására, munkabér finanszírozására és cégvásárlásra is.

Hirdetés

Hirdetés

A hitelkiváltás feltételei

Ahhoz, hogy NHP Hajrá konstrukció keretében válthassuk ki a meglévő hitelünket, néhány feltételnek meg kell felelnünk. A program során olyan (nem a Növekedési Hitelprogram keretében létrejött), legkésőbb 2020. január 1. napjáig megkötött, forint vagy deviza alapú beruházási hitel vagy pénzügyi lízing kiváltására van lehetőség, amely összhangban van a program vonatkozó feltételeivel. Az új szerződés lejárata lehet későbbi, mint a kiváltandó kkv kölcsön lejárata, de nem haladhatja meg a régi hitel szerződéskötésének napjától számított 20 évet.

nhp hajrá hitelkiváltásra

Korábbi NHP-t kiváltó kölcsön igénylésére a meghatározott szerződéskötési időszakot követően, vagy a rendelkezésre tartási időszakon túl van lehetőség. Lényeg, hogy az új szerződés nem haladhatja meg az eredeti hitel kiváltásának a napján fennálló tőketartozás összegét. Az NHP Hajrá keretében a meglévő pénzügyi lízing konstrukciókat is kiválthatjuk újabb lízinggel, ellenben késedelmes kölcsön már nem váltható ki. A hitelkiváltásra felvett és a kiváltott kölcsönök mögötti biztosítékok köre azonban eltérő lehet.

A hitel felhasználásának ellenőrzése

A NHP Hajrá keretében nyújtott hitelek folyósítása csak hitelcél igazolása mellett történhet. A hitelcélnak megfelelő felhasználást az igénylő vállalkozásnak dokumentumokkal kell igazolnia a folyósító hitelintézetnek.

Az NHP Hajrával most a bankok versenyeznek Önért, ezért használja ki a lehetőséget és érdeklődjön több hitelintézetnél is, hogy a vállalkozása számára legkedvezőbb konstrukciót kaphassa!

MNB    

Hirdetés
Hirdetés