Készpénzben kapod a fizudat? Így nehéz hitelhez jutni, de nem lehetetlen

Készpénzben kapod a fizudat? Így nehéz hitelhez jutni, de nem lehetetlen
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-12-07
 

Talán te is megtapasztaltad már, hogy hiába van bejelentett munkaviszonyod, mégsem kapod meg a megigényelt kölcsönt. Noha nem feltétlenül elvárás a bankszámlára érkező munkabér, mégis fennakadhatsz a rostán, ha készpénzben kapod a fizetésedet.

Jobb esetben be vagy jelentve szépen, hivatalosan és csak azért kapod készpénzben a fizetésedet, mert a főnöködnek (vagy Neked) így egyszerűbb. Arról ne is beszéljünk, amikor hiteligénylésnél derül ki, hogy valaki egyáltalán nincs bejelentve, vagy 8 óra helyett csak 4 órára. Ez a katasztrófával azonos értékű egy személyi kölcsön, vagy lakáshitel igénylésnél.

Készpénzes munkabér

Készpénzben kapott munkabér csak akkor fogadható el hitelfelvételkor, ha egyébként hivatalosan be vagy jelentve és az adók, járulékok megfizetése is rendben van. Ebben az esetben ez teljesen egyenértékű a folyószámlára érkező bérrel. Munkabéred igazolásához szükséges a munkáltatói igazolás és ezt kiegészítendő be kell még szerezned az előző lezárt évről NAV jövedelemigazolást is.

Hirdetés

Hirdetés

Akkor mégis miért nem szeretik a bankok a kp-s fizut?

A bankok sokkal jobban kedvelik a bankszámlára érkező munkabért, ez tény. Hiába igazolod NAV-val a munkabéredet és hozol még munkáltatói igazolást is, ez a tényeken nem változtat. Gondolj csak bele! A NAV igazoláson az előző évben adózott jövedelmed szerepel. Az év vége felé ez már egyre távolabbinak tűnik.

Személyi kölcsönök esetében – szemben a lakáshitelekkel – nincs ingatlanfedezet, a banknak sokkal kevesebb információ áll rendelkezésére rólad, mint egy lakáshitelnél. Ráadásul nagyobb kockázatot is vállal, hiszen nem jegyez be jelzálogjogot. Persze meg is kéri a kockázat árát.  Látják a jövedelmedet, a bankszámlakivonatodat, a telefonszámládat és egy közüzemi számlát.

Számolj velünk!

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

Nézzük, mi van most a személyi kölcsönök piacán!

Ha nem hirtelen van szükséged a pénzre, hanem jó időben felkészíted magad a hitelfelvételre, akkor sok kellemetlenséget elkerülhetsz.

Tedd magad hitelezhetőbbé! Hogyan?

  1. Kérd számlára a fizetésedet

Amennyiben készpénzben kapod a fizetésedet, próbáld megbeszélni a munkáltatóval, hogy a jövőben utalja a fizetésedet. Sok esetben kamatkedvezményt is kapsz, ha vállalod a munkabér bankszámlára történő érkeztetését. De legfőképpen nagyobb eséllyel indulsz a hitelfelvételnél.

  1. Szüntesd meg a felesleges hitelkeretet, hitelkártyát

Ezeket sokszor elfelejtjük, pedig a teljes keretösszeg 5 százalékával, mint fix kötelezettséggel számol a bank.

  1. Fizesd időben a számláidat

Amikor a bank bekéri a közüzemi számlát, vagy bankszámlakivonatot nem arra kíváncsi, hogy mennyiért vásárolsz a boltban, vagy mennyi a gázszámlád. A fizetési fegyelmedet nézi. Inkább egy héttel korábban rendezd a számláidat, mint egy nappal később. Ha ezeket átutalással intézed, akkor pedig ügyelj rá, hogy ne legyen fedezethiány miatt visszautasított tétel a számlakivonatodon.

Milyen jövedelmet fogadnak el a bankok?

Kétféle jövedelemtípus létezik: elsődleges és kiegészítő jövedelem. Elsődleges az a jövedelem, amit például munkabérként, vállalkozói jövedelemként, külföldi jövedelemként, saját jogon járó nyugdíjként kapsz.

Kiegészítő – másodlagos – jövedelem az, ami önállóan nem, csak kiegészítésként fogadható el. Ilyen pl. a GYES, GYED, családi pótlék, gyermektartás, bónusz, cafetéria.

Bármilyen jövedelmed is van, a legjobb, ha az bankszámlára érkezik.

Mik a jövedelem elfogadásának feltételei?

  1. Legyen legalább három hónapos munkaviszonyod a jelenlegi munkahelyeden,
  2. Ha készpénzben kapod a fizetésedet, azt NAV jövedelemigazolással kell alátámasztani
  3. Ha vállalkozó vagy, legyen legalább egy teljes lezárt pénzügyi éved, ne legyen viszont NAV tartozásod,
  4. Ha nyugdíjat kapsz, akkor arra számíts, hogy csak a végleges járandóságot/nyugdíjat fogadják el.

Mennyi hitelt kaphatsz?

A legfogósabb kérdés! A jövedelmeket és a maximálisan bevállalható törlesztőt a bankok a törvényi előírásokat betartva vizsgálják. Minden bank saját, belső szabályrendszer alapján működik, ezért a felvehető személyi kölcsön pontos összegét nagyon nehéz előre megmondani.

Keresd kollégáinkat és segítenek!

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés