Ketyeg az óra – Már egy hét sincs a legjobb betét kifutásáig

Ketyeg az óra – Már egy hét sincs a legjobb betét kifutásáig
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-09-09 Frissítve: 2021-10-11
 

Még nem késő lecsapni a legmagasabb betéti ajánlatra, a BNP Paribas akciós egy és két éves lekötött betétje még jövő csütörtökig elérhető. Aktív bankkapcsolat nélkül nincs most jobb ajánlat a piacon, nagy kérdés, hogy a határidő lejárta után mit tesz a bank. Egyelőre jelentős felárat adnak az alapkamat felett, ráadásul a hagyományos árazásuk is igencsak kedvező.

Az utóbbi hónapokban megszokhattuk, hogy kategóriájában a legjobb betéti ajánlatokat a BNP Paribas tudta felmutatni. Eredetileg az akciós betéti kamatok augusztus végén lejártak volna, a bank viszont meghosszabbította a promóciót szeptember 15-éig. Ennek értelmében még jövő csütörtökig élhetünk a lehetőséggel: 500 000 forint feletti új forrásnál 1 évre 2,2%-ot, míg 2 évre 2,4%-ot fizet a bank nekünk, ami igazán jó üzlet a mai világban.

1
Amennyiben elfogadjuk, hogy az akció szeptember közepén lejár, akkor csak az alábbi ajánlatok maradhatnak meg a bank kínálatában. Ezek alapján igazán nagy eltérés éven túl nem lesz, az akciós ajánlat ugyanis 0,1%-kal magasabb a standard ajánlatoknál.

bnp1160909
Sok függ a BNP Paribas döntésétől, hiszen a Bankmonitor betétkeresője szerint még az éven belüli lekötéseknél is az árazásban messze a riválisok előtt van a bank. A 0,9%-os jegybanki alapkamathoz képest 6-9-12 hónapos időtávon még a standard ajánlatoknál is 0,8%-0,9%-1,2% a felár mértéke. A bank politikájától függően az akciós kondíciók mellett a standard ajánlatok is változhatnak, erre vonatkozóan viszont még nincs konkrét információ.

Az összehasonlításban csak azokat az ajánlatokat emeltük ki, melyeknél maximum új forrás elhelyezése a feltétel. Akkor tudunk alkalmasint magasabb kamatra szert tenni, ha vállaljuk az aktív bankkapcsolatot, aminek természetesen egyéb költségvonzata is van.

bnp2160909

Hirdetés
Hirdetés