Kevesebb mint 10 perc alatt megtalálhatod a legolcsóbb lakáshitelt

Kevesebb mint 10 perc alatt megtalálhatod a legolcsóbb lakáshitelt
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-06-10
 

Márciusban és áprilisban egyaránt rekordot döntött a folyósított lakáshitelek értéke Magyarországon, ami jól mutatja a felfokozott keresletet. Igen ám, de vajon mindenki megtalálja a számára elérhető legolcsóbb hitelt, vagy még mindig feleslegesen fizetnek sokan többet a kelleténél? Megmutatjuk, hogy elég lehet 10 percet rászánnod az életedből a keresésre, a végeredmény pedig akár több millió forint kézzelfogható pénzügyi előnyt jelenthet számodra. Ez aztán a brutális órabér, ugye?

A bankok éppen úgy működnek, mint az élet más területén működő vállalkozások, vagyis szolgáltatásokat és termékeket értékesítenek ügyfeleik részére. A bankok egyik fontos terméke a lakáshitel, amikor a felvett kölcsön mögött ingatlanfedezet áll, az adós pedig a banktól kapott pénzt lakásvásárlásra, építésre, felújításra költheti, de ha szabad felhasználású a kölcsön, akkor még csak meg sem kötik a kezét.

Hirdetés

Hirdetés

Vannak olcsóbb és drágább hitelek

Ahogy a vállalkozások is különböző árakon kínálják a portékájukat, úgy a bankok között is jelentős árkülönbség lehet. A hitelek költségei azonban könnyen összevethetők, mert az úgynevezett teljes hiteldíj-mutató (THM) százalékos értéke világosan megmutatja, hogy melyik a kedvezőbb. A THM annyiban több a kamatnál, hogy előbbi a hitelhez kapcsolódó közvetlen költségeket is magában foglalja, így például a folyósítási díjat, az értékbecslés díját, vagy éppen a közjegyző költségét.

Nem mindenki kapja ugyanazt az árat

Megnehezíti ugyanakkor a hitelfelvétel előtt állók dolgát, hogy a bankok nem mindenkinek, nem minden esetben ugyanazt az árat kínálják. Olyan ez, mintha bemennél televíziót venni egy elektronikai áruházba, ahol neked olcsóbban adnák ugyanazt a tévét, mint az utánad követezőnek. (Ez mondjuk még a jobbik eset.) Ez a hiteleknél azért lehetséges, mert a bankok kedvezményt adhatnak például a magasabb jövedelműeknek, a nagyobb hitelösszeget igénylőknek (hiszen csaknem ugyanakkora adminisztrációval több hitelt tudnak kihelyezni, ami nagyobb bevételt jelent), de az is jó pont lehet, ha a felvenni kívánt kölcsön mögött értékesebb ingatlanfedezet áll. Ez utóbbi azért jó, mert így a bank nagyobb eséllyel jut hozzá a pénzéhez akkor, ha az adós valamiért végül nem tudna fizetni.

10 és 20 millió Ft lakáshitel havi törlesztője és teljes visszafizetése 300 ezer Ft és 500 ezer Ft nettó jövedelem mellett

Ez azonban még mindig nem minden, ugyanis az adós vállalásai is pénzügyi előnyt jelenthetnek: egy a bankon keresztül megkötött lakás- vagy hitelfedezeti biztosítás, a jövedelem bankhoz érkeztetése is mind-mind kamatkedvezményt érhetnek.

Ha az egyik bank elutasít, egy másiknál még sikerrel járhatsz

Ráadásul nem is kizárólag a hitelek „árában” van különbség az egyes bankok között, hanem akár az is előfordulhat, hogy az egyik bank kisebb összeget hajlandó hitelezni ugyanannak az igénylőnek, mint egy másik. Sőt, a Bankmonitor szakértői gyakran találkoznak azzal, hogy az egyik bank elutasít egy hiteligénylőt, miközben egy másik gond nélkül meghitelezi.

Az sem segít az eligazodásban, hogy a lakáshitelek sem egyformák, elég csak a kamatperiódusra gondolni, ami meghatározza, hogy a bank milyen időközönként módosíthat egyoldalúan a kölcsön kamatán, ez pedig bizony a havi törlesztő nagyságát is befolyásolja. Ezért nagyon fontos, hogy az azonos kamatperiódusú lakáshiteleket hasonlítsuk össze egymással, mert máskülönben hibás következtetéseket vonhatunk le.

Nem bonyolult megtalálni a legkedvezőbb lakáshitelt

Az előbbiek után talán furcsának tűnhet a kijelentés, de egyáltalán nem igényel komoly erőfeszítést a számunkra legkedvezőbb lakáshitel megtalálása: ha már tudjuk, hogy pontosan mit szeretnénk, akkor 10 percnél aligha vesz többet igénybe a dolog. Ez úgy lehetséges, hogy a Bankmonitor lakáshitel kalkulátor mögötti adatbázist a bankok friss hirdetményei alapján egy szakértői csapat napi szinten frissíti, így az általad megadott paraméterek alapján a program pillanatok alatt megmutatja, hogy melyik banknál mekkora havi törlesztőre, teljes visszafizetésre és egyszeri költségekre számíthatsz. Mivel a kalkulátorban megadhatod az igazolt jövedelmed típusát és összegét, az ingatlanod becsült forgalmi értékét, a gyermekeid számát, a kiszemelt ingatlan helyét, az esetleges hiteleid törlesztőjének és a hitelkeretednek a nagyságát, valamint azt, hogy milyen kamatperiódusú hitelekre vagy kíváncsi, az eredmény nagyon közel fog állni ahhoz, amire a bankoktól valóban számíthatsz.

Fontos, hogy a hitelkalkulátor nem egy, hanem 12 magyar bank ajánlatait versenyezteti meg egymással, majd ezt követően állítja azokat sorba számodra! A kalkulátor használata ráadásul ingyenes, de még csak regisztrációhoz sincs kötve a használata.

A kalkulátor után is kellhet a szakértői segítség

A hitelkalkulátor bár számszerűsítve összehasonlítja és rangsorolja a lakáshiteleket, ezzel még nem ér véget a munka, ugyanis az élet számos olyan bonyolult helyzetet produkálhat, ami befolyásolja a hiteligénylés sikerét. Hiszen például a katás vállalkozói, a külföldi vagy a készpénzes jövedelmet nagyon különbözőképpen fogadják el a bankok, de eltérő a bérleti díjból származó bevétel, az osztalékjövedelem, vagy éppen a GYED kezelése is. A minimálisan elvárt életkor sem azonos, mint ahogy a hitelképességhez szükséges legkisebb jövedelem nagysága is bankonként változik. Ilyenkor segíthetnek a Bankmonitor hitelszakértői, akik ismerik a banki gyakorlatokat és remek kapcsolatot ápolnak a banki szakemberekkel, így az ügyfél helyzetének ismeretében már tudnak abban segíteni, hogy hol számíthat sikerre.

Hogyan lehet ingyenes a szakértői segítség?

A Bankmonitor, mint hitelközvetítő vállalkozás azzal foglalkozik, hogy a hozzá forduló ügyfelek számára megkeresi a 12 partneri bank ajánlatai közül a reálisan elérhető legkedvezőbbet. Az ügyfél ráadásul a szolgáltatásért nem fizet, ugyanis a bankok a sikeres hitelügylet után jutalékot fizetnek, emiatt a Bankmonitor maga is erősen érdekelt a hiteligénylés sikerében.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

 

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Címkék
Hirdetés