Kibírod a tőzsdei stresszt? Teszteld magad mielőtt beleugrassz!

Kibírod a tőzsdei stresszt? Teszteld magad mielőtt beleugrassz!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-03-21 Frissítve: 2020-03-20
 

Február végén érkeztek az első kérdések: „nagyon sokat esett a tőzsde… ugye most már érdemes beszállni?” Akkor – a korábbi 46 000 pontos csúccsal szemben – 40 000 pont volt (közel -15%) a BUX index, ma 29 500, azaz további több, mint 25%-ot esett még. Hosszú évek tapasztalatai alapján az elsődleges meglátásunk az, hogy a legnagyobb problémát az jelenti a tőzsdei befektetésekkel, hogy kevesen bírják jól a stresszt, a pánikhangulatban pedig 99%-ban rossz döntések születnek. Most itt az alkalom, hogy mindenki élő példákon tesztelje magát, mielőtt belevág!

A Bankmonitor egy régebben indított szolgáltatását ajánljuk most figyelmetekbe, melynek ma rettenetesen nagy az aktualitása:

  • Valós, korábbi tőzsdei események példáin tesztelheted magad, hogy a piac egy nagy zuhanását, vagy emelkedését követően hogyan döntenél (eladnál, türelmesen kivárnál, vagy még több pénzt fektetnél be…)?
  • Az életszerűség kedvéért kiválaszthatod, hogy milyen nagyságrendű összeget kockáztatnál a tőzsdén. Így saját léptékedben láthatod, hogy az adott piaci változás X százezer, vagy millió forintot vett el, vagy adott hozzá a pénzedhez.)
  • A végén kapsz egy részletes kiértékelést, melyben láthatod, hogy a piaci árfolyamok változása mennyit tett hozzá/vett el a pénzedből és milyen hatást gyakoroltak a saját döntéseid.

A megfoghatatlan „a tőzsdén veszíteni is lehet és sokat nyerhetsz is…” maszlag helyett konkrétumok szintjén vizsgálhatod a befektetés világát itt: BEFEKTETÉSI KOCKÁZAT TESZT

És végezetül: sokkal mélyebb képet kaphatsz alkalmazásunkkal a tőzsde világáról, mint egy tankönyvízű, semmit mondó, általános beszélgetésből. Ha belevágsz élesben, lényegesen magasabb adrenalinszintre (kevésbé költőien fogalmazva: stresszre) számíthatsz.

Dönts jól!

Hirdetés
Hirdetés