Kiderült hogyan kaphatják meg a Sberbank ügyfelei a kiutalt családtámogatásokat

Kiderült hogyan kaphatják meg a Sberbank ügyfelei a kiutalt családtámogatásokat
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-03-19
 

A Sberbank Magyarország Zrt.-nél végelszámolást kezdeményezett a Magyar Nemzeti Bank. A pénzintézet ügyfelei már nem kérhetik a nyugdíjukat, jövedelmüket, egyéb bevételüket a pénzintézetnél vezetett számlájukra. Azonban a Magyar Államkincstár egyes támogatásokat még pont kiutalt a végelszámolás megkezdése előtt. Kiderült az érintett ügyfelek hogyan juthatnak hozzá ehhez az összeghez. 

A Sberbank Magyarország Zrt. végelszámolása miatt a pénzintézet ügyfelei nem tudják már használni a bankszámlájukat. Így onnan utalás sem indítható, valamint jóváírásra sem kerülhet semmilyen összeg a számlára. Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) 100 ezer euró összegig, jelen esetben 38 047 000 Ft-ig kártalanítja a bank betéteseit.

A pénzintézet egyes ügyfelei bizonytalan helyzetbe kerülhettek, a Magyar Államkincstár ugyanis számos pénzbeli ellátást elutalt még március 1-én Sberbankos számlára is, ez azonban már nem lett hozzáadva az OBA-hoz leadott kártalanítási összegekhez. Természetesen a pénz nem tűnt el, a Magyar Államkincstár által kiadott tájékoztatás szerint meg fogják kapni az érintettek.

Az érintett ellátások köre:

  • Családtámogatási ellátás (családi pótlék, gyermekgondozást segítő ellátás, gyermeknevelési támogatás).

  • Egészségbiztosítási pénzbeli ellátás (táppénz, csecsemőgondozási díj gyermekgondozási díj, örökbefogadói díj, baleseti táppénz),

  • Fogyatékossági támogatás.

  • Vakok személyi járadéka.

A március elsején kiutalt ellátásokat a Sberbank március 17-én visszautalta a Magyar Államkincstár részére. Az ügyfelek hóközi utalás formájában kaphatják meg az összeget. Ennek két formája lehet:

  1. Utalással kapják meg a pénzt azok, kik már adtak le új bankszámlaszámot a Magyar Államkincstár felé.
  2. A nyilvántartásban szereplő lakcímükre kapják meg az összeget azok, akik nem adtak még le új számlaszámot.

Természetesen később is be lehet jelenti a megfelelő nyomtatvány kitöltésével (itt érhető el a nyomtatvány) az új számlaszámot, ahova a jövőben az ellátást szeretnék kérni. A megfelelő számlacsomag kiválasztásában pedig segíteni tud a Bankmonitor kalkulátora, amely néhány adat megadását követően összehasonlítja a pénzintézetek ajánlatait.

Hirdetés

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Hirdetés