Tényleg annyira jó a közszférában dolgozóknak ajánlott lakáshitel? Mutatjuk a számokat!

Tényleg annyira jó a közszférában dolgozóknak ajánlott lakáshitel? Mutatjuk a számokat!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-08-09
 

Sok közszférában dolgozó nem is tud róla, hogy a bankok számos kedvezményt kínálnak számukra, ami egy lakáshitel esetében például komoly pénzügyi előnyt jelenthet. Egyáltalán nem biztos ugyanakkor, hogy valaki számára feltétlenül egy ilyen hitel jelenti a legkedvezőbb megoldást. Megmutatjuk, hogy miért.

A bankok által a közszféra dolgozóinak kínált kedvezmények köre egy lakáshitel esetében nagyon sokféle lehet. Van bank, ahol a kamatból engednek el valamekkora részt, másutt az induló költség vagy éppen a végtörlesztési díj alacsonyabb. Előfordul ugyanakkor, hogy a kedvezményes hitel feltétele a „közszférás bankszámlacsomag” megléte, ám mivel ez nem mindig a legkedvezőbb, érdemes utánaszámolni a dolognak döntés előtt. (Hiszen van már teljesen ingyenes bankszámla is, amiért 2 évig általános használat mellett egy fillért sem kell fizetni. ITT tudhatsz meg erről többet.)

Csavar a dolgon az is, hogy bankonként változó, kik vehetik igénybe a közszférában dolgozóknak kínált hiteleket. Vagyis könnyen előfordulhat, hogy valaki az egyik banknál jogosult erre, míg a másiknál nem.

Általában elmondható azonban, hogy
– a közalkalmazottak,
– a közszolgálati tisztviselők,
– a rendvédelmi és honvédségi dolgozók,
– a központi államigazgatási szervek munkatársai,
– a kormány tagjai,
– az államtitkárok,
– az ügyészségi és bírósági dolgozók, az igazságügyi alkalmazottak,
– az állami tisztviselők és
– és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai jó eséllyel jogosultak lesznek a legtöbb hitelintézet esetében.

Éppen az előbbiek miatt praktikus olyan hitelszakértőhöz fordulni, aki ismeri a banki gyakorlatokat, így az igénylő munkahelye és munkaköre alapján el tudja dönteni, mely bankok jöhetnek egyáltalán számításba. Jó tudni, hogy nem feltétlenül az igénylőnek kell a közszférában dolgoznia, sokszor elég az is, ha az adóstárs – például a feleség – megfelel ennek a feltételnek.

Attól azonban, hogy valaki a közszférában dolgozik, egyáltalán nem biztos, hogy feltétlenül egy közszféra hitel lesz számára a legkedvezőbb. Ahogy az a Bankmonitor Lakáshitel Kalkulátor találati listájából is kiderül, a piaci alapú lakáshitelek között találni alacsonyabb havi törlesztőt és teljes visszafizetést. Kérdés természetesen, hogy valaki megfelel-e a legkedvezőbb kamatot kínáló piaci hitelek feltételeinek, ám az biztos, hogy érdemes alaposan összehasonlítani a banki kínálatot.

Ha megnéznéd, hogy kaphatsz-e lakáshitelt, és mely bankok kínálják számodra a legjobb feltételeket, akkor érdemes próbát tenned a Bankmonitor részletes lakáshitel kalkulátorával. A kalkulátor egyedülálló módon a csok hiteleket és a közszférás hiteleket is kezeli, így biztosan a számodra elérhető legkedvezőbb kölcsönt választhatod.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

 

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés