Lakásfelújítás a forróság kivédésére? A magyarok harmada ezt szeretné

Lakásfelújítás a forróság kivédésére? A magyarok harmada ezt szeretné

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-06-28
 

A Wavin felmérése alapján a magyarok 59 százaléka nem hűti az otthonát a nyári hónapokban. Pedig a válaszadók harmada szeretné otthona korszerűsítésével, felújításával a beltéri levegő minőségét javítani. De miből lehetne finanszírozni ezeket a munkálatokat?

Mindenki érezheti a saját bőrén, hogy egyre melegebb van, egyre nehezebb elviselni a forró nyári hónapokat. A saját lakásában kell átvészelnie ezeket a meleg napokat azoknak, akik nem tudnak elutazni vízpartra, vagy más nyaralóhelyre.

Ezek alapján talán meglepő lehet, hogy Wavin felmérése alapján a magyarok 59 százaléka nem hűti jelenleg lakását. (A válaszolók 29 százaléka klímát használ, míg 12 százalékuk valamilyen felületi hűtési rendszert alkalmaz.)

Pedig a felmérésben résztvevők 47 százaléka 21-22 fokot; míg 36 százalékuk 19-20 fokot tartja ideálisnak a lakásban. Márpedig a nyári napokban megfelelő hűtés nélkül jó eséllyel ennél melegebb lesz otthonunkban.

Miből lehet finanszírozni a lakás hűtését?

Az már egyáltalán nem okoz meglepetést, hogy a felmérés alapján a magyarok harmada szeretné javítani otthoni levegő minőségét. Az ehhez szükséges munkálatok azonban költségesek lehetnek. Szerencsére a felújítási támogatás keretében a költségek akár megfelezhetők.

Jó tudni
A gyermeket nevelők otthonuk korszerűsítési költségeinek a felét, de legfeljebb 3 millió forintot utólag visszaigényelhetnek az államtól. Az elfogadható munkálatok között pedig szerepel a klíma beépítése, cseréje, valamint a szabályozott szellőzési rendszer kiépítése cseréje is. Vagyis a lakás hűtési rendszerének kialakítása esetén is jó eséllyel pályázhatunk a támogatásra.

A kedvezményt azonban a munkálatok befejte után kapjuk meg, ettől még a költségeket valamiből előzetesen is ki kell fizetnünk. Erre ideális lehet egy személyi kölcsön. A konstrukció bírálati ideje igen gyors, akár egy hét alatt is a számlánkon lehet a pénz. Ráadásul az igénylés menete is egyszerű, hiszen nem szükséges ingatlanunkat fedezetként felajánlani a bank számára. Éppen ezért ideális lehet közepes – egy-két millió forint összegű – kiadások finanszírozására. (Természetesen egy drágább lakás megvásárlásához sok esetben már inkább egy jelzáloghitel lenne a megfelelő választás.)

Az egyes bankok kamata és bírálati gyakorlata is jelentősen eltérhet. Éppen ezért érdemes a Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátorával megkeresni a megfelelő ajánlatot.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban és az Online személyi kölcsön promóciós szabályzatban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Hirdetés