Lakásfelújítás a forróság kivédésére? A magyarok harmada ezt szeretné

Lakásfelújítás a forróság kivédésére? A magyarok harmada ezt szeretné
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-06-28
 

A Wavin felmérése alapján a magyarok 59 százaléka nem hűti az otthonát a nyári hónapokban. Pedig a válaszadók harmada szeretné otthona korszerűsítésével, felújításával a beltéri levegő minőségét javítani. De miből lehetne finanszírozni ezeket a munkálatokat?

Mindenki érezheti a saját bőrén, hogy egyre melegebb van, egyre nehezebb elviselni a forró nyári hónapokat. A saját lakásában kell átvészelnie ezeket a meleg napokat azoknak, akik nem tudnak elutazni vízpartra, vagy más nyaralóhelyre.

Ezek alapján talán meglepő lehet, hogy Wavin felmérése alapján a magyarok 59 százaléka nem hűti jelenleg lakását. (A válaszolók 29 százaléka klímát használ, míg 12 százalékuk valamilyen felületi hűtési rendszert alkalmaz.)

Pedig a felmérésben résztvevők 47 százaléka 21-22 fokot; míg 36 százalékuk 19-20 fokot tartja ideálisnak a lakásban. Márpedig a nyári napokban megfelelő hűtés nélkül jó eséllyel ennél melegebb lesz otthonunkban.

Miből lehet finanszírozni a lakás hűtését?

Az már egyáltalán nem okoz meglepetést, hogy a felmérés alapján a magyarok harmada szeretné javítani otthoni levegő minőségét. Az ehhez szükséges munkálatok azonban költségesek lehetnek. Szerencsére a felújítási támogatás keretében a költségek akár megfelezhetők.

Jó tudni
A gyermeket nevelők otthonuk korszerűsítési költségeinek a felét, de legfeljebb 3 millió forintot utólag visszaigényelhetnek az államtól. Az elfogadható munkálatok között pedig szerepel a klíma beépítése, cseréje, valamint a szabályozott szellőzési rendszer kiépítése cseréje is. Vagyis a lakás hűtési rendszerének kialakítása esetén is jó eséllyel pályázhatunk a támogatásra.

A kedvezményt azonban a munkálatok befejte után kapjuk meg, ettől még a költségeket valamiből előzetesen is ki kell fizetnünk. Erre ideális lehet egy személyi kölcsön. A konstrukció bírálati ideje igen gyors, akár egy hét alatt is a számlánkon lehet a pénz. Ráadásul az igénylés menete is egyszerű, hiszen nem szükséges ingatlanunkat fedezetként felajánlani a bank számára. Éppen ezért ideális lehet közepes – egy-két millió forint összegű – kiadások finanszírozására. (Természetesen egy drágább lakás megvásárlásához sok esetben már inkább egy jelzáloghitel lenne a megfelelő választás.)

Az egyes bankok kamata és bírálati gyakorlata is jelentősen eltérhet. Éppen ezért érdemes a Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátorával megkeresni a megfelelő ajánlatot.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Hirdetés