Lakásvásárlás félretett pénz nélkül – Így oldottuk meg

Lakásvásárlás félretett pénz nélkül – Így oldottuk meg
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-10-23
 

Tévhit, hogy nem lehetséges lakást vásárolni félretett pénz nélkül. Veszélyes, ezért alapesetben nem javasoljuk, de oldottuk már meg, nem is egyszer. Az alábbiakban is egy ilyen esetet mutatunk be.

Honnan indultunk?

Adott egy anyuka egy gyermekkel, pár százezer forint készpénzzel és egy álommal a saját lakásról. Ez egy igazi szakmai kihívás, túl azon, hogy emberileg is megérintett bennünket a történet. Amikor átbeszéltük a lehetőségeket, nem volt túl bíztató a helyzet. Zéró önerő, illetve éppen csak annyi, ami az induló költségekre elég. Pótfedezet nincs.

Cél: Budapest agglomerációjában egy 8 milliós kisebb lakás megvásárlása.

Hogy sikerülhetett mégis?

Alapesetben egy ingatlan megvásárlásához minimálisan 20% önerővel kell rendelkezned. 8 milliós lakásnál ez azt jelenti, hogy 1,6 millió forinttal kell a zsebedben lennie. Kevesebb is elég, ha van egy másik ingatlan, amit pótfedezetként be tudsz vonni a hitel fedezetéül. Sajnos esetünkben nem volt még egy, a hitelbe mögé állítható ingatlan. Családi segítség szóba se jöhetett.

Viszont ügyfelünk egy olyan cégnél dolgozik, ahol van lehetőség munkáltatói kölcsön igénylésére. És ez az a pont, ahol a történet fordulatot vett.

Megpályázott 2 millió forint munkáltatói kölcsönt, amit meg is ítéltek neki. Mivel gyermekét egyedül nevelő anyukáról van szó, még a CSOK-ot is igényelhette. Így tető alá tudtuk hozni az önerő nélküli vásárlást.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

Most akkor kell 20% önerő, vagy nem?

A törvény úgy rendelkezik, hogy egy ingatlanra maximum a piaci érték 80%-áig lehet jelzálogjogot bejegyezni.

Azonban van olyan bank, ahol a folyamatban lévő munkáltatói kölcsönnel nem számolnak, mivel még nem született meg a szerződés. És ez az, amibe kapaszkodhattunk. Így sikerülhetett szinte önerő nélkül a lakásvásárlás. Azért azt meg kell jegyezni, hogy ehhez egy olyan eladóra is szükség volt, aki elfogadta, hogy az adásvételi szerződés aláírásakor nem kapott pénzt. Azt is hozzá kell tennünk, hogy az efféle önerő nélküli lakásvásárlás nagy kockázatot jelent, hiszen óriási függés alakul ki a munkahelytől és bármilyen apró zavar boríthatja a családi kasszát. Csak végszükség esetén ajánljuk.

Hogyan zajlott a folyamat?

Az összeállított hitelkérelmet a Bankmonitor tanácsadója beadta a választott bankba. Megtörtént az értékbecslés, ami szerencsére alátámasztotta vételárat. A bírálat alapján a jóváhagyott hitelösszeg 5,5 millió forint, az igénybe vehető CSOK összege pedig 500 ezer forint. Néhány hét elteltével ügyfelünk sikeresen megkötötte a kölcsönszerződést.

A bank természetesen csak azt követően folyósította a lakáshitelt, amikor a munkáltató már utalt. Mivel ez is megtörtént, a bank a hitelt és a CSOK összegét is rendelkezésre bocsátotta.

Ügyfelünk azóta már beköltözött az új lakásba. A választott hitelkonstrukciónak köszönhetően pedig öt éven keresztül fix törlesztéssel számolhat, ami számára rendkívül fontos szempont volt.

Tudjuk, hogy nem minden munkahelyen van lehetőség munkáltatói kölcsönt igényelni. Egy kérdést azonban megér. Ha Neked is sikerült és szívesen megosztanád velünk történetedet, ne habozz!

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés