Lakásvásárlás, felújítás: előzd meg a jogi vitákat (webinár)

Lakásvásárlás, felújítás: előzd meg a jogi vitákat (webinár)
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-06-04 Frissítve: 2024-06-06
 

Újépítésű lakást vásárolnánk, építkeznénk, felújítanánk? Rengeteget hallhatunk olyan problémákról, amik elvehetik a kedvünk a dologtól. Hibás teljesítések, késedelmek, rejtett hibák, viták a kivitelezővel, mesteremberekkel. A Bankmonitor szakértői ezen problémákkal kapcsolatban jogászhoz fordultak és egy ingyenes webinár keretében átbeszélik a jogi lehetőségeket, buktatókat. A webinár időpontja 2024. június 12-én 18:00 óra, ne maradj le róla! Az előadás résztvevői: Dr. Tóth Márton ügyvéd, Sándorfi Balázs, a Bankmonitor alapító ügyvezetője és Argyelán József, a Bankmonitor szakértője.

Az építkezésben, újépítésű lakás vásárlásában, a korszerűsítésben, felújításban egy pozitív közös pont mindenképpen van: egy új, vagy megújult otthonunk lehet, mely teljesen megfelel az igényeinknek.

Mégis sokszor nem merünk belevágni a dologba akkor sem, ha van elegendő pénzünk. Az ok nagyon is prózai: szinte mindenkinek van egy története az építkezésekről, kivitelezőkről, mesteremberekről, ami nagyon csúnyán hangzik. Az ilyen sztorikban több közös pont is van, sokkal kalandosabb volt a felújítás, építkezés, mint vártuk, sokkal nehezebben jött össze a dolog, mint reméltük. Szinte az süt ezekből az elbeszélésekből, hogy a mesélő már bánja is, hogy egyáltalán belekezdett a dologba.

Természetesen a Bankmonitor szakértői nem állítják, hogy minden kivitelezővel, mesteremberrel probléma van, sőt… De az tény, hogy szinte minden nagyobb munkálat kapcsán előkerül a történetben egy buktató, egy probléma, amire nem számítottak előre.

Hirdetés

Hirdetés

De mégis milyen problémák merülhetnek fel és azokat hogy lehet kivédeni?

Az első és legfontosabb az alapos felkészülés, érdemes ajánlás útján kivitelezőt, mestert keresni és mindenképpen nézzük meg a referencia-munkákat is. De még a gondos felkészülés mellett is érhet kellemetlen meglepetés. Itt léphetnek be a történetbe a jog útvesztői: milyen lehetőségeink vannak, mi véd minket, milyen kötelezettségeink vannak?

Erről fog szólni a 2024. június 12-én 18:00 és 19:30 között tartott ingyenes webinárunk.

Az adott témában tapasztalt jogásszal az alábbi kérdéseket fogjuk érinteni:

  • Mire érdemes figyelni a szerződés megkötésekor (legyen szó adásvételről, építkezésről, vagy korszerűsítésről)? Ez egyben persze azt is jelenti, hogy kössünk mindenképpen szerződést.
  • Mit tehetünk utólag, ha rejtett hibát észlelünk?
  • Milyen lehetőségünk van, ha a mesteremberek egymást hibáztatják?
  • Mire kell figyelni a műszaki átadáskor?
  • Érdemes szakembereket bevonni a folyamat során (például műszaki ellenőr)?
  • Mikor érdemes jogi útra terelni a sérelmünket?
  • Mit kell tennünk, ha jogi útra szeretnénk terelni a problémát, mi ennek a folyamata?
  • Milyen kötelezettségeink vannak a kivitelezővel, mesteremberrel szemben?

A Bankmonitor munkatársai életszerű kérdéseket, megtörtént eseteket, problémákat is átbeszélnek a jogi szakértővel. De megválaszolják a nézők által feltett konkrét kérdéseket is. A 2024. június 12-én 18:00 órakor kezdődő webinár ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Ne maradj le az eseményről, add meg adataidat itt, vagy kattints a lenti képre.

 

Hirdetés
Hirdetés