Lehet jobb megoldás a 0%-os THM értékű áruhitelnél!

Lehet jobb megoldás a 0%-os THM értékű áruhitelnél!

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-12-02
 

Az ünnepek közeledtével egyre többször találkoznia a televízióban, óriásplakátokon a 0%-os THM értékű áruhitelekkel. Ez hasonlít az árkedvezménye, aki hitelből venné meg a kérdéses terméket, a olcsóbban teheti meg azt. De minden esetben megéri ezt a megoldást választani?

Először is mindenkinek el kell döntenie, hogy hitelből szeretne karácsonyi ajándékot vásárolni vagy sem. Ez nem egy szerencsés megoldás,  azonban lehet olyan eset, amikor a hitel mégis megéri ezt választanunk. Például, ha egy remek akció lenne a kiszemelt terméken, de éppen nincs még meg a pénz a vásárláshoz. Akkor pedig kifejezetten vonzó ez a lehetőség, ha 0%THM (teljes hiteldíj mutató) mellett tudnánk áruhitelt igényelni. Azonban nem minden esetben jelent akkora előnyt ez az „ingyen” hitel.

Mikor nem éri meg 0%-os THM értékű hitelt választani?

Azt mindenképpen érdemes tisztázni, hogy egy 0%-os THM értékű hitel nagyon is kedvező. Hiszen a hitel valamennyi költségét kifejező teljes hiteldíj mutató értéke 0, azaz kvázi ingyen lehet pénzt kapni a hitelintézettől.

A probléma viszont az, hogy nem mindent vásárolhatunk meg ilyen kedvező konstrukcióval. Sőt az elérhető áruk sem feltétlenül a legolcsóbbak.

Példaként kiválasztottunk néhány árut és megnéztük milyen feltételekkel vehetnénk meg azt „ingyen” hitelből. Összehasonlításképpen megnéztük azt is, hogy ugyanezen árukosarat meg tudnánk-e venni máshol olcsóbban?

A kép eléggé vegyes, számos terméket jóval olcsóbban meg tudunk venni hitel nélkül, míg mások árában nem volt jelentős eltérés. A kiválasztott árucsomagot összességében akár 145 ezer forinttal olcsóbban is meg tudnánk venni, mint ha 0%-os THM értékű hitelből finanszíroznánk azt.

Az biztos, hogy ha nincs szükségünk hitelre csak azért ne vegyünk fel egyet, mert 0% a THM értéke. Ha viszont tényleg nem áll rendelkezésünkre a pénz, akkor érdemes megnézni, hogy más finanszírozási formákkal hogyan járnánk.

Hirdetés

Hirdetés

Karácsonyi ajándék vásárlása személyi kölcsönből vagy hitelkeretből

A megfelelő hitelkonstrukció kiválasztásához mindenképpen tudni kell, hogy mekkora hitelösszegre lenne szükségünk és azt mennyi idő alatt fizetnénk vissza.

Ha 1 hónapon belül garantáltan rendeznénk a felvett összeget – decemberre volt betervezve a vásárlás, de egy remek akció miatt korábbi időpontban kerülne rá sor -, akkor ideális megoldás lehet a hitelkártya, mellyel akár 45 napig kamatmentesen használhatjuk a bank pénzét. Sőt a vásárlás után még külön jóváírást is kaphatunk. Ha a 45 napos türelmi időből kicsúsznánk, akkor viszont a konstrukció kamata már igen magas lehet.

Ha kisebb összegre lenne szükségünk- pár százezer forint -, melyet néhány hónapon belül visszafizetnénk, akkor a folyószámlahitel lehet ideális. Itt ugyan a kihasznált keretösszeg folyamatosan kamatozik, de ez kedvezőbb, mint a hitelkártya kondíciói. Jó megoldás lehet ez a konstrukció, ha csupán pár hónapig lenne szükségünk a pénzre és a kihasznált keretösszeget is hónapról hónapra csökkentenénk.

Ha viszont nagyobb összegre lenne szükség, amely hosszabb idő – akár több év – alatt lenne rendezve, akkor a személyi kölcsön lenne az ideális megoldás. A fenti példában szereplő 830 ezer forintot akár 6,95%-os kamaton is meg tudjuk igényelni, melyre 4 év alatt összesen 972 ezer forintot kellene visszafizetnünk.

Ha személyi kölcsönből vásárolná meg a példában szereplő árucsomagot nagyjából ugyanolyan helyzetbe kerülnénk, mint ha ehhez „ingyenes” áruhitelt használnánk. Ugyanakkor a személyi kölcsön havi terhe jóval kisebb lenne, mint az áruhitelé. Ennek oka, hogy a példában eltérő a két konstrukció futamideje. Keresésünk során 0% THM értékű áruhitelt igen rövid futamidőre találtunk – 6, 10, 15 hónap -, ha ennek törlesztőrészletei túl magasak lennének, akkor ideális választás lehet a személyi kölcsön, mely akár 10 éves futamidővel is igényelhető.

Bankmonitor tipp: Ha vásárláshoz szükséged lenne hitelre, akkor mindenképpen érdemes lehet utánanézned az áruhiteleknek, ugyanis egy 0% THM értékű konstrukció mindig kedvező. Ugyanakkor meg kell nézni a kiválasztott termék árát is. Ha jóval olcsóbban megvásárolható máshol az áru, akkor érdemes lehet más finanszírozási módokat is számításba venned.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban és az Online személyi kölcsön promóciós szabályzatban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

 

Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés