Lépd meg a bankváltást és spórolj a hiteled kamatán!

Lépd meg a bankváltást és spórolj a hiteled kamatán!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-05-03 Frissítve: 2021-08-06
 

Személyi kölcsönt ma már igen kedvező kamattal ki lehet fogni, ugyanakkor, ha nem feltétlenül ragaszkodsz saját bankod ajánlatához, akkor adott esetben még 2-3%-os kamatkedvezményt is bezsebelhetsz. Ráadásul a bankváltással járó kellemetlenségeket is megúszhatod, hiszen a hitelt nyújtó bank ebben a procedúrában is segíthet.

Használd hitelkalkulátorunk az igényeidhez legjobban illő ajánlat megtalálásához!

Kedvezményt ad a bank a hitelre, ha szeded a sátorfádat

Minden pénzügyi termék esetében igaz, hogy több bank ajánlatát is érdemes átnézni, hiszen könnyen lehet, hogy az aktuális bankodénál kedvezőbb konstrukciót találsz. A személyi kölcsön sem jelent kivételt ez alól, hiszen nagyon gyakran azzal lehet kedvezőbb feltételeket elérni, ha a hitelt nyújtó bankhoz érkezteted a jövedelmed. Vagyis gyakorlatilag a személyi kölcsönt nyújtó bank válik a számlavezetőddé.

Márpedig nem babra megy a játék, hiszen a bankszámlaváltás révén akár 2-3%-os kamatkedvezményt is kaphatsz, ami több ezer forintot is jelenthet a havi törlesztő tekintetében. Tehát nem érdemes leragadni a számlavezető banknál, hanem inkább elgondolkodni azon, hogy belefér-e a bankváltás.

Ugyanakkor az emberek sokszor idegenkednek attól, hogy egy másik bank mellett kötelezzék el magukat (még akkor is, ha olcsóbb lesz a számlavezetésük), hiszen ez okozhat némi többlet ügyintézést. Például a munkáltató felé jelezni kell a számlaváltás tényét, vagy éppen az előzetesen beállított utalásokat, illetve beszedési megbízásokat kell átvariálni.

Hirdetés

Hirdetés

Így bonyolítható le egyszerűen a bankváltás

A munkabér szempontjából nem kell aggódni, hiszen a tapasztalatok alapján elegendő lehet egy formanyomtatványt kitölteni, vagy még egyszerűbb módon egy e-mailt küldeni a bérszámfejtéssel foglalkozó kollégák részére. Természetesen ez a munkáltató gyakorlatától is függ, de akár 3-4 nappal a bér utalása (és a számlán való jóváírás) előtt is elegendő lehet szólni a változásról. Számításba kell venni, hogy egy külsős bérszámfejtő cég esetében akár 1 hónapos is lehet az átfutási idő.

További jó hír, hogy a hitelt nyújtó intézmény a bankváltásban aktív szereplő lehet, amivel ez a folyamat jelentősen leegyszerűsödik. Például az állandó átutalásokat már az új számla megnyitásakor rögzíteni tudja a bank az esetinek számító „sablon utalásokat” pedig berögzítik az ügyfél számára, tehát ez is zökkenőmentesen tud megtörténni.

A csoportos beszedési megbízások rögzítését is elintézik az a számlanyitás során. Ugyanakkor ebben az esetben az átfutási idő némileg hosszabb lehet, hiszen a szolgáltatót is külön értesíteni kell a változásról, hogy az új számláról vonja le az adott összeget. Biztonságképpen érdemes lehet előre felírni, hogy melyik szolgáltatóhoz milyen számlára és mennyi összeget utalunk, arra az esetre, ha a számlák fizetési határidejéig nem értesülne a szolgáltató az új számláról. Jó stratégia lehet, ha az ügyintézéskor egy-két havi bankszámlakivonattal készülsz, hiszen ezen minden szükséges tétel szerepel.

Természetesen ekkor is fontos, hogy az igényeidnek megfelelő számlacsomagot válaszd. Összességében még lehet, hogy a személyi kölcsön mellett még kedvezőbb számlavezetési kondíciókra is szert teszel. Azonban az olcsóbb személyi kölcsönnel megnyerhető összeg még abban az esetben is kárpótolhat, ha esetleg egy nagyobb költségű számlát kapsz. A lényeg abban rejlik, hogy tudatosan állj a témához és több bank ajánlata alapján dönts.

Nézd meg kalkulátorunkkal, mekkora kölcsönt kaphatsz. Kollégáink készséggel segítenek és minden felmerülő kérdésedre válaszolnak!

Mennyi személyi hitelt kaphatok?
Perceken belül megtudhatod, hogy:
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Bankmonitor
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Ft

A meglévő hitelek, hitelkeretek, hitelkártyák jelentősen befolyásolják a felvehető hitel összegét, és a banki elbírálás eredményét!

Számodra elérhető hitelek:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Az alábbi ok(ok) miatt, számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön:
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Ft
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Hirdetés