Ma már nem ritka a 10 millió Ft-os személyi kölcsön sem. De ki kaphatja meg?

Ma már nem ritka a 10 millió Ft-os személyi kölcsön sem. De ki kaphatja meg?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-03-19 Frissítve: 2019-06-20
 

Bár a személyi kölcsönök esetében még mindig az 1-3 millió Ft-os hitelösszegek dominálnak, mind nagyobb az igény – például a külföldi jövedelemmel rendelkezők körében – a nagyobb, akár 10 millió Ft összegű kölcsönökre. Nem minden bank kínál azonban ilyet. Megnéztük, mire számíthatsz, ha 10 millió Ft-ra lenne szükséged, mégpedig ingatlanfedezet és mindenféle megkötés nélkül.

Ha 10 millió Ft személyi kölcsönre van szükséged, vagyis a maximálisan felvehető legnagyobb összeget igényelnéd, akkor tudnod kell, ilyenkor már lényegesen kevesebb ajánlatból válogathatsz, ráadásul esetenként plusz feltételeknek is meg kel felelned. A Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátorával például 1 millió Ft-os hiteligény esetén összesen 31 banki ajánlatot kapunk, míg 5 millió Ft-nál 27 ajánlatból, 10 millió Ft-nál – futamidőtől függően – pedig mindössze 1-8 ajánlatból válogathatunk. 10 éves futamidő mellett egyetlen hiteltermék elérhető, ráadásul az is csak lakásvásárlásra, felújításra vehető igénybe.

10 millió Ft-os hiteligénynél különösen fontos a megfelelő nagyságú, igazolt jövedelem megléte, ugyanis a hitelek havi törlesztője 400 ezer Ft nettó jövedelem alatt alapesetben a jövedelem legfeljebb 50%-a lehet, míg ha eléri a 400 ezer Ft-ot, akkor 60%-on ránt be az adósságfék. Vannak azonban bankok, amelyek egy 10 millió Ft-os hitelnél ennél is szigorúbbak, és csak a jövedelem 30%-áig hiteleznek. Plusz megkötés az is, hogy ilyen hitelösszegnél a bankok egy része már nem 3 hónapos, hanem 1 éves folyamatos magyarországi munkaviszonyhoz ragaszkodik, ami külföldi jövedelem esetén egyébként alapvető elvárás.

Ha már a külföldi jövedelemről van szó, akkor érdemes megemlíteni, hogy alapból az euróban, az angol fontban és a svájci frankban szerzett jövedelmet fogadják el a hitelintézetek, de egyedi elbíráslással más devizák is szóba jöhetnek.

Hogy mire elég ez alapján a jövedelmed, az persze a havi törlesztő nagyságától függ. Egy 5 éves futamidővel felvett 10 millió Ft-os személyi kölcsön havi törlesztője például 200.000-220.000 Ft között van, de ha 7 évre hosszabbítasz, akkor ez 152.500-176.500 Ft-ra csökkenhet. A futamidőt persze akár 10 évre is kitolhatod, a törlesztő ebben az esetben 118.650 Ft-ra redukálódik a Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátora szerint.

Ahogy látod, egy 10 millió Ft-os személyi kölcsönnél még a maximális, 10 éves futamidő mellett is viszonylag magas a havi törlesztő összege, ezért különösen fontos, hogy az egyes bankok milyen feltételekkel veszik figyelembe a különböző jövedelem típusokat.

Szerencsére a személyi kölcsönöknél számos jövedelemtípus szóba jöhet (munkáltatói jövedelem, külföldi jövedelem, KATA-s jövedelem, készpénzben kapott jövedelem stb.), ám az egyes bankok nagyon különböző módon kezelik ezeket. A Bankmonitor hiteltanácsadói ismerik az egyes pénzintézetek üzletpolitikáját, így megtalálják azokat a bankokat, amelyek az élethelyzetedhez legjobban igazodó ajánlatot kínálják.

Használd a Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátorát, hogy megtaláld a számodra legjobb hitelajánlatot. Ha a számítást követően megadod az adataidat, akkor egy szakértő 24 órán belül megkeres, és mindenben a segítségedre lesz.  

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Hirdetés