Ma már nem ritka a 10 millió Ft-os személyi kölcsön sem. De ki kaphatja meg?

Ma már nem ritka a 10 millió Ft-os személyi kölcsön sem. De ki kaphatja meg?

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-03-19 Frissítve: 2019-06-20
 

Bár a személyi kölcsönök esetében még mindig az 1-3 millió Ft-os hitelösszegek dominálnak, mind nagyobb az igény – például a külföldi jövedelemmel rendelkezők körében – a nagyobb, akár 10 millió Ft összegű kölcsönökre. Nem minden bank kínál azonban ilyet. Megnéztük, mire számíthatsz, ha 10 millió Ft-ra lenne szükséged, mégpedig ingatlanfedezet és mindenféle megkötés nélkül.

Ha 10 millió Ft személyi kölcsönre van szükséged, vagyis a maximálisan felvehető legnagyobb összeget igényelnéd, akkor tudnod kell, ilyenkor már lényegesen kevesebb ajánlatból válogathatsz, ráadásul esetenként plusz feltételeknek is meg kel felelned. A Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátorával például 1 millió Ft-os hiteligény esetén összesen 31 banki ajánlatot kapunk, míg 5 millió Ft-nál 27 ajánlatból, 10 millió Ft-nál – futamidőtől függően – pedig mindössze 1-8 ajánlatból válogathatunk. 10 éves futamidő mellett egyetlen hiteltermék elérhető, ráadásul az is csak lakásvásárlásra, felújításra vehető igénybe.

10 millió Ft-os hiteligénynél különösen fontos a megfelelő nagyságú, igazolt jövedelem megléte, ugyanis a hitelek havi törlesztője 400 ezer Ft nettó jövedelem alatt alapesetben a jövedelem legfeljebb 50%-a lehet, míg ha eléri a 400 ezer Ft-ot, akkor 60%-on ránt be az adósságfék. Vannak azonban bankok, amelyek egy 10 millió Ft-os hitelnél ennél is szigorúbbak, és csak a jövedelem 30%-áig hiteleznek. Plusz megkötés az is, hogy ilyen hitelösszegnél a bankok egy része már nem 3 hónapos, hanem 1 éves folyamatos magyarországi munkaviszonyhoz ragaszkodik, ami külföldi jövedelem esetén egyébként alapvető elvárás.

Ha már a külföldi jövedelemről van szó, akkor érdemes megemlíteni, hogy alapból az euróban, az angol fontban és a svájci frankban szerzett jövedelmet fogadják el a hitelintézetek, de egyedi elbíráslással más devizák is szóba jöhetnek.

Hogy mire elég ez alapján a jövedelmed, az persze a havi törlesztő nagyságától függ. Egy 5 éves futamidővel felvett 10 millió Ft-os személyi kölcsön havi törlesztője például 200.000-220.000 Ft között van, de ha 7 évre hosszabbítasz, akkor ez 152.500-176.500 Ft-ra csökkenhet. A futamidőt persze akár 10 évre is kitolhatod, a törlesztő ebben az esetben 118.650 Ft-ra redukálódik a Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátora szerint.

Ahogy látod, egy 10 millió Ft-os személyi kölcsönnél még a maximális, 10 éves futamidő mellett is viszonylag magas a havi törlesztő összege, ezért különösen fontos, hogy az egyes bankok milyen feltételekkel veszik figyelembe a különböző jövedelem típusokat.

Szerencsére a személyi kölcsönöknél számos jövedelemtípus szóba jöhet (munkáltatói jövedelem, külföldi jövedelem, KATA-s jövedelem, készpénzben kapott jövedelem stb.), ám az egyes bankok nagyon különböző módon kezelik ezeket. A Bankmonitor hiteltanácsadói ismerik az egyes pénzintézetek üzletpolitikáját, így megtalálják azokat a bankokat, amelyek az élethelyzetedhez legjobban igazodó ajánlatot kínálják.

Használd a Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátorát, hogy megtaláld a számodra legjobb hitelajánlatot. Ha a számítást követően megadod az adataidat, akkor egy szakértő 24 órán belül megkeres, és mindenben a segítségedre lesz.  

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban és az Online személyi kölcsön promóciós szabályzatban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Hirdetés