Már két bank ad akár 12 millió forint személyi kölcsönt fedezet nélkül!

Már két bank ad akár 12 millió forint személyi kölcsönt fedezet nélkül!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-05-29
 

Sokáig 10 millió forint volt a felső határ a személyi kölcsönöknél, majd az UniCredit Bank gondolt egyet, és 12 millió forintra emelte a plafont. Most az Erste Bank is lépett, így május 22-től akár 12 millió forintot kaphat náluk is az, aki sikeresen veszi a hitelbírálatot. A Bankmonitor szakértői megvizsgálták, ki és milyen feltételekkel juthat most ekkora összeghez.

A fedezet bevonása nélkül igényelhető szabad felhasználású személyi kölcsönön összegének maximuma sokáig 10 millió forint volt, ám az Ersténél és az UniCredit Banknál már 12 millió forint a plafon. Ez azért nagy szó, mert a pénzintézetek közül rajtuk kívül 10 millió forintig is csak az MBH Bank és a CIB Bank megy el, míg a Cetelem Banknál 9,9 millió forint, a Raiffeisen Banknál és az OTP Banknál 8-8 millió forint, míg a K&H Banknál 7 millió forint a felső limit szabad felhasználás esetén.

Hirdetés

Hirdetés

Mekkora jövedelemre lesz szükségünk?

Ahhoz, hogy az adott bank által engedélyezett legnagyobb összeget megkaphassuk, természetesen elegendő igazolt nettó jövedelemmel kell rendelkeznünk. Az úgynevezett adósságfék szabály szerint egy 500 ezer forint alatti nettó jövedelem legfeljebb 50 százaléka fordítható hiteltörlesztésre, míg félmillió forinttól 60 százalékig mehetnek el a bankok.

Ez alapján 400 ezer forint jövedelem legfeljebb 200 ezer forint törlesztőt bír el, míg 600 ezer forintnál elméletileg akár 360 000 forint is lehet az igényelt hitel havi költsége. Azért csak elméletileg, mert a bankok ennél szigorúbban is eljárhatnak, ráadásul a nettó bért minden esetben csökkentik valamekkora becsült megélhetési költséggel, és a fennmaradó részből kalkulálnak JTM-et. (Fontos, hogy július 1-jétől változik a JTM szabály, ekkortól 600 ezer forinti nettó jövedelemtől vállalhatunk majd magasabb hiteltörlesztőt. Erről itt olvashatsz részletesen.)

Hogy havonta mekkora kiadást jelent egy hitel, azt a hitelösszeg, a kamat és a futamidő kombinációja határozza meg. Ugyanakkora összegű és kamatú hitelek közül annak lesz kisebb a törlesztője, amelyiknek hosszabb a futamideje, vagyis a hosszabbítással csökkenthető a rendszeres kiadás. A hosszabb futamidő viszont azzal jár, hogy végül mégis többet kell visszafizetnünk a bank részére, mégpedig azért, mert tovább használjuk a bank pénzét. Vagyis mindkét szempontot célszerű figyelembe venni akkor, amikor meghatározzuk igényléskor a futamidőt.

Mennyi a havi törlesztője 12 millió forint hitelnek?

UniCredit és az Erste személyi kölcsöneinél jelenleg maximálisan 8 év lehet a futamidő, így az összehasonlítás során ezzel számoltunk, hogy a havi fizetnivaló a lehető legkisebb legyen. A kalkulációban 600 ezer forint igazolt nettó jövedelmet feltételeztünk, ugyanis az UniCredit Banknál minimálisan ennyit várnak el a 12 millió forintos hitelösszeg igényléséhez. Bár az Ersténél nincs meghatározva külön minimális jövedelem a 12 millió forintos hitelösszegre, a Bankmonitor szakértői szerint ilyen hitelösszegnél reális a 600 ezer forintos elvárás.

A Bankmonitor hitelkalkulátor számításai alapján 12 millió forint hitelösszeg havi törlesztője az UniCredit Fix Kamat Személyi Kölcsön esetében 196 403 forint (12,04%-os kamat), míg az Erste Most Extra Személyi Kölcsönnél 206 347 forint (13,69%-os kamat) jelenleg, ami a 8 éves futamidő alatt 18,6 millió, illetve 19,9 millió forint teljes visszafizetést jelent. Bár a 900 ezer forint különbség jelentős, fontos tisztázni azt is, hogy az előbbi kondíciókért cserébe milyen feltételeket vár el a bank.

Az UniCredit Fix Kamat Személyi Kölcsönnél például a 12,04%-os kamat feltétele az online vagy közvetítő partneren keresztül történő igénylés, valamint az, hogy az ügyfél bankszámlát nyisson a banknál, amire havi 400 ezer forint jóváírás érkeztetését vállalja. Az Erste Most Extra Személyi Kölcsönnél a 13,69%-os kamat feltétele mindössze a legalább 400 ezer forint nettó igazolt jövedelem megléte, ám számlanyitást és jövedelemérkeztetést nem vár el a bank.

Mire fordítható a hitel?

Az UniCredit Bank és az Erste Bank ezen személyi hitelei szabad célúak, vagyis az adós tetszés szerint bármire fordíthatja. Vásárolható belőle használt vagy új autó, finanszírozható egy drágább orvosi beavatkozás, de lakásfelújításra, egy nyaraló vagy lakóingatlan megvásárlására is fordítható, ám a bank ezt ellenőrizni nem fogja.

Mekkora egyszeri költséggel és átfutási idővel kell számolnunk?

A személyi hitelek esetében az átfutási idő a szükséges dokumentumok összegyűjtését és a hiteligénylés bankhoz történő beadását követően jellemzően 5-6 munkanap. A hitel felvételének egyszeri költsége bankonként eltérő, 12 millió forintos hitelösszegnél például az Erste Bank 120 ezer forint – a hitelösszeg 1%-a – folyósítási jutalékot számít fel, míg az UniCredit Banknál ilyen kiadással nem találkozhatunk.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

 

Hirdetés
Hirdetés