MasterCard Mobile – számlafizetés (X)

MasterCard Mobile – számlafizetés (X)
Hirdetés

Cikk2013-12-11
 

Egy hazai fejlesztésű mobilalkalmazásnak köszönhetően a bankkártya birtokosok ma abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy MasterCard® vagy Maestro® típusú bankkártyájukat néhány egyszerű lépésben a telefonjukba költöztethetik. Így egyre több vásárlást, számlabefizetést és más praktikus teendőt végezhetnek a mobiljukról akkor és ott, ahol csak kedvük tartja.

2011-ben hazánkban indult el elsőként a MasterCard® Mobile alkalmazás, amelynek elfogadói hálózatához egy éven belül csatlakoztak az ország legnagyobb webáruházai és szolgáltatói. Ma már több, mint százötven partner teszi lehetővé az ilyen típusú fizetést. Ugyanakkor a fogyasztók körében is egyre kedveltebb a technológia: a MasterCard® Mobile jelenleg több mint 170 ezer letöltésnél tart.

Az internetes vásárláson túl az alkalmazás lehetőséget ad a QR-kódos fizetésre is. Ma már a Telekom számlákon is található MasterCard® Mobile QR-kód, amely hétköznapi társaival ellentétben nem csupán információt közöl, vagy külső linkre irányít, de ennél jóval többet tud: magát a számlát lehet vele kifizetni. A kódot a MasterCard® Mobile alkalmazás segítségével kell beolvasni, amit a program felismer, és néhány másodperc alatt, a kártyabirtokos jóváhagyását követően, elindítja a fizetést.

1

A MasterCard Mobile működése:

Az alkalmazás letöltése és regisztrációja után a bankkártyát is regisztrálni kell a telefonon keresztül, melynek egyszeri díja bruttó 99 forint. Ezután a vásárlónak már nem kell minden egyes fizetéskor megadnia kártyaadatait, sem a kártyaszámot, sem a bankkártya biztonsági CVC vagy PIN. A kártyabirtokos mobiltelefonszámát, vagy kifejezetten a szolgáltatáshoz biztosított MasterCard Mobile azonosítóját adja meg fizetéskor. Ezt követően a telefonjára érkező, a tranzakció adatait tartalmazó fizetési kérést egy hat számjegyű alfanumerikus (betűket és számjegyeket is tartalmazó) titkos kód megadásával (mPIN) erősíti meg.  Az mPIN olyan állandó kód, amelyet az alkalmazás regisztrációjakor választ magának a felhasználó, és amelyet bármikor megváltoztathat a telefonján keresztül. (Az mPIN nem azonos a bankkártya PIN kódjával.)

További információk:
mc-mobile.hu

Hirdetés