Megérkeztek a friss albérletárak kerületi bontásban

Megérkeztek a friss albérletárak kerületi bontásban
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-10-17
 

Az ingatlanpiacra belépő ügyfelek jó részének okoz komoly fejtörést annak eldöntése, hogy lakást bérelni vagy vásárolni érdemesebb. Mások ugyanakkor azt számolgatják, hogy ha befektetési céllal, de hitelre vesznek egy ingatlant, akkor a bérleti díjak kitermelik-e a havonta esedékes részleteket. A kalkulációt megkönnyíthetik a Duna House által közzétett átlagos havi bérleti díjakra vonatkozó adatok, a legkedvezőbb lakáshitelt pedig kiválaszthatod a Bankmonitor.hu kalkulátorával.

Hogyan alakulnak a bérleti díjak?

A főváros frekventált területein az egy négyzetméterre eső bérleti díj a 3 000-3 500 forintot is elérheti. A vizsgált területek közül a II. kerület bizonyult a legdrágábbnak, ahol az átlagos bérleti díj 2 700 forint volt, ami egy átlagosnak tekinthető 50 négyzetméteres lakásra vetítve 135 ezer forintos havi bérleti díjnak felel meg.

Őket követi az V. és a VI. kerület 2 600, illetve 2 300 forintos egy négyzetméterre eső bérleti díjjal, majd a fővárosi lakáskeresők elsődleges célpontjának tekinthető XIII. kerület 2 200 forinttal. A XII., a IX. és a XI. kerületben is elérte a százezer forintot az 50 négyzetméterre vetített átlagos bérleti díj.

havi albérleti díjak

A fenti táblázat az egyes kerületek/városok átlagos bérleti díját mutatja egy négyzetméterre, valamint egy átlagosnak tekinthető 50 négyzetméteres lakásra vetítve.

A városok közül Debrecenben a legmagasabbak az átlagos bérleti díjak, ott az árak gyakorlatilag több fővárosi kerület áraival vetekszenek. A pécsi, a kecskeméti és a szolnoki bérleti díjak is körülbelül húsz százalékot ugrottak az egy év alatt, a statisztika szerint Tatabánya kis híján duplázott (ott 30 ezerről 55 ezerig meneteltek a bérleti díjak).

Az égbe szökő bérleti díjakat, valamint az olcsó hiteleket és az otthonteremtés állami támogatásának sikerét látva a megfelelő önerővel és jövedelemmel rendelkező ügyfelek közül sokan inkább a lakásvásárlás mellett dönthetnek.

Amennyiben arra vagy kíváncsi, hogy mennyi lenne a havi részleted, ha albérlet helyett saját lakást vásárolnál, akkor a legjobb helyen jársz! Néhány adat megadását követően a Bankmonitor.hu kalkulátorával összehasonlíthatod a legkedvezőbb banki ajánlatokat!

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

Mi történt a bérleti piacon az elmúlt években?

A válság hatására drámai változásokon ment keresztül a hitelezési- és az ingatlanpiac egyaránt, aminek következtében éveken keresztül a kivárás lett úrrá számos potenciális lakásvásárlón. Élethelyzettől függően viszont – az adásvételek elhalasztása ellenére – valahol lakni kellett, így sokan bérlőként jelentek meg a lakáspiacon.

A munkahelyek jó része a fővárosra és az agglomerációra, valamint a városokra és azok környezetére koncentrálódik. Ennek hatására a kisebb településekről sokan a nagyobb városokba költöztek, számukra elsősorban az albérlet jelentette a lakhatási gondok megoldását.

A bérleti piacot erősítő többletkereslet hozzájárult ahhoz, hogy az átlagos bérleti díjak ne zuhanjanak a lakásárak után. Az elmúlt három-négy évben bizonyos területeken már lassú emelkedés volt tapasztalható, majd ebben az évben elszabadult a pokol. Az árak pedig meredeken megugrottak a bérleti piacon.

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Címkék
Hirdetés