Mégis milyen befektetést érdemes választani?

Mégis milyen befektetést érdemes választani?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-05-05 Frissítve: 2021-08-06
 

Egy alapkezelő szemszögéből mindig más a világ, és ezt be is bizonyította a Citadella Alap portfólió menedzserével, Zsiday Viktorral készített interjú. Ő úgy látja, hogy nagyon nehéz jelenleg a befektetési lehetőségekről nyilatkozni, a különféle eszközök, (például kötvény, részvény) javarészt túlárazottak. A hazai befektetők számára is nagyon nehéz értelmezhető hozamot felmutatni, rövidtávon jó eséllyel még egy lakossági állampapír is felülteljesítő lehet.

Zsiday Viktor a Citadella Alapban 60 milliárd forintos vagyont kezel, ami így az egyik legnagyobb abszolút hozamú alapnak számít a piacon. Zsiday a kilátásokkal kapcsolatban elég pesszimistának bizonyul, véleménye szerint a passzív befektetéssekkel nemigen lehet a következő időszakban reálhozamot elérni. A magyar ingatlanpiac azonban az elkövetkező években is jónak bizonyulhat a tartósan alacsony kamatkörnyezetben, azonban ez nem az a befektetés, ami könnyen pénzzé tehető lenne.

Egyébként a mostani helyzet az alapkezelők számára sem kedvez, ők is a kedvező lehetőségekre várnak, vagy egy-egy rövid- középtávú trendet igyekeznek kihasználni, amíg nincs értelmesebb befektetési opció. Zsiday arra is felhívja a figyelmet, hogy a lakossági állampapír is nagy konkurenciát jelent a befektetési alapok számára, és nagyon nehéz olyan eszközt találni, amely túlszárnyalja a hozamukat. Az Alapblog „Mibe érdemes fektetni az idén” című írásában bővebben is olvashatsz erről a témáról.

Hirdetés
Hirdetés